Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Δε μπορείτε να γίνετε Ελλάδα!...

"Δε θα γίνουμε Ελλάδα"! Αυτή την απαξιωτική για τη χώρα μας και το Λαό της δήλωση, φέρεται να έκανε ο Αμερικανός Ρεπουμπλικανός Κυβερνήτης του Ουισκόνσιν κ. Σκοτ Γουόκερ, θέλοντας να στηρίξει με τον τρόπο αυτό το νομοσχέδιο που έχει καταθέσει, σύμφωνα με το οποίο περιορίζονται οι απολαβές των Υπαλλήλων του Δημοσίου στην Πολιτεία του και συρρικνώνεται η επιρροή των μελών του Συνδικάτων του κρατικού τομέα! Οι πολίτες του Ουισκόνσιν, αντιδρούν με το δικό τους τρόπο, απέναντι σε αυτό που θεωρούν ότι περιορίζει τα δικαιώματά τους!
Δε μας εκπλήσσει η εξέλιξη! Το έργο το έχουμε δει ξανά στην Ευρώπη και στη χώρα μας! Ένα αποτυχημένο πολιτικό σύστημα, δούλευε μετά τη δεκαετία του '60 για να παγιώσει το γνωστό πολιτικό κατεστημένο, το οποίο στις ΗΠΑ ανεβοκατεβάζει Προέδρους, άρα κυβερνά τον κόσμο και για να το πετύχει αυτό, παραχωρούσε τα πάντα στο άλλο κατεστημένο, τα συνδικάτα, για να έχει την ησυχία του και να στήσει το "Καυκικό" σκηνικό της εκμετάλλευσης της μεγάλης πλουτοπαραγωγικής πηγής που λέγεται "Εργατικό δυναμικό"!
Χρόνια μετά και αφού ο πλούτος (κεφάλαιο και έδαφος) συγκεντρώθηκε ανορθολογικά και αδικαιολόγητα στο άλλο κατεστημένο τους αεριτζήδες παγκοσμιοποιημένους επιχειρηματίες, ήρθαν τα δύσκολα, ως αποτέλεσμα της αδηφαγίας των τελευταίων και αδυναμίας ή και ανικανότητας των πρώτων και για την αντιμετώπιση της κατάστασης δεν μπορούσε να βρεθεί άλλο θύμα παρά μόνο ο λαός, ως το μόνο παραγωγικό σύνολο το οποίο, όπως είπαμε πιο πάνω αποτελεί τη μεγάλη και αστείρευτη πλουτοπαραγωγική πηγή του πλανήτη!
Αν ήμουνα κακεντρεχής, θα απαντούσα στον κ. Κυβερνήτη ότι "Δε μπορείτε να γίνετε Ελλάδα"! Και δε μπορείτε γιατί σας λείπουν περίπου 4000 χρόνια ιστορίας! Μια Ιστορία που σημάδεψε την εξέλιξη πάνω σε τούτο τον πολύπαθο πλανήτη! Μια Ιστορία που σεβάστηκε τη φύση και τους γηγενείς κατοίκους της, όσο δεν τη σεβάστηκαν οι "Κονκισταδόρες" πρόγονοι των σημερινών κατοίκων της Αμερικανικής ηπείρου! Αν ήμουνα υπερόπτης, θα σας έλεγα ότι είμαστε κάτοχοι μια Ιστορίας που γέννησε επιστήμες και θεωρίες! Δημιούργησε Τέχνες και πολιτισμό! Αποθέωσε το μυστικισμό και τη λατρεία και πάνω τους στηρίχτηκαν όλες οι σύγχρονες Θρησκείες, εκτός από κάποια ηλίθια, αμερικανικής έμπνευσης δόγματα που κλείνουν σε ένα δωμάτιο 200 ανθρώπους και αυτοκτονούν ομαδικά! Μια Ιστορία που ενέπνευσε την παγκόσμια τέχνη, ώστε στα χρόνια που πέρασαν να δημιουργήσει τόσο στο φυσικό της χώρο, την Ελλάδα, όσο και στον ευρύτερο Ευρωπαϊκό χώρο, μερικά από τα καλύτερα δημιουργήματα! Τα καλύτερα κτήρια της Ευρώπης και της Αμερικής είναι πιστά αντίγραφα ρυθμού αρχαιοελληνικής τέχνης! Τα καλύτερα θεατρικά έργα της υστεροαναγεννησιακής Ευρώπης είναι, τεχνικά, αντίγραφα της αρχαίας Ελληνικής τραγωδίας! Ακόμα και τα περισσότερα "Λιμπρέτα" των κορυφαίων συνθετών της όπερας, έχουν μέσα τους τα στοιχεία της τραγωδίας, όπως αυτή προσδιορίζεται από τον ορισμό του Αριστοτέλη!
Δεν είμαι όμως ούτε υπερόπτης ούτε κακεντρεχής! Είμαι απλά κάτοικος μιας μικρής χώρας την οποία οι μεγάλες χώρες της γης με διάφορα κατά καιρούς προσχήματα, την εκμεταλλεύτηκαν για ίδιο όφελος!
Αφού γνωρίζετε πού "πέφτει" η Ελλάδα, θα καταλαβαίνετε τι εννοώ! Αν η μεγάλη χώρα σας, έβαζε τη μικρή Ελλάδα κάτω από την πραγματική προστασία της, η χώρα μου σήμερα δε θα διέθετε το 10% του ΑΕΠ για εξοπλισμούς που υπηρετούν μια ισορροπία τρόμου σε μια περιοχή που σκόπιμα κρατάτε σε τεχνητή αναταραχή! Και ως πολιτικός, γνωρίζετε ότι οι δαπάνες αυτές στερούν τα παιδιά μας από σχολεία, τους αρρώστους μας από νοσοκομεία και τους πολίτες από απαραίτητα σύγχρονα έργα υποδομής! Ακόμα και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι "δανειστές" μας, οι οποίοι κόπτονται για τη σωτηρία μας, μας πουλάνε πανάκριβα ,σκάρτα, υποβρύχια που δεν τα χρειαζόμαστε, σάπια άρματα μάχης που δε θα φτάσουν ποτέ στον Έβρο και υπερσύγχρονες "Φρεγάτες" που, σε έναν πιθανό σύγχρονο πόλεμο, δε θα προλάβουν να βγουν από το Ναύσταθμο!
Αυτή είναι η μικρή Ελλάδα, που δε θέλετε να γίνετε σαν κι αυτή!
Είναι μια από τις χώρες που στηρίζει με τις παραγγελίες της δύο μονάδες παραγωγής αμερικάνικων αεροσκαφών, έπειτα από εκβιαστικά "θερμά" επεισόδια στο Αιγαίο, που τα παραλαμβάνει όταν τεχνολογικά έχουν ξεπεραστεί, διατηρώντας για σας 15000 θέσεις εργασίας, και στερώντας από τους Έλληνες 30 Νοσοκομεία 50 σχολικά κτήρια και δεκάδες άλλα έργα υποδομής!
Αγαπητέ μου κύριε, εμείς δε μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα για να σώσουμε τη χώρα μας από τη πτώχευση! Ό,τι ήτανε να κάνουμε το κάναμε παραχωρώντας και μέρος της αξιοπρέπειάς μας! Από τους "φίλους" μας, όμως, ζητάμε κάτι που δεν κοστίζει και πολλά!
Ζητάμε το σεβασμό σας!

8 σχόλια:

Koupakia είπε...

Προσυπογράφω!

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΟΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΑΥΤΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΜΑΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑΥΤΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΤΗΣΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΑΣ,ΚΑΤΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΞΩΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ.
ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ (ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ) ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ(ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος 12:32
Θα πρόσεξες ότι δεν αναφέρομαι στους "ξένους" συλλήβδην! Οι ΗΠΑ, ως κράτος δεν είναι ανόητοι ούτε έχουν τις αγγιλώσεις που έχουμε εμείς να γίνονται οδομαχίες για το αν πρέπει να μιλάμε καθαρεύουσα ή δημοτική και για το αν πρέπει τα παιδιά μας να διδάσκονται ή όχι αρχαία ελληνικά!Θέλουν για τους πολίτες τους ΠΑΙΔΕΙΑ, και γνωρίζουν ότι αυτήν την παρέχουν οι κλασσικές σπουδές, Αρχαία Ελληνικά, Λατινικά και Κινέζικα! Το ίδιο συμβαίνει και με τον τουρισμό τους! Οι προορισμοί τους, δεν έχουν τα κριτήρια που έχουν κάποιοι συμπολίτες μας (ταβερνάκια, μπαράκια, σελέμπριτις,χαβαλές και το πρωί ξερνοβόλημα και ύπνος μέχρι τη μία το μεσημέρι!Πάνε, όπου πάνε για να μάθουν! Να πλουτίσουν τη γνώση τους και να δουν με τα μάτια τους αυτό που διδάχθηκαν στο σχολείο και στο Πανεπιστήμιο, για τη Ελλάδα, την Ιταλία και τον πολιτισμό τους!Όμως...
Άλλο αυτό και άλλο η πολιτική τους!Είναι περίπλοκο! Μην το ψάξουμε δε θα μας έφταναν ούτε 100 αναρτήσεις!Θα χρησιμοποιήσω μόνο μια λέξη η οποία πλησιάζει σε αυτό που χαρακτηρίζει την αμερικανκή πολιτική έναντι των συμμάχων της και όχι μόνο: ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ.Ο ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΣ Ο ΚΩΝ/ΝOΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΡΗΞΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΗΚΟΜΕΝ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ.
ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΛΑΟΣ ΕΓΙΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ;ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΜΑΛΛΙΣΤΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΓΙΑ ΦΙΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟ,ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΑ.
ΜΗΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΕΥΝΟΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ,ΔΙΑΒΑΛΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ;

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Νομίζω ότι η Ελλάδα δεν έχασε από το "δογμα" "ανήκουμε στη δύση"! Ότι ακολούθησε τα επόμενα χρόνια, δικαίωσε τον Καραμανλή! Ο Ανδρέας υπήρξε μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα! Η ιστορία θα κρίνει άν το ισοζύγιο της πολιτικής του υπήρξε θετικό ή αρνητικό. Ο "αντιαμερικανισμός" του πάντως, πιστεύω ότι ήταν προσδιορισμένος και πιστοποιημένος από τις ΗΠΑ, για να αποτελέσει ανάχωμα στην αναμενόμενη άνοδο των Κομμουνιστών (προσοχή: των κομμουνιστών όχι της αριστεράς),μετά τη δικτατορία, πράγμα το οποίο και έγινε ώστε να έχουμε για την Ελλάδα την αναλογία που έγραφε το περίφημο σημείωμα του Τσώρτσιλ προς το Στάλιν στη σύσκεψη της Γιάλτας όπου μοιράστηκαν οι μεγάλοι τις σφαίρες επιροής!
Μέσα στους προβληματισμούς που βάζεις για σκέψου με ποια Κυβέρνηση οι ΗΠΑ περνάνε ότι θέλουν "αναίμακτα" στην Ελλάδα!!!
Για το "Μητσοτακέϊκο", μην το ψάχνεις, θα πουλάγανε και την ψυχή τους στο Διάολο για την εξουσία!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΟ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟ.ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ;ΚΑΙ ΕΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ;ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΛΑΒΕΣ ΥΠΟΨΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ;

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Στο πρώτο ερώτημά σου μπορώ να εκτιμήσω ότι τόσο η ΝΔ όσο και το ΛΑΟΣ έχουν "θυμώσει" με τις ΗΠΑ για την εύνοια που δείχνουν προς τις λεγόμενες "δημοκρατικές" κυβερνήσεις!Τα έχουν μπερδέψει λίγο, αλλά τι να γίνει!
Στο δεύτερο ερώτημά σου, εκτίμησή μου είναι ότι τα γεγονότα κατά και μετά τον εμφύλιο, δεν έχουν αποτυπωθεί ακόμα με "δικαία κρίση" την κρίση της ιστορίας και η δικτατορία υπήρξε, πιστεύω η τελευταία μάχη ενός "ιδεολογικού" πολέμου στη χώρα μας που ευτυχώς οι περισσότεροι τον έχουμε ήδη ξεπεράσει!

Ανώνυμος είπε...

Η ΧΟΥΝΤΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΠΡΟΦΑΣΗ.ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΟΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ Η.Π.Α ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.
ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.