Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Royal Air Force vs Rote Armee Fraktion!

Ε, λοιπόν, από προχθές που ήρθε στο φως της δημοσιότητας αυτή η περίεργη ιστορία με τη Γερμανίδα Φέι Μάγιερ, που κάποια "σαΐνια" θεώρησαν ότι είναι κόρη κάποιας άλλης Γερμανίδας που ήταν μέλος της οργάνωσης Rote Armee Fraktion (RAF) (Φράξια Κόκινος Στρατός) γνωστότερης στους παλιότερους και ως "Μάαντερ Μάινχοφ", έχει βγάλει πολύ γέλιο! Στον απόηχο της γελοιοποίησης κάποιων κρατικών υπηρεσιών, βεβαίως!
Επειδή δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι οι αρμόδιες, πάντα, υπηρεσίες, γνωρίζουν ότι κατά το δεύτερο Παγκόσμια Πόλεμο, έδρασε εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας και μια άλλη οργάνωση στρατιωτική, όχι παραστρατιωτική, με το ίδιο ακρωνύμιο (RAF), Royal Air Force, έκρινα σκόπιμο να παραθέσω παραπλεύρως τα σήματα κάθε οργάνωσης, προς αποφυγή παρόμοιας σύγχυσης!
Υπάρχει βέβαια, μεγάλη χρονική απόσταση μεταξύ των δύο ... οργανώσεων, αλλά κανείς δεν ξέρει που μπορεί να μας οδηγήσει η άγνοια, η βιασύνη και το άγχος της επιτυχίας!
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλα ερευνώντας τη δράση και την οργάνωση των δύο οργανώσεων δεν βρήκα άλλη ομοιότητα παρά μόνο στο ακρωνύμιο το οποίο, όπως υποψιάζομαι το έκλεψε κάποιο μέλος της ... γερμανικής RAF, και μάλιστα χωρίς να πληρώσει και δικαιώματα χρήσης! Δε γνωρίζω, πάντως, αν η υπόθεση έφτασε ποτέ στα αστικά δικαστήρια!


Παραπλεύρως και κάτω, δημοσιεύουμε φωτογραφίες μελών των οργανώσεων, προκειμένου να γίνονται στο μέλλον, οι απαιτούμενες συγκρίσεις προσώπων προς αποφυγή μελλοντικών παρεξηγήσεων!



Δεν υπάρχουν σχόλια: