Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Μηδενί Συμφορά Ονειδίσεις, Κοινή γαρ η τύχη και το Μέλλον Αόρατον!...

Αθάνατη Ελλάδα!
Γαμημένοι Αρχαίοι Έλληνες Σοφοί! Τίποτα δεν αφήσατε ασχολίαστο! Τίποτα δεν αφήσατε στην τύχη! Για όλα βρήκατε απαντήσεις! Σε όλα δώσατε μορφή! Προειδοποιήσατε για τα πάντα, ειρωνευτήκατε τους πάντες, όσοι μέσα στην εφήμερη και περιστασιακή ευημερία, πολλές φορές κερδισμένη από τις αλυσίδες των άλλων, δε μπόρεσαν να δουν το αυτονόητο, δε μπόρεσαν να καταλάβουν αυτό, για το οποίο, χιλιάδες χρόνια πριν τους είχατε προειδοποιήσει!
-"Δε θα γίνουμε Ελλάδα", είχαν διακηρύξει τους προηγούμενους μήνες, ένας Αμερικάνος Κυβερνήτης μιας φαληρημένης Πολιτείας, ο Αμερικάνος Πρόεδρος, ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, και νομίζω και κάποιος Ιταλός!
Σήμερα ο Πλανήτης συγκλονίζεται από το οικονομικό χάος της αμερικάνικης οικονομίας και κάθε φορά που ο Πρόεδρος βγαίνει να καθησυχάσει τις "αγορές", αυτές βουλιάζουν!
Δεν πάει πολύς καιρός που το έγκυρο BBC, ξεφεύγοντας από τη συνηθισμένη αντικειμενικότητά του ειρωνευόταν τα επεισόδια στην Πλατεία Συντάγματος, κατατάσσοντας τη χώρα μας στις "τριτοκοσμικές"!
Οι δύο, προς το παρόν, νεκροί και τα καμμένα κτήρια του Τότεναμ, δικαίωσαν, για μια ακόμα φορά, τον Ισοκράτη, που ανέφερε πρώτος την φράση της επικεφαλίδας της ανάρτησης!
Οι ηγέτες του παγκοσμιοποιημένου συστήματος, απέδειξαν ότι δε γνωρίζουν οικονομία, αφού στα ονομαστά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα στα οποία σπούδασαν, τους μαθαίνουν πλέον, μόνο την τέχνη του lobbying!
Μήπως θα έπρεπε να προσθέσουν στα μαθήματά τους περισσότερη Αρχαία Ελληνική Παιδεία;
Έτσι, για να μην εκτίθενται!

1 σχόλιο:

KOYKLITIS είπε...

Ειλικρινά στεναχωριέμαι Σαλωνίτη …που χαίρομαι με όλα αυτά που γίνονται στην ¨πολιτισμένη¨ Αγγλία!
Περιττό να σου πω πως συμφωνώ απόλυτα με το κείμενό σου και σε βεβαιώνω ότι δεν το είχα δει πριν κάνω τη δική μου ανάρτηση με το ίδιο θέμα.
Την καλημέρα μου.