Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Το σκηνικό αλλάζει!...

Ο κ. Πολ Τόμσεν, είναι απεσταλμένος του Δ.Ν.Τ. στην Ελλάδα! Η γνώμη του, μετά τα τελευταία γεγονότα στην "κορυφή" της ιεραρχίας του Ταμείου, έχει βαρύνουσα σημασία και εκφράζει τη συνέχεια στην προσπάθεια διάσωσης της χώρας μας από την καταστροφή!

Στο Συνέδριο του Economist, λοιπόν, ο κ. Τόμσεν είπε κάποια πράγματα τα οποία είχαν ουσιαστικά έναν αποδέκτη: Την Κυβέρνηση! Τα διατύπωσε με δύο κομβικές φράσεις: "Πατήστε γκάζι στις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο", ήταν η μία και "Όχι άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων ούτε άλλη πρόσθετη φορολογία" ήταν η άλλη!

Όσοι στις θέσεις αυτές του κ. Τόμσεν, βλέπουν ομοιότητες με τις θέσεις Σαμαρά, καλά κάνουν και τις βλέπουν! Είναι η αυτονόητη ρεαλιστική αντιμετώπιση μιας οικονομίας η οποία έχει περιέλθει σε τελματώδες κώμα! Φαίνεται δε, ότι η αξιοπρεπής στάση του κ. Σαμαρά στο θέμα του ωμού εκβιασμού για υποχρεωτική "συναίνεση" ανάγκασε τον υψηλό αξιωματούχο να αλλάξει τόνο, λέγοντας ότι, " Υπάρχουν περιθώρια για καλύτερη συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων"! Άλλο αυτό, όμως και άλλο το "αν δεν προσυπογράψει και η αντιπολίτευση στο νέο μνημόνιο, δεν έχει πέμπτη δόση"!

Ανάμεσα σε μια Κυβέρνηση η οποία αναζητάει απεγνωσμένα εσωτερική συναίνεση μεταξύ των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου στο θέμα των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο Τομέα, έναν τομέα στον οποίο βρίσκεται τοποθετημένο τα τελευταία χρόνια το σάπιο, μη εξελισσόμενο και αντιπαραγωγικό σύστημα διακυβέρνησης και σε μια αντιπολίτευση η οποία δεν αμφισβητεί την κρισιμότητα της κατάστασης και τη χρησιμότητα ενός μνημονίου ενεργειών, αλλά διαφωνεί με ΑΥΤΌ το μνημόνιο, είναι φανερό πλέον προς τα που γέρνει η πλάστιγγα!

Είναι στο χέρι του Αντώνη Σαμαρά, να αξιοποιήσει αυτήν τη διαφαινόμενη μεταστροφή στον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης κάποιων εταίρων μας, οι οποίοι άρχισαν να αντιλαμβάνονται, με καθυστέρηση είναι η αλήθεια, ότι το μεγάλο πρόβλημα της Κυβέρνησης ήταν και είναι να αντιληφθεί και να εφαρμόσει τα αυτονόητα!

Γι αυτό και όλοι τώρα, μιλάνε για "καταστροφικό χάσιμο χρόνου"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: