Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Δεν πήραν χαμπάρι!...

Την είδηση θα την ακούσατε ήδη!

Διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης! Το Μνημείο θα είναι επισκέψιμο από τα εκατομμύρια των θαυμαστών του από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις επτά το απόγευμα, χωρίς διακοπή, Χειμώνα- Καλοκαίρι!

Την απόφαση ανακοίνωσε ο Υπουργός κ. Γερουλάνος και αποτελεί την είδηση της χθεσινής μέρας! Αν μη τι άλλο γιατί, σε αντίθεση με τη χρονοτριβή κάποιων αποφάσεων της Κυβέρνησης, του αμιγώς οικονομικού χώρου, η απόφαση αυτή, αν και αυτονόητη, αν και με καθυστέρηση κάποιων δεκαετιών δείχνει την αλλαγή νοοτροπίας και είναι απόλυτα σωστή!

Όμως μη χαίρεστε!

Σε κάποιους δεν άρεσε η απόφαση! Ποιοι είναι αυτοί οι κάποιοι;


Μα... η "Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων"!

Η οποία με επιστολή της ( πότε πρόλαβαν), στον Υπουργό, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι με την απόφαση " ... μπαίνουν σε κίνδυνο οι προσλήψεις του εποχιακού προσωπικού, λόγω έλλειψης κονδυλίων, ενώ από τη 1η Ιουνίου θα αναγκαστεί να λειτουργήσει και πάλι σε μονή βάρδια το προσωπικό της Ακρόπολης". Και για να μας συγκινήσει η επιστολή καταλήγει: "Η υφιστάμενη κατάσταση εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια των αρχαίων μνημείων»!


Μάλιστα!!!

Η συνηθισμένη νοοτροπία, της κωλυσιεργίας και της συνεχούς αναβολής των αποφάσεων, στηριζόμενη στο δόγμα "Μη θίγετε τα κακά, ευ κείμενα"!

Η νοοτροπία που, ανάμεσα σε άλλα, έφερε τη πτώχευση!

Της οικονομίας, της κουλτούρας, των ιδεών, της πρωτοβουλίας, της καινοτομίας! Η νοοτροπία του Χααααλαρά!

Η νοοτροπία του "φραπόγαλου"!

Έχοντας νωπές στο μυαλό μου τις εικόνες των χιλιάδων τουριστών-προσκυνητών του Μνημείου από τα πέρατα της γης, που έφευγαν απογοητευμένοι αφού κάποιες απεργίες δεν τους άφηναν να ανέβουν σ΄αυτό και βαθιά μέσα μου τη ξεφτίλα που απέπνεαν οι σαρκαστικές δηλώσεις τους, θα αρκεστώ σε δυο-τρεις ερωτήσεις:

-Καλά, εσείς της "Ένωσης", δεν έχετε πάρει χαμπάρι που βρισκόμαστε;

-Δεν έχετε πάρει μυρωδιά για τις μετατάξεις;

Για ποιες προσλήψεις μιλάτε; Εδώ σε λίγο καιρό κάποιες εργασίες στη χώρα μας θα γίνονται εθελοντικά και τολμάτε να ζητάτε "εποχιακό προσωπικό"! Για να ζητάτε μετά μονιμοποίηση με το δικαιολογητικό ότι ...κάλυπταν "πάγιες και διαρκείς ανάγκες"!

Συνέλθετε, γιατί σε λίγο καιρό θα μείνουν από εσάς, μόνο όσοι μιλάνε Γερμανικά!

Καταλαβαίνετε το γιατί! Ελπίζω!

Δεν υπάρχουν σχόλια: