Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Μια απίστευτη δήλωση!...

Τον τελευταίο καιρό, αποφεύγω να βλέπω ειδήσεις από την τηλεόραση! Ό,τι ακούω και ό, τι βλέπω, είναι από κάποιο πέρασμα στο ζάπινγκ που κάνω στην προσπάθεια μου να βρω καμιά ταινία της προκοπής!

Σε ένα τέτοιο πέρασμα, λοιπόν, σήμερα έπεσα πάνω σε μια απίστευτη δήλωση που έκανε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, σε μια προσπάθεια που κάνει και αυτή τον τελευταίο καιρό να πάρει τα εύσημα από την τρόικα και να δείξει πόσο καλό παιδί είναι!

ΤΟ "μεσοπρόθεσμο" είπε η κ. Ντόρα,"είναι κακό! Και όχι μόνο είναι κακό, αλλά δεν υπάρχει και προοπτική με την εφαρμογή του να βελτιώσει την κατάσταση! Ή ψήφισή του, όμως, αποτελεί προϋπόθεση για να πάρουμε την πέμπτη δόση και τα δισεκατομμύρια που χρειάζεται η χώρα"!

Μπορεί να είμαι ψυχολογικά φορτισμένος, αλλά τη δήλωση αυτή, τη θεωρώ ως την πιο κυνική και αμοραλιστική δήλωση που έχω ακούσει από πολιτικό τους τελευταίους 20 μήνες!

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς!

Την κυνικότητα της δήλωσης; Την έλλειψη αντιπολιτευτικής τακτικής για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος; Την αδυναμία διαπραγματευτικών επιχειρημάτων έναντι της τρόικας και της Κυβέρνησης;

Μήπως, κυρία μου, φοβάστε ότι με την υποτιθέμενη κατάρρευση της χώρας από τη μη ψήφιση του "μεσοπρόθεσμου" θα καταρρεύσει και το σάπιο πολιτικό σύστημα επιφανές μέρος του οποίου αποτελείτε;

Πώς είναι δυνατόν να βγαίνει σήμερα ένας πολιτικός και να λέει στον κόσμο "Κοίτα, σου παίρνουμε άλλον ένα μισθό εκτός από τους τρεις που σου έχουμε πάρει, δεν έχεις ελπίδα να σωθείς και με αυτή τη θυσία, αλλά βγάλε το σκασμό και μη μιλάς"!

Πως είναι δυνατό να γίνεστε αρωγός μιας χωρίς ελπίδα καταλήστευσης του Έλληνα φορολογούμενου και να μην τίθεσθε αλληλέγγυα της προσπάθειας που κάνει το πρώην κόμμα σας, για παράδειγμα, από την οποία, τουλάχιστον διαφαίνεται μια ακτίνα ελπίδας;

Με ποιον είστε, επιτέλους κ. Μπακογιάννη;

Μήπως τα έχετε κάνει λίγο αχταρμά τα πράγματα;

Ο Λαός, δε σας έβαλε εκεί που είστε για να ξεπουλάτε με υποκλίσεις τα πάντα στους δανειστές μας, χωρίς διαπραγμάτευση, χωρίς μάχη και χωρίς συνεκτίμηση των πόρων που διαθέτει αυτή η χώρα, τους οποίους σκόπιμα κάποιοι έχουν υποτιμήσει!

Τα ελλείμματα κ. Μπακογιάννη, μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα, δεν τα δημιουργούν οι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι αλλά οι οργανισμοί του Δημοσίου τους οποίους το πολιτικό σύστημα δεν εννοεί να ακουμπήσει! Την τόλμη και τις ρεαλιστικές προτάσεις σας, να τις εφαρμόσετε προς την κατεύθυνση των πηγών που παράγουν ημερήσια ελλείμματα και όχι σε αυτούς που με τον ιδρώτα τους κινούν την χειμαζόμενη αγορά!

Η σημερινή δήλωση της κ. Μπακογιάννη, φανερώνει ότι θα άξιζε τον κόπο μια κατάρρευση της χώρας, αν επρόκειτο μέσω αυτής να απαλλαγούμε από πολιτικούς υποταγμένους στη λογική των ψυχρών αριθμών και των εύκολων λύσεων τις αποτυχίες των οποίων πληρώνουν οι πολλοί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: