Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Γιατί ο λαός λέει "ναι" στα "όχι" του Σαμαρά!...

Στην Ευρώπη, λένε ότι "η χειρότερη δουλειά στον κόσμο, είναι η θέση του Υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας"!

Μπορεί να έχουν δίκιο!

Ωστόσο, ο σημερινός Υπουργός, αν και δεν έχει δείξει δείγματα ικανότητας και τεχνογνωσίας, στοιχεία αναγκαία για να τον κάνουν να πετύχει, πήγαινε γυρεύοντας! Αφού έκανε μια διακριτική αλλά έντονα στοχευμένη εσωκομματική αντιπολίτευση, με μία "μαγική" όσο και υστερόβουλη κίνηση, ο Γιώργος τον έβαλε στο παιχνίδι και τον απομυθοποίησε μέσα σε ελάχιστα εικοσιτετράωρα!

Με την κίνηση αυτή, όμως, αποδείχθηκε και κάτι άλλο το οποίο ισχυρίζονταν κάποιοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ, ότι δηλαδή, μέσα στο ΠΑΣΟΚ υπήρχαν δυνάμεις που μπορούσαν να εφαρμόσουν "μια άλλη πολιτική"! Μύθος! Η μόνη πολιτική που εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ εδώ και δεκαετίες, είναι αυτή που το κρατάει ζωντανό στη διαχείριση και νομή της εξουσίας! Όταν αυτό διακυβεύεται, οι πάντες συσπειρώνονται! Ακόμα και όταν απέναντι είναι τα συμφέροντα της κοινωνίας!

Η "άλλη" πρόταση αντιμετώπισης της κρίσης, που διατύπωσε ο Αντώνης Σαμαράς και πήρε την "κωδική" ονομασία "Ζάππειο -2", χάλασε τη σούπα μερικών!
Πρώτα γιατί η αντιπολίτευση, έβγαινε από την πολύμηνη εσωστρέφεια της και "κατέβαζε" δική της πλατφόρμα αντιμετώπισης της τραγικής κατάστασης της χώρας, χωρίς να αποψιλώνει τα χαμηλά εισοδήματα και δίνοντας παράλληλα μια ελπίδα ανάπτυξης, μια ανάπτυξη η οποία αποτελεί τη θρυαλλίδα για τη δημιουργία "πρωτογενούς πλεονάσματος" το οποίο, σύμφωνα με πολλούς οικονομολόγους θα αλλάξει τη ψυχολογία των αγορών υπέρ της ελληνικής οικονομίας!

Ο δεύτερος λόγος που δεν άρεσε η πρόταση Σαμαρά, είναι ότι, μέσω αυτής, χωρίς κάποια οργάνωση, άρχισε να φυτρώνει, μέσα στην έρημο της εικοσάμηνης διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, ο ββλαστός μιας ελπίδας! Μικρής και αμυδρής! Αλλά ελπίδα! Όχι για κοσμογονία, αλλά για λιγότερο πόνο! Για περισσότερη αξιοπρέπεια!

Η αντίδραση της "Πλατείας Συντάγματος", δεν είναι τίποτ΄άλλο παρά η βούληση ενός ολόκληρου λαού, αλλά και η απαίτησή του από την Κυβέρνηση να μην υποτάσσεται αμαχητί στα κελεύσματα της τρόικας, αλλά να αναζητήσει καλύτερες λύσεις! Τα όσα συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα με την παρατημένη για πέντε ώρες Κυβέρνηση, έδειξαν ότι η δυναμική της Πλατείας θα υπερίσχυε του "ενστίκτου επιβίωσης" του κόμματος που Κυβερνά! Λάθος εκτίμηση!

Πασόκ uber alles!

Δε μου αρέσουν οι "θεωρίες συνωμοσίας, αλλά αυτές οι "πιέσεις" από τους Ευρωπαίους "φίλους" μας προς το Σαμαρά, για συναίνεση προς τις τραγικές αστοχίες και λάθος επιλογές της Κυβέρνησης, μάλλον δικαιώνουν όσους ισχυρίζονται ότι τους Ευρωπαίους δεν τους πολυνοιάζει η πολιτική επιβίωση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και ίσως ακόμα και αυτή η κρατική οντότητα της χώρας!

- Γιατί, αν τους ένοιαζε, θα τους ενδιέφερε να υπάρχει μια εναλλακτική πρόταση προς το λαό! Θα επιδίωκαν να υπάρχει μια πολιτική δύναμη εξουσίας ως εναλλακτικό σενάριο στη διαφαινόμενη κατρακύλα του κυβερνώντος κόμματος!

-Γιατί, αν τους ένοιαζε κάτι τέτοιο δε θα προσέβαλαν με τις προκλητικές πιέσεις και τις δηλώσεις τους, μια παράταξη, ένα αρχηγό Κόμματος και μια ολόκληρη Δημοκρατία με παρεμβάσεις τις οποίες, είμαι βέβαιος, δεν θα δέχονταν για τις χώρες τους!

Πρέπει να καταλάβουν οι "φίλοι" μας, ότι όπως υπάρχουν Κυβερνήσεις τύπου "Βισύ", υπάρχουν και αντιστάσεις τύπου "Ελεύθερης Γαλλίας"!

Αποδεικνύονται, εν τέλει, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι Ηγέτες, μέτριοι έως ολίγιστοι, σε θέσεις που κατείχαν οι τελευταίοι μεγάλοι ηγέτες της Ευρώπης πριν λίγες δεκαετίες!

Και αποδεικνύεται και κάτι άλλο! Αυτοί που διαφεντεύουν τις τύχες των Λαών της Ευρώπης, γνωρίζουν ελάχιστα από τη ψυχολογία του Έλληνα!

Και, όποιος το αγνοεί αυτό, συναντάει "Ρούπελ"!

3 σχόλια:

firiki2010f είπε...

Nα διαφωνήσουμε και μια φορά!
Δεν νομίζω ότι διαβάζεις σωστά το φαινόμενο της "Πλατείας".
Ετερόκλητη μάζωξη χαβαλέδων, περίεργων, ακροαριστερών, γραφικών, ανθρώπων που ψάχνονται, καιροσκόπων που "ψαρεύουν", γνησίως αγανακτισμένων αλλά και "δήθεν"....
Δεν υπάρχει αίτημα για καλύτερες λύσεις ή καλύτερη διαοραγμάτευση. Το αίτημα που "πλανάται" είναι "να φύγουν αυτοί και μετά βλέπουμε!" Απίστευτες αερολογίες και απίστευτες γραφικότητες τόσο στο επ΄νω μέρος της "Πλατείας" όσο και στο "κάτω"

Τις Ευρωπαικές πιέσεις προς Σαμαρά τις βρίσκω απαράδεκτες και το κυριότερο αχρείαστες Σε τι εμποδίζει ο Σαμαράς την εφαρμογή του μνημονίου; ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ! Τι θα προσφέρει αν ο Σαμαρας συναινέσει;ΤΙΠΟΤΑ!
Αλλά επειδή συνεχίζονται και ενετείνονται (βλέπε τελευταία σύνοδο ΕΛΚ) αρχίζω να αναρωτιέμαι τι λάθος κάνει ο Σαμαράς και δεν μπορεί να πείσει για κάτι -κατά τη γνώμη μου -προφανές.

mahler76 είπε...

πάντως το μεγάλο και πανηγυρικό άκυρο το έφαγε στην Ευρώπη ο Αντωνάκης ο Μικρός και δεν τον χάλασε :)

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ firiki2010f:
Δεν αναφέρομαι στην ανθρωπογεογραφλια της Πλατείας, αλλά στο μήνυμα που στέλνει! Και κυρίως σε αυτό που φοβούνται οι κυβερνώντες ότι μπορεί να προκύψει από μια συνέχιση αυτής της κατάστασης!

@ mahler76:
Η απαράδεκτη στάση των ηγετών της Ευρώπης, μόνο μια ερμηνεία μπορεί να έχει:
Αγοράζουν χρόνο από τις παλινωδίες του GAP για να οχυρώσουν τις οικονομίες τους!
Και μετά....! Το μετά, αγαπητέ μου δεν τους ενδιαφέρει!
Γιατί θα έχουν μια φτηνή Ελλάδα με πολλά γκαρσόνια για τις διακοπές τους!