Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Bravo Giorgos! Τους τρέλανες όλους!!! *

* Η ανάρτηση, είναι εξαιρετικά αφιερωμένη σε όλους εκείνους που επιμένουν να βλέπουν, στο πρόσωπο του κ. Παπανδρέου ένα σύγχρονο, αδέκαστο και κυρίως νοήμονα πολιτικό!

Ασφαλώς, η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της χώρας,  δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος που έκανε τον κ. Παπανδρέου να ανακοινώσει τη διενέργεια Δημοψηφίσματος! Εικασίες εκφράζονται πολλές οι οποίες αποτυπώνουν ένα ευρύ φάσμα απόψεων, αλλά το πραγματικό "γιατί" παραμένει, πιστεύω, μέσα στον εγκέφαλο του κ. Παπανδρέου!
Εκείνο, όμως που είναι φανερό, εκ του αποτελέσματος πλέον, είναι ότι ήταν μια ενέργεια που προκάλεσε έκπληξη, απορία, θυμό, οργή, αμηχανία, γέλια σε κάποιους ελπίδα, προσδοκία και μια ακόμα επιβεβαίωση της ρήσης: "Μωραίνει κύριος, ον βούλεται απολέσαι"!
Μπορεί να έχει κανείς την όποια άποψη σχετικά με τη σκοπιμότητα διενέργειας Δημοψηφίσματος τούτη την ώρα! Το βέβαιο, όμως, είναι ότι η μεθόδευση υπήρξε εξαιρετικά ατυχής, ερασιτεχνική και αντίθετη με τους κανόνες σύμφωνα με τους οποίους πρέπει να λειτουργεί ένα συλλογικό όργανο όπως είναι το Υπουργικό Συμβούλιο και ακόμα περισσότερο το αρμόδιο όργανο της Ε.Ε.!
Η εικόνα την οποία παρουσιάζει τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο πολιτικός κόσμος, κυρίως αυτός του ΠΑΣΟΚ,  είναι τραγελαφική!
-Τη βραδιά της ανακοίνωσης
ήταν να λυπάται κανείς όσους ατυχείς από το ΠΑΣΟΚ είχαν κληθεί σε διάφορα τηλεοπτικά πάνελ ή "παράθυρα" και καλούνταν να εκφράσουν τη γνώμη τους για θέμα το οποίο αγνοούσαν παντελώς! Κάποιοι που το επιχείρησαν, απλώς ξεφτιλίστηκαν!
-Οι ... εταίροι μας στην Ε.Ε. αιφνιδιάστηκαν και αντέδρασαν είτα με ειρωνικά σχόλια είτε με οργή είτε με απορία και πάντως όλοι δήλωσαν ότι δε γνώριζαν τίποτα για την απόφαση! Και όταν ο κ. Μόσσιαλος ανακοίνωνε ότι όλοι είχαν ειδοποιηθεί, αυτοί τα έβαλαν με τα ... γραφεία τους γιατί δεν τους έδωσαν το fax, μέχρι να διαπιστωθεί ότι και αυτό ήταν ένα ψέμα του Giorgos!
-Οι περίφημες "αγορές" τα έπαιξαν στην κυριολεξία καταγράφοντας ιστορικά ρεκόρ ποσοστών πτώσης!
-Για το ελληνικό Χρηματιστήριο, δεν το συζητάμε! Σας συνιστώ τα επόμενα 365 βράδια, αντί να αγοράζετε από ένα σουβλάκι να προτιμάτε μια μετοχή της ΕΤΕ!
Σε λίγα χρόνια θα είστε με αρκετές χιλιάδες ευρώ στην τσέπη!
-Τέλος, κάποιοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ που από καιρό βλέπουν ότι το πράγμα δε πάει άλλο αποφάσισαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα να διαχωρίσουν τη θέση τους και να ακολουθήσουν ανεξάρτητη πορεία από αυτόν το συρφετό που η ύπαρξή του δικαιολογείται μόνο από την διατήρηση και νομή της εξουσίας!
Αλλά το βαθύ, πανούργο, θρασύ και υποκριτικό ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που 60 χρόνια μετά τον εμφύλιο διατηρεί το διχασμό της κοινωνίας και 45 χρόνια μετά την "αποστασία" ζωντανεύει τα φαντάσματα για εκφοβισμό των στελεχών του, άρχισε τη φάμπρικα της συκοφάντησης!
Όλοι αυτοί που διαχωρίζουν τη θέση τους από την ανίκανη και επικίνδυνη για τη χώρα ηγεσία, είναι όργανα των εργολάβων και των εκδοτικών συμφερόντων!
Το μήνυμα περνάει μέσα από τα κομματικά blog, και τα φιλικά έντυπα με κυριαρχούσες λέξεις-κλειδιά όπως "αποστασία", "προδοσία του λαού", "εκδοτικά συμφέροντα" και άλλες!
Ένα βασικό λάθος που έκανε ο κ. Παπανδρέου είναι ότι νόμισε ότι μπορεί να πολιτεύεται με όρους του ΄85 και κανόνες του πατέρα του Ανδρέα!
Δυστυχώς γι αυτόν και τα δύο είναι λάθος! Και τώρα θα πληρώσει, με πολιτική ατίμωση το τίμημα!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ ,ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ.
Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΜΩΣ? ΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ.
ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ Η ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Η Ν.Δ,ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΒΑΛΕ ΣΑΝ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ,ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΑΠ.
ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΕ Κ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ,ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΑΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙΣ ΜΕΤΑ (ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ),ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ?
ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΕΓΩ ΟΤΙ, ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ,ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ?

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Η Νέα Δημοκρατία, αγαπητέ μου, όπως και το ΛΑΟΣ, ποτέ δεν υποστήριξε ότι δε χρειαζόμαστε έξωθεν βοήθεια, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα μετά την αδράνεια της νέας Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ επί πεντάμηνο και την ραγδαία άνοδο των σπρεντ!
Η διαφωνία του Σαμαρά, έγκειται ακριβώς στη συνταγή που η Κυβέρνηση εφάρμοσε, προκειμένου να πετύχει αυτά που προβλέπονταν από το αρχικό μνημόνιο! Η αποτυχημένη συνταγή-εφαρμογή, έφερε το "μεσοπρόθεσμο"! Η αδράνεια, μετά το "μεσοπρόθεσμο" έφερε τα νέα τραγικά μέτρα και το "κούρεμα" με όλες τις συνέπειές του!
Επαναδιαπραγματεύεσαι κάτι που υπάρχει ήδη και δε σε ικανοποιεί!
Αφού λοιπόν η ανικανότητα, η αδράνεια και η υστεροβουλία της Κυβέρνησης που αφήνει απείραχτους οργανισμούς που έχουν παράξει τα τελευταί δύο χρόνια 20 δις ελλείμματα,μας οδήγησε στα χειρότερα, η υπογραφή της "νέας" συμφωνίας, με εκβιαστικό τρόπο, έγινε απαραίτητη για τη συνέχεια της ύπαρξής μας!
Μετά την υπογραφή, την ευθύνη της οποίας φέρει ακέραια ο Γιωργάκης και ο Βαγγελάκης, η νέα Κυβέρνηση, πρέπει να ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση ΕΦ΄ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ!
Αν δεν το κάνει, έχεις δίκιο εσύ!!!

firiki2010 είπε...

@Ανώνυμος 10.46
"Ο Σαμαράς μέχρι χθες κατήγγειλε τα πάντα..." Για προσπαθείστε να θυμηθείτε άλλη αντιπολιτευση μεταπολεμικά που να ψήφισε τόσα πολλά νομοσχέδια της κυβέρνησης! Αν αναφέρεστε στη δανειακή σύμβαση θυμηθείτε ότι από την πρώτη στιγμή την χαρακτήρισε "αναπόφευκτη".
@ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ
Διαπραγμάτευση "ΕΦ΄ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ" δεν νοείται, αν το εφ΄ όλης της ύλης περιλαμβάνει τους στόχους με τους οποίους η ΝΔ έχει δηλώσει ότι συμφωνεί. Οσο για την διαπραγμάτευση επί των "μέσων" και αυτή νομίζω ότι θα είναι βήμα - βήμα. Χρειάζεται χρόνος για να δημιουργηθεί κάποιο κλίμα εμπιστοσύνης που ο ΓΑΑΠ φρόντισε να καταστρέψει.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ firiki2010:
Διαπραγμάτευση μπορεί επί μιας δανειακής σύμβασης, μπορεί να γίνει σε δύο παραμέτρους της:
Το επιτόκιο και τη λήξη.
Τα μέτρα για την επίτευξη των στόχων, θέλω να πιστεύω ότι είναι εσωτερική υπόθεση!
Ο Παπανδρέου καθυστερούσε την εφαρμογή των υπεσχημένων επίτηδες για να πάρει ξαφνικά τα εύκολα και να μην πειράξει τον κομματικό στρατό (Οργανισμούς)!
Μισθοί, συντάξεις, ακίνητα και αυτοκίνητα!Ο εύκολος στόχος!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Εγώ ένα ξέρω: τα παπατζήδικα κόλπα δεν φτουράνε στην εποχή μας.
Και να σου αποδώσουν ένα προσωρινό κέρδος, στο τέλος θα πέσεις στο λάκο που ανοίγεις για τους άλλους.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ασκαρδαμυκτί:
Και σίγουρα, παπατζής με παπατζή διαφέρουν!
Ο Γιωργάκης δεν είναι Ανδρέας! Ούτε τις ικανότητές του έχει,(στο παπατζηλίκι εννοώ) ούτε και την ανοχή της κοινωνίας που είχε ο Ανδρέας!