Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

"Αγανακτισμένοι Φοιτητές"! Τώρα και με το ... νόμο!

Το ότι η κατάσταση με τις κάθε φύσης "Καταλήψεις" είχε φτάσει στο απροχώρητο, το αντιλαμβάνεται και ο πιο απληροφόρητος Έλληνας!
Το ότι η υπό διαρκή απειλή πτώχευσης χώρα μας χάνει, καθημερινά, δισεκατομμύρια από τον παραλογισμό των κάθε λογής "Φωτοπουλαίων", "Λυμπεροπουλαίων" και διάφορων παρόμοιων τύπων του συντεχνιακού πανθέου, το αντιλαμβάνεται ακόμα και η Μενεγάκη!
Εκείνο που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε, είναι ότι ο "κάθαρση" της άθλιας αυτής κατάστασης, θα ξεκινούσε από τους Φοιτητές, που για χρόνια, είν΄η αλήθεια, βίωναν στο πετσί τους τον αυταρχισμό της κομματικοποίησης, το φασισμό της μειοψηφίας και την ένοχη ανοχή της Πολιτείας, η οποία, μέσα στο λήθαργο της επίπλαστης "ευημερίας" στον οποίο είχε περιέλθει, άφησε την Πανεπιστημιακή Κοινότητα και με δική της ευθύνη και ανοχή, να περιέλθει σε κατάσταση που μόνο με αυτή του ποδοσφαίρου μπορεί να συγκριθεί!
Πιστεύουμε ότι ο νόμος της κ. Διαμαντοπούλου, υπήρξε η θρυαλλίδα για να ανάψει η αναμενόμενη εδώ και δεκαετίες φωτιά μέσα στα χειμαζόμενα Πανεπιστήμια! Μια φωτιά, όμως, δημιουργική, επαναστατική που θα κάνει στάχτη παλαιολιθικές λογικές, ίντριγκες, καμαρίλες και ανίερες συμμαχίες!
Οι Λατίνοι έλεγαν dura lex, sed lex, αλλά αυτό, οι δικοί μας πανεπιστημιακοί ταγοί, φαίνεται να το αγνοούν και εκτίθενται ανεπανόρθωτα με τις λεκτικές τους ασχήμιες περί "μη εφαρμογής του νόμου"!
Η φοιτητική αντίδραση, όπως ήταν απόλυτα φυσικό, ξεκίνησε μέσα από τον αγαπημένο τόπο της νεολαίας, το facebook!
Το δαδί άναψε! Το μήνυμα μεταφέρεται από εικόνα σε εικόνα!
Οι θιασώτες του αναχρονισμού και της οπισθοδρόμησης, θα αναγκαστούν από τη δυναμική της αλήθειας και του εκσυγχρονισμού σε αναδίπλωση! Ο αγώνας των "Αγανακτισμένων Φοιτητών", δε θα είναι στρωμένος με ρόδα!
Ο αντίπαλος, οι αντίπαλοι, αντιλαμβάνονται ότι θα χάσουν προνόμια, θέσεις κεκτημένα μέσα από αδιαφανείς και διαβλητές διαδικασίες!
Αυτή τη φορά, όμως, υπάρχει και μια ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που πρέπει να στηρίξει το αυτονόητο!
Θέλουμε ανοιχτά και ελεύθερα Πανεπιστήμια!
Θέλουμε Φοιτητές με ανοιχτή και απρόσκοπτη πρόσβαση στη γνώση και στην έρευνα!
Θέλουμε επιστήμονες με γνώση και καλλιέργεια και όχι με πτυχία για κορνίζες!
Θέλουμε να μπει τέλος στο φασισμό των οργανωμένων μειοψηφιών!
Οι κοινωνία, αυτή τη φορά πρέπει να σταθεί δίπλα στους "Αγανακτισμένους Φοιτητές" γιατί αυτή τους η αντίδραση είναι η πρώτη ένδειξη ότι ακόμα τίποτα δε χάθηκε σε τούτη τη χώρα!

3 σχόλια:

Χρήστος Γ. είπε...

Για δώσε διεύθυνση ποιοι είναι αυτοί οι αγανακτησμένοι φοιτητές;

Ανώνυμος είπε...

καθε χωριο και γυμναστηριο,καθε πολη και σταδιο..
γεμισε η ελλαδα πανεπιστημια του κωλου και τωρα χωρις χρηματοδοτηση θελουμε και επιπεδο σπουδων..εφαμιλλο των ευρωπαικων..τρομαρα μας..και να μη τα δωσουμε και σε ιδιωτες,γιατι εχουμε δωρεαν παιδεια,ενω το συναλλαγμα φευγει βροχη στο εξωτερικο..ζητω η χωρα του καραγκιοζη!!!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Crisgio:
Διευθύνσεις facebook, δε γνωρίζω αλλά πρόκειται για νεολαίους με χαλαρή σύνδεση με τα κόμματα που επιθυμούν συνέχιση των σπουδών τους για να γλυτώσουν και οι γονείς τους την οικονομική αιμοραγία!
Να είναι καλά τα παιδιά, μας δείχνουν το δρόμο για την αλλαγή νοοτροπίας!

Φίλε Ανώνυμε, έτσι είναι όπως τα γράφεις τα πράγματα, αλλά κάποιοι σ΄αυτήν τη χώρα βάζουν πάνω από το συμφέρον των πολιτών τη δική τους πολιτική επιβίωση!