Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Ένας επικίνδυνος Πολιτικός!...

Αν και βρισκόμαστε υπό καθεστώς πλήρους δημοσιογραφικής συσκότισης, νομίζω ότι θα μάθατε τα νέα ότι ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας,καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Εφετείο Θεσσαλονίκης σε ένα χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος!
Σύμφωνα με το Νόμο, ο κ. Ψωμιάδης, πρέπει να τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι να αποφανθεί ο 'Άρειος Πάγος!
Δεν είναι στις προθέσεις μου να ασχοληθώ με τα "πως" και τα "γιατί" της υπόθεσης, τις λεπτομέρειες της οποίας άλλωστε αγνοώ!
Η είδηση, όμως, δεν είναι καν αυτή καθεαυτήν η καταδίκη!
Η είδηση, θα μπορούσε να είναι, ότι ο μόνος ο οποίος προσέτρεξε για συμπαράσταση προς τον καταδικασθέντα είναι ο κ. Καρατζαφέρης!
Αλλά, ούτε και αυτό είναι είδηση, αφού τον τελευταίο καιρό είναι γνωστό το "φλερτ" ανάμεσα στους δύο πολιτικούς άνδρες της λεγόμενης "λαϊκής δεξιάς"!
Η είδηση, βγαίνει μέσα από το στόμα του κ. Καρατζαφέρη, ο οποίος πολλές φορές, όταν ανοίγει το στόμα του, μας δικαιώνει για όσα γράφαμε το Νοέμβριο του ΄09 για τον ίδιο και το κόμμα του!

Ο Πρόεδρος του ΛΆΟΣ, λοιπόν, ο οποίος φιλοδοξεί να κυβερνήσει την Ελλάδα, φέρεται να έχει δηλώσει στο Zougla Radio τα εξής: "Ο κ. Ψωμιάδης, κέρδισε τις αυτοδιοικητικές εκλογές με ποσοστό 53%" και πρόσθεσε πως "...οι ψηφοφόροι του, ήταν πλήρως ανήμεροι για την υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε ο κ. Ψωμιάδης και άρα τοποθετήθηκαν"!
Και μάλιστα ανέφερε και μια ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου,"Μόνος ένορκος ο Λαός"!
Ορίστε;Κατάλαβες κ. πρώην κομφερανσιέ, πρώην παρουσιαστή μοντέλων, πρώην DJ, τι κοτσάνα πέταξες;

Στο δρόμο για την εξουσία, μήπως σου έτυχε να ξεφυλλίσεις κανένα βιβλίο που να αναφέρει κάτι για τη διάκριση των εξουσιών; Μήπως σου θυμίζει κάτι η φράση "ο κάθε Έλληνας Πολίτης πρέπει να δικάζεται από το φυσικό δικαστή του"; Γι αυτό βουλιάξατε την Ελλάδα, γιατί μόλις κοροϊδέψετε το Έλληνα και πάρετε μια εδρούλα στη Βουλή, παραλάβετε τη Μερτσέντες σας, σας χορηγηθούν οι πληθωρικές σας ατέλειες και τέλος σας διαπιστευθούν και οι ορντινάντζες- Αστυφύλακες, παίρνει το φτυάρι σας νερό, που έλεγε και η μακαρίτισσα η γιαγιά μου και μου θέλετε ως μόνο κριτή το "Λαό"! Ίσως γιατί αυτόν ξέρετε και τον "μπεγλερίζετε"! Ίσως γιατί νομίζετε ότι αυτόν θα τον κοροϊδεύετε αιώνια! Ίσως γιατί δεν έχετε καταλάβει ότι έχει περάσει η δράση του ναρκωτικού, με το οποίο τον έχετε ποτίσει!
Κύριε Καρατζαφέρη, ολισθήσατε επικίνδυνα με τη δήλωσή σας αυτή! Και αυτού του είδους τα ολισθήματα, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα!
Για τη Δημοκρατία μας!

17 σχόλια:

Koupakia είπε...

Κατά μάνα κατά κύρη κατά γιος και θυγατέρα ή αλλιώς από τον κόρακα μόνο κρα θα ακούσεις!
Δυστυχώς όμως όυκ ολίγα παρόμοια φρούτα βρίσκονται στην πολιτική σκηνή της Χώρας με την ευθύνη και ημών των πολιτών!

Antilogos είπε...

Άσχετο με το θέμα σχόλιο αλλά είχα απορία...

Το Email που σας είχα στείλει την 27/03/2011 στο gmail το διαβάσατε;;;

παρναSOS είπε...

Για την ουσία της υπόθεσης : Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που έχει εκδοθεί σε βάρος του κ. Ψωμιάδη, την καταγγελία για την παράνομη μείωση των προστίμων (από 89.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ!!!!!) έκανε τον Ιούνιο του 2005 ο πρώην διευθυντής της Διεύθυνσης Εμπορίου της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης Ηλίας Τυχαλάκης.
Το αρνητικότερο σημείο για τον κ.Ψωμιάδη, στην υπόθεση, είναι ότι όλοι!!!! οι υπηρεσιακοί παράγοντες είχαν εισηγηθεί στο Νομάρχη να απορρίψει την αίτηση θεραπείας, αλλά αυτός προχώρησε στη μείωση του προστίμου.
Επίσης
Ο νοθευτής καυσίμων επιχειρηματίας κατ΄επανάληψη:
1 Είχε κερδίσει πολλαπλάσια ποσά σε βάρος του δημοσίου και των καταναλωτών με τη νοθεία καυσίμων (πετρέλαιο θέρμανσης σε κίνησης).
2 Είχε υποβάλει αίτηση θεραπείας η οποία είχε απορριφθεί.
3 Είχε προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια για την ακύρωση του προστίμου και η υπόθεση εκκρεμεί. Έχει επίσης πετύχει αναστολή εκτέλεσης της ποινής και επομένως δεν υπήρχε ζήτημα να πληρώσει πριν από την οριστική δικαστική απόφαση.
3 Μόλις ανέλαβε η διοίκηση Ψωμιάδη επανήλθε με δεύτερη αίτηση θεραπείας ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ.... και ΠΑΡΑΤΥΠΑ.......

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Antilogos:
Μάλλον όχι! Το ψάχνω!Δεν είμαι και πολύ καλός χρήστης, ξέρετε!!!

Antilogos είπε...

Αν το ανακαλύψετε μπορείτε να απαντήσετε με email...

Ούτως η άλλως ήταν μόνο πληροφοριακό...
F.Y.I

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ παρναSOS:
Πάντα πολύ καλά ενημερωμένος και τεχνοκρατικά καταρτισμένος!

παρναSOS είπε...

@"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ"
Εδώ λόγω δουλειάς.... χα χα χα

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Antilogos:
Το διάβασα!Λόγω άγνοιας δεν το είχα ανοίξει ποτέ!!!
Χρησιμοποιούσα το άλλο!
Ας είναι όλα περαστικά, χαίρομαι που επικοινωνούμε και ελπίζω σε πιο στενή και οικογενειακή επικοινωνία.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Αγαπητέ μου Κουπάκια, τίποτα δεν έγινε τυχαία σ΄αυτή τη χώρα!
Ουδέποτε τόσοι λίγοι, τόσο μικροί και τόσο άσχετοι κυβέρνησαν ένα ολόκληρο λαό με την ιστορία των Ελλήνων!

firiki2010 είπε...

" Ο μόνος θεσμός είναι ο λαός!" Κάπως έτσι δεν το είχε πει και ο Ανδρέας;
Σ΄ αυτή τη χώρα δεν έχει γίνει αντιληπτό ακόμα ότι ο λαός δια της ψήφου του ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ.Αποφασίζει μόνο ποιος θα τον κυβερνήσει μέσα όμως σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο κανόνων

Antilogos είπε...

@ firiki2010 ...

Εμ πώς;;;
Τυχαία φτάσαμε στο σήμερα;;;
Χρειάστηκαν χρόνια λαϊκισμού για να ξεφτιλιστούν όλοι οι Έλληνες...

Χρήστος Γ. είπε...

Μα πολλοί το ζήτησαν, ακόμα περισσότεροι το απαίτησαν από τους αρχηγίσκους τους αν και ανεπιθύμητοι να συμπεριληφθούν στις λίστες ώστε δια της ψήφου να εξαγνιστούν. Κι έχουν καταφέρει το παράλογο να ακούγεται στα αυτιά πολλών λογικό. Μπόχα, λαϊκισμός, ξεφτίλα, σε μια χώρα που η ηθική κατάπτωση αποτελεί ίσως μεγαλύτερο πρόβλημα από τον οικονομικό χειμώνα.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Κάποτε,την οικονομική κρίση, θα την ξεπεράσουμε!
Φοβάμαι όμως ότι θα μας ταλανίζει για πολλά χρόνια οι κοινωνική, πολιτική και θεσμική κρίση στην οποία περιπέσαμε εν πολλαίς αμαρτίες!

Χρήστος Γ. είπε...

Σ΄ένα σημείο μόνο διαφωνώ μαζί σου. Στον τίτλο!
Γράφεις τη λέξη πολιτικός με το "Π" κεφαλαίο!
Γιατί;

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Ίσως γιατί μένω πεισματικά πιστός, με αρκετή δόση ραμαντισμού είν΄η αλήθεια, σε ένα "καυκικό τοπίο" όπου οι θεσμοί παραμένουν αγνοί και άδολοι, παρά την ανικανότητα, την πονηριά, την αδεξιότηα, την κακεντρέχεια και την κακία αυτών που εμείς τους τάξαμε να τους υπηρετούν!
Όχι, δε θεωρώ ικανούς τους πολιτικάντηδες να καταστρέψουν την έννοια του όρου "Πολιτικός" ο οποίος μέσα μου, παραμένει όρος με αξία και προσφορά!
Γι αυτό και διαφωνώ με τις κραυγές του τύπου "κάψτε τη Βουλή"!
Όταν μπορείς να αλλάξεις τους ανίκανους θεματοφύλακες!

Χρήστος Γ. είπε...

Σου εύχομαι ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και πάντα όμορφες αναρτήσεις.
Με εκτίμηση
Χρήστος

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Chrisgio:
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, με υγεία, φίλε μου!