Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Αυγουστιάτικο Φεγγάρι!...

Το Σάββατο 13 Αυγούστου έχουμε την πολυσυζητημένη Πανσέληνο του Αυγούστου!
Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τον καθένα ξεχωριστά, είναι μια ευκαιρία να κάνεις πράγματα κοινότοπα, που τα κάνεις σχεδόν καθημερινά, να ξεχωρίζουν κάτω από τον αχνό φωτισμό του πλανήτη που συντρόφευσε τα πρώτα βήματά σου πάνω στη Γη!
Αν δεν κάνεις κάτι, αυτό το ξεχωριστό Αυγουστιάτικο βράδυ, τότε θα έχεις περάσει την πιο θλιμμένη, την πιο απογοητευτική, την πιο μοναχική πανσέληνο του χρόνου!
Τις άλλες, ούτε που τις καταλαβαίνεις πότε έρχονται και πότε φεύγουν!
Πήγαινε σε μια παραλία, από εκείνες που έχουν απέναντι την Ανατολή, παράγγειλε σουβλάκια, πατάτες και μια μπύρα και απόλαυσέ τα περιμένοντας το φεγγάρι να "σκάσει" στον ορίζοντα! Ακόμα και μόνος σου να είσαι, θα σου φανεί μια ξεχωριστή βραδιά και θα σκάσει από το κακό της η δικιά σου, που διάλεξε αυτήν τη βραδιά να βγει με τις κολλητές της!
Αν, όμως, κατοικείς κοντά σε κάποιον από τους αρχαιολογικούς χώρους που έχουν επιλεγεί, φέτος, να παραμείνουν ανοιχτοί τη ξεχωριστή αυτή νύχτα, τότε, ακόμα κι αν δεν τα πας καλά με τα "αρχαία", κάνε την υπέρβαση και πήγαινε εκεί!
Θα δεις έναν κόσμο διαφορετικό! Θα καταλάβεις γιατί νιώθεις περήφανος που γεννήθηκες σε τούτη την απίστευτη χώρα! Και ίσως, τότε, καταλάβεις το χαμογελαστό Γιαπωνέζο, το "χαζοχαρούμενο"Αμερικάνο, τον ασπρουλιάρη Εγγλέζο, τον ευγενή Γάλλο, τον τρελάρα Ιταλό ή τον ψυχρό Γερμανό, που "σπαταλάνε" δέκα μέρες απ΄τη ζωή τους και κάποιες χιλιάδες απ΄τις οικονομίες τους για να έρθουν εδώ να δουν τα "μάρμαρα"!

Εμείς, πάντως, οι προνομιούχοι κάτοικοι της Φωκίδας, οι Δημότες ενός ονομαστού, ξεχωριστού Δήμου, του

Δήμου Δελφών, θα είμαστε τη νύχτα αυτή στη Ρωμαϊκή Αγορά των Δελφών να γαληνέψουμε το μάτι μας κοιτώντας τα αχνοφωτισμένα "μάρμαρα" του ιερότερου χώρου της Αρχαίας Ελλάδας και να ξεκουράσουμε τα αφτιά μας κάτω από τον ήχο της μουσικής βραδιάς που έχει οργανώσει η Ι΄Εφορία Αρχαιοτήτων!

Και αν κρίνουμε από τη "Μια βόλτα στο Μουσείο" που κάναμε το Μάϊο και την καταπληκτική ξενάγηση των Αρχαιολόγων του Μουσείου, προβλέπεται μια υπέροχη, παραγωγικά ενημερωτική βραδιά!
Θα ειδωθούμε εκεί, ελπίζω!

Δεν υπάρχουν σχόλια: