Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Παπα-Τσάβες!...

Από την εποχή που ιδρύθηκε το ΛΑΟΣ, είχε παραμείνει μέσα μου ένα κενό!
Δε μπορούσα να προσδιορίσω, με ποιον ακριβώς τρόπο αντιπροσωπευόταν μέσα στο κόμμα αυτό που εξέφραζε το ακρωνύμιο "Ο", δηλαδή η Ορθοδοξία! Βλέπετε και η "Ορθοδοξία", δεν έβγαλε καμιά διαφωτιστική ανακοίνωση να ενημερωθούμε κι εμείς οι αμύητοι! Το άφησε το πράγμα λίγο στο μυστικιστικό, στο αόριστο! 'Πίστευε και μη ερεύνα", σου λέει!
Όμως, για όλα τα μυστήρια του κόσμου τούτου, έρχεται κάποτε η εξήγηση!
Πριν δυο μέρες, περίπου, μέσα σε μια ατμόσφαιρα κατάνυξης, όπως το επέβαλαν τα πρόσωπα και οι περιστάσεις, ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, πρώην διακινητή μοντέλων, πρώην Δημοσιογράφο, και νυν Καναλάρχη με παράνομη εμβέλεια σε όλη την επικράτεια, η προσχώρηση και κάθοδος στις επόμενες εκλογές του Παπα-Σπυρίδωνα Τσάκαλου, ενός κολοσσού της ορθοδοξίας, ενός αυθεντικού ερμηνευτή της μοναστικής - θρησκευτικής λιτότητας ενός κορυφαίου υποστηρικτή του ανοιχτού διαλόγου των απανταχού εκκλησιών, του γνωστού και από τις συχνές εμφανίσεις του στα πρωϊνάδικα των εκπομπών -πλύσεις εγκεφάλων των ανεγκέφαλων, όλων των ιδιωτικών καναλιών, οι παρουσιαστές των οποίων, για την θεαματικότα, θα βίαζαν "ζωντανά" ακόμα και τη μάνα τους!
Η στιγμή υπήρξε συγκινητική και αποτυπώνεται, νομίζω με ενάργεια, στη φωτό αριστερά, κυρίως στα πρόσωπα δύο στελεχών του ΛΑΟΣ, την επιστημονική κατάρτιση των οποίων, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει!
Πιο συγκινητικά, όμως υπήρξαν τα λόγια που αντηλλάγησαν εκ μέρους των συμβαλλομένων, τα οποία ξέφυγαν από τα συνήθη τετριμμένα παρόμοιων συγχωνεύσεων καθόσον υπήρξαν αυθόρμητα, ειλικρινή και εξέφραζαν την ζώσα πραγματικότητα!
"... πιστεύουμε ότι το προηγούμενο της Εκκλησίας και της πολιτικής με τον μεγάλο ήρωα της επαναστάσεως Παπαφλέσσα, με τον Αντιβασιλέα Δαμασκηνό, με τον Μακάριο στην Κύπρο, αλλά και σε άλλες μορφές της Ορθοδοξίας, θα βρει την δικαίωση τώρα πλέον με ένα κληρικό μέσα στα μάχιμα έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου", ήταν τα λόγια του Προέδρου!
Για να ανταποδώσει ο Νέος Παπαφλέσσας:
"... Έχει ανάγκη ο κόσμος σήμερα έναν αρχηγό σαν τον Γιώργο Καρατζαφέρη, που είναι ο Τσάβες των Βαλκανίων, που πραγματικά αγωνίζεται και προμαχεί για τα δίκαια του λαού και του Έθνους"!

Στη φωτό, παραπλεύρως ο 'Τσάβες των Βαλκανίων" αυτοπροσώπως!
Είπε και κάτι άλλο ο Μακάριος Β΄:
"..."Είμαι κοντά σε έναν αρχηγό ο οποίος ζύμωσε με τον ιδρώτα του κόσμου το ψωμί"!
Καλά, πάτερ μου, το να ζυμώνεις ψωμί με τον ιδρώτα των άλλων, δεν είναι τίποτα σπουδαίο, το δύσκολο είναι να το ζυμώνεις με το δικό σου ιδρώτα! Μάλλον σου ξέφυγε αυτό, αλλά το δικαιολογεί η φόρτιση της στιγμής!
Σε κάθε περίπτωση πάντως, νάσε καλά ρε Πρόεδρε, στις δύσκολες ώρες που περνάμε και με δική σου ευθύνη, μας κάνεις και γελάμε και λίγο!
Χαλάλι κι ο ιδρώτας μας με τον οποίο ζυμώνεις το παντεσπάνι σου!

7 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Όλοι οι φαιδροί, οι γραφικοί και οι λογής γελωτοποιοί βάλθηκαν να μας σώσουν.
Μήπως αυτοί ξέρουν καλύτερα το λαό;
Για να δούμε…

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ KOYKLITIS:
Ο Κονδύλης δεν ήταν που είχε πει κάποτε το περίφημο: "Αν γνώριζα πόσο βλάκας είναι ο ελληνικός λαός, θα τον διοικούσα από λοχίας";
Άρα, ο Τσάβες των Βαλκανίων, άργησε κιόλας!

mahler76 είπε...

καλέ ο Παπα-Τσάκαλος δεν ήταν Παπα-Πασόκος κάποτε???

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ PLAYSTATION,ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ,ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΚΟΜΗ ΔΡΑΚΟΥΛΑ,ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ,ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΗΚΑΝ 100 ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΑΝΕΜΟ,ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ,ΤΗΝ "ΧΑΜΗΛΟΒΛΕΟΥΣΑ",ΤΟΝ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗ,ΤΟΝ ΒΑΡΩΝΟ ΜΙΣΕΛ,ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΖΕΤ 'Η ΘΑΛΑΜΗΓΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΕΡΩΤΥΛΟΥΣ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ,ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΕ,ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ..

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ mahler76:
Αεριτζής, παρλαπίπας,εθνικοσοσιαλιστικοπασοκοεθνικοφρωναριστεροδεξιοπαπατρεχας!
Ότι πεις είσαι μέσα! Δημιούργημα του σάπιου μιντιακού συστήματος, στο οποίο τιμωρούνται οι απόψεις και διατίθενται ωριαίες εκπομπές σε ξανθές Ελένες-καφετζούδες και επίσης ξανθές, δήθεν έξυπνες, τάχομου πονηρές Ανίτες, για να προβάλλουν ακριβοπληρωμένα και με δανεικά, τηλεοπτικά σκουπίδια, να ξεφτιλίζουν και να καταρρακώνουν βασανισμένες ανθρώπινες υπάρξεις!
Μην αμφιβάλεις ότι οι "ταλιμπαν" του Λεκανοπεδίου θα τον εκλέξουν πρώτο Βουλευτή!
Αλλοίμονο απ΄το Βορίδη που χειροκροτάει!!!

@ Ανώνυμος, 4:45
Δε με διαβάζεις ή δε με διαβάζεις συχνά! Έχω γράψει για όλους και για όλα, όσα αναφέρεις,σχολιάζοντας βέβαια γεγονότα και όχι φήμες ή εικασίες! Μπορείς να ανατρέξεις πίσω και θα βρεις πολλά!
Με την ευκαιρία, το σημείωμά σου υποκρίπτει διαφωνία σου με την προσχώρηση Παπα-Τσάκαλου ή ερμηνεύω λάθος;
Δείχνεις να σε ενοχλεί λίγο το "φολκλόρ"!

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΤΤΙΚΗΣ Ο ΛΑ.Ο.Σ ΘΑ ΕΚΛΕΞΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΔΥΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΤΣΑΚΑΛΟ

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανωνυμος, 7:19
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ο Βορίδης θα παραμείνει στην ατραξιόν που λέγεται ΛΑΟΣ;