Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Αντιδράστε!

Την Πέμπτη 7/4/2011 δεν αγοράζω καμιά "κυριακάτικη" εφημερίδα!
Τι μόδα είναι κι αυτή πάλι;
Μόλις πέφτει καμιά αργία το Σάββατο, "εκτάκτως" εμφανίζονται οι σαββατιάτικες εφημερίδες την Παρασκευή και οι κυριακάτικες το Σάββατο, εννοείται "με όλα τα νέα του Σαββατοκύριακου"!

Προκηρύσσεται απεργία διαρκείας και μας μεταθέτουν τις κυριακάτικες την ... Πέμπτη, για να εισπράξουν τα 4 ευρώ με τα "καθρεφτάκια" τις "τσατσάρες" και τα "μπρελόκ" που μας πουλάνε και μας δίνουν και δώρο την εφημερίδα!


Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι μέσα στη βαθιά διάβρωση της Δημοκρατίας μας, τη μεγαλύτερη σκουριά έχει αφήσει η σαπίλα αυτού που κάποτε απεκαλείτο "τέταρτη εξουσία"!
Η διάβρωσή της, είναι βαθιά και μη επιδεχόμενη διόρθωσης! Είναι διάβρωση των ιδιοκτητών, είναι διάβρωση των δημοσιογράφων είναι διάβρωση ακόμα και του συστήματος διακίνησης του τύπου στην Ελλάδα!

Η μακαρίτισσα η Ελένη Βλάχου, μεταπολιτευτικά, είχε δώσει μεγάλο αγώνα προκειμένου να τηρηθεί ο νόμος ως προς την ώρα κυκλοφορίας των απογευματινών εφημερίδων!
Χωρίς ανταπόκριση, δυστυχώς! Για να γράψει εκείνο το περίφημο:"Σε ότι αφορά στο δημόσιο και τα αυτιά έχουν τοίχους"!
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!
Και καλά οι ιδιοκτήτες! Το συμφέρον τους κοιτάνε! Οι δημοσιογράφοι, όμως, πως δέχονται να τυπώνουν την τετάρτη μια "κυριακάτικη" έκδοση που θα κυκλοφορήσει την ... Πέμπτη!
Τελικά, νομίζω, ότι από το σάπιο σύστημα που δρα στη χώρα μας μετά το ΄74 δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα πλέον!

5 σχόλια:

mahler76 είπε...

αφού οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι δεν έχουν την στοιχειώδη αξιοπρέπεια να μην βγάλουν τις Κυριακάτικες δείχνοντας μας πόσο πουτανάκια των αφεντικών τους είναι καλά να πάθουν. εκεί να δουλεύουν διπλοβάρδιες. Όσο για τις Κυριακάτικες κακά τα ψέματα σκουπίδια είναι εδώ και χρόνια δεν χρειάζεται αυτή η αφορμή για να τις μποικοτάρουμε.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Για πια "αξιοπρέπεια" να μιλήσουμε; Αυτών, των λίγων, την εξαργυρωμένη με τα συμβόλαια των πολλών χιλιάδων ευρώ ετησίως ή την υποδουλωμένη, αυτών, των πολλών, που δουλεύουν για ένα κομμάτιο ψωμί!
Γι αυτούς και πολλούς άλλους λόγους, δε μπορούμε πλέον να μιλάμε για "ελεύθερη δημοσιογραφία"!

Ανώνυμος είπε...

ΓΡΑΨΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΑ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ.
ΕΜΑΘΑ ΕΦΑΓΕ 12 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ.
Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ..

mahler76 είπε...

αυτό με τον ψωμιάδη αληθεύει? το διάβασα και αλλού αλλά δεν ξέρω αν ισχύει.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος:
Φίλε μου, την ώρα που έγραφες το σχόλιό σου, έγραφα την ανάρτηση για τον Πανίκα!
@ mahler76:
Και βέβαια αληθεύει, αλλά διάβασε να δεις τί δήλωσε ο "πολιτικός ογκόλιθος" Καρατζαφέρης για το θέμα!!!