Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Ο κ. Κουτρομάνης, ξανά, με το συμπάθειο!...

Ξέρω, ξέρω! Θα με ρωτήσετε και δίκαια, τι έπαθα με τον κ. Κουτρομάνη και τον "ποστάρισα" δύο φορές μέσα σε μια βδομάδα!
Η αλήθεια είναι ότι αυτές τις μέρες υπάρχουν πολλά και μεγάλα θέματα με τα οποία μπορεί κανείς να ασχοληθεί, αλλά εγώ έχω βάλει ως κριτήριο να αναρτώ θέματα που προκύπτουν από πολύ μαλακισμένες ενέργειες Υπουργών και άλλων παραγόντων της πολιτικής επικαιρότητας!
Πρωταθλητής στη μαλακία αυτές τις ημέρες αναδεικνύεται ο κύριος αυτός, ο οποίος ξαφνικά και από το πουθενά το 1984 "...εργάζεται στο χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης"! Πώς μπήκε "στο χώρο", με τι κριτήρια, με τι προσόντα, δεν γίνονται γνωστά  από το επίσημο κομματικό βιογραφικό του!
Αμέσως μετά ... Πρόεδρος της Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π.! Δηλαδή Συνδικαλιστής! Δηλαδή, άσε καταλάβαμε!
Αντί, λόγω του ...  θεσμικού του ρόλου να βοηθάει και να συμβουλεύει την ΚΑΘΕ Κυβέρνηση να παίρνει έγκαιρα μέτρα για να περισώσει το ασφαλιστικό σύστημα, ο κύριος σαμποτάριζε συνεχώς τα μέτρα που ήθελε να πάρει η Νέα Δημοκρατία με τα οποία, όπως και αυτά της μεταρρύθμισης Γιαννίτση θα έπαιρνε παράταση κάποιες δεκαετίες
και δε θα θα φτάναμε στο σημερινό χάος, έτσι όπως το εμφανίζει ΤΩΡΑ ο κ. Κουτρομάνης!
Αφού σκληρά, βάναυσα, χαιρέκακα, ανήθικα, άκριτα, παράνομα και αντισυνταγματικά, "κούρεψε" τις κύριες συντάξεις των ανήμπορων να αντιδράσουν απόμαχων της ζωής, με τέσσερις (;) μέχρι στιγμής παρεμβάσεις, και αντιστάσεως μη ούσης, επέπεσε τώρα και επί των επικουρικών συντάξεων!
Εδώ, πρέπει να κάνουμε μια μικρή παρένθεση, επειδή κάποιοι, που δε βλάπτονται, ακόμα, από τα μέτρα και σίγουρα από αυτά τα μέτρα, λένε μέσα τους : "καλά τους κάνουν"!
Η ... φάμπρικα των επικουρικών Ταμείων διαχρονικά, υπήρξε εφεύρημα του πολιτικού συστήματος, το οποίο σε αγαστή συνεργασία με τα συνδικάτα, δημιουργούσαν θέσεις εργασίας στα ιδρυόμενα Ταμεία, με τα λεφτά των συνταξιούχων και μεγάλωναν την πελατειακή "πίτα"!
Κανένας εργαζόμενος δε ρωτήθηκε ποτέ, αν θέλει να του κρατήσουν ακόμα 100, 200, 300, 400, 500 ευρώ, επιπλέον των όσων, ήδη,  του κρατούσαν για Κύρια Σύνταξη, Εφάπαξ, ταμεία Υγείας κ.λ.π.!
Ο εργαζόμενος εντασσόταν στην επικουρική ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, χωρίς δικαίωμα επιλογής!
 Η ένταξη στο Ταμείο, στηρίχθηκε στην αρχή της ανταποδοτικότητας και αναλογικότητας ανάλογα με τα χρόνια διατήρησης του συνταξιούχου στο Ταμείο. Οι κρατήσεις δεν ήταν ισόποσες-δραχμικές για όλους, αλλά ποσοστιαίες, υπολογιζόμενες στο ύψος των ακαθάριστων αποδοχών! Πολλά παίρνεις πολλά δίνεις! Κανένας δε θίχτηκε π.χ. όταν κάποιος είχε κρατήσεις, για όλες τις συντάξεις του  και το εφάπαξ 1000, 1200 ή και 1500 ευρώ το Μήνα! Όλοι, όμως, "τσίμπησαν" με το παραμύθι του ... "μεγαλοσυνταξιούχου"! Λες και τη "μεγάλη", πλην νόμιμη, σύνταξη την πήρε με κλήρο ή με επιλογή και όχι με 35 χρόνια σε υπεύθυνες θέσεις!
Και εδώ έρχεται ο ... Κουτρομάνης!
- " Δε μπορεί" λέει," να υπάρχει Ταμείο, το οποίο με 60 ευρώ να δίνει επικουρική 400 ευρώ"!
Όχι, κ. Κουτρομάνη, σίγουρα δε μπορεί, αν και η πρότασή σου είναι σκόπιμα ασαφής, αφού δε μας λέει το "60" πόσες φορές έχει καταβληθεί, για πόσα χρόνια και το "400" επίσης δε μας ξεκαθαρίζεις τι ακριβώς σημαίνει! Τότε, αυτή τη σύνταξη να την κόψεις αμέσως και να μας πεις παράλληλα, γιατί ως "υπάλληλος στο χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης" και συνδικαλιστής δεν έπραξες τα δέοντα  για να μη συμβεί αυτό το παράδοξο! Γιατί δεν κατέβασες τους εργαζόμενους στο δρόμο, όπως έκανες με τη "Μεταρρύθμιση Σιούφα", που κράτησε ζωντανό το σύστημα μέχρι σήμερα και τη "Μεταρρύθμιση Γιαννίτση" που δεν πέρασε γιατί ο σημερινός "κήνσορας" ( ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ) Σημίτης, έπρεπε να δώσει τα ρέστα στους εργολάβους για τη μεγάλη λεηλασία του "2004"!
Κύριε Κουτρομάνη, αν και στερήστε ουσιαστικών και τυπικών προσόντων, πλην αυτών τα οποία σας επισώρευσε η κομματική και όχι κοινωνική σας δράση, ανεβήκατε μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια τρία σκαλιά της διοικητικής ιεραρχίας, Υφυπουργός, Αναπληρωτής Υπουργός, Υπουργός!
Στο χωρίο μου λένε ότι "όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η Μαϊμού, τόσο πιο πολύ φαίνεται ο κώλος της"! Και ο κώλος της Μαϊμούς, σας διαβεβαιώνω, δεν αποτελεί ωραίο θέαμα!
Προφανώς η ραγδαία, όσο και αδικαιολόγητη άνοδός σας, προοιωνίζεται ανάλογη πτώση καθόσον θεωρείστε "αναλώσιμος", δηλαδή διεκπεραιωτής "βρόμικης" δουλειάς, αλλά αυτό αφορά την εντιμότητά σας!
Είστε διπλά εκτεθειμένος γιατί γνωρίζετε, πρέπει να σας το έχουν πει οι Νομικοί σας ότι, όχι απλώς τα μέτρα σας κινούνται στα όρια της νομιμότητας αλλά είναι μέσα στην παρανομία μέχρι τα "μπούνια"!
Ακόμα και οι οπαδοί σας και μάλιστα οι συνδικαλιστές  σας, τέως συνάδελφοί σας, θα ήθελαν από έναν πρώην συνδικαλιστή μια γενναία απόφαση, μια ηρωική έξοδο, με μια λεβέντικη φράση: "Εγώ, αυτά τα μέτρα δεν τα υπογράφω"!
Μην ζήτε με αυταπάτες κ. Κουτρομάνη! Η υστεροφημία είναι μια δύσκολη υπόθεση!
Η Ιστορία, δεν ασχολείται με αποτυχημένους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: