Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Είναι αυτό λευκό χαρτί κ. Ντόρα;

Οι σχεδιαστές της αυτοκινητοβιομηχανίας, όταν σχεδιάζουν ένα εντελώς καινούργιο μοντέλο, θέλοντας να δείξουν ότι τα πάντα σε αυτό το μοντέλο είναι σχεδιασμένα από την αρχή και ότι δεν έχουν πάρει ως βάση κάποιο άλλο παλιό μοντέλο, λένε τη φράση: " Σχεδιάστηκε πάνω σε λευκό χαρτί"!
Η φράση αυτή, ήρθε στο μυαλό μου, βλέποντας και ακούγοντας τη Ντόρα Μπακογιάννη στο βήμα της "φιέστας" που οργάνωσε για να εξαγγείλει την ίδρυση κόμματος του οποίου, επιτέλους, θα είναι αρχηγός!
Κυρίως, όμως ήρθε στο μυαλό μου, βλέποντας και διαβάζοντας τα πρόσωπα τα οποία αποτελούν τη "μαγιά" του νέου κόμματος! Σκυλακάκης, Κιλτίδης, Μαρκογιαννάκης! Ακόμα και ο "εθνικός μας κοριός", ο αξιότιμος κ. Μαυρίκης έδωσε το "παρών"! Δεν έχουμε τίποτα με τους ανθρώπους, πέρα από το ότι αυτοί οι άνθρωποι, μαζί με όλους τους άλλους των άλλων κομμάτων, τα τελευταία τριανταπέντε χρόνια, εγκαθίδρυσαν ή ανέχτηκαν ένα σύστημα το οποίο στηρίχτηκε στην ικανοποίηση κάθε παράλογου ή και άνομου αιτήματος των πολιτών, μέσω των συνδικαλιστικών διεκδικήσεων, εν γνώσει του γεγονότος ότι μια χώρα σαν την Ελλάδα, η οποία παράγει ελάχιστα από αυτά που καταναλώνει, θα κατέρρεε, αργά ή γρήγορα σαν χάρτινος πύργος! Η παραπάνω πράξη τους και από μόνη της, τους κάνει στα μάτια μας ανίκανους και επικίνδυνους για την παραπέρα επιβίωση μας, ως κρατικής οντότητας κατ' αρχήν!
Η Πρόεδρος του νέου κόμματος, και οι φερόμενοι ως "οι άνθρωποι της", είναι μέρος αυτού του σάπιου συστήματος! Είναι μια "μουντζούρα" που έχει απομείνει από την προσπάθεια της κ. Μπακογιάννη να διαγράψει τη δική της συμμετοχή σ' αυτό το σάπιο σύστημα στο χαρτί του πολιτικού σχεδιασμού και άρα δεν είναι το "λευκό χαρτί" που περίμεναν οι Πολίτες!
Ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί να οργανώσει το νέο κόμμα την κοινοβουλευτική του παρουσία, είναι παρωχημένος, κουτοπόνηρος και παλαιοκομματικός, θυμίζοντας έντονα την "αποστασία" του πατέρα της! Συγκεντρώνει τους ανεξάρτητους διαγραμμένους από τη Ν.Δ. περιμένοντας, ενδεχομένως και άλλους, αλλά δεν παραιτούνται της έδρας την οποία απέκτησαν με τις πλάτες της Ν.Δ.!
Πριν λίγες εβδομάδες και ενώ είχε ανακοινώσει ότι προχωράει σε ίδρυση νέου κόμματος, έβαλε το γιο της υποψήφιο για Δήμαρχο στο Καρπενήσι, προφανώς στο πλαίσιο της τακτοποίησης όλων των μελών της δυναστείας σε αυτό που λέγεται σήμερα στην Ελλάδα πολιτική, η δε Ν.Δ. , σε ένα αμήχανο όσο και περίεργο "φερ πλέι", αποδέχθηκε την κίνηση μη ορίζοντας εκεί δικό της υποψήφιο!
Το "σύστημα", βλέποντας ότι, παρά την καταιγίδα, δεν υπάρχει αντίδραση από τους Πολίτες, αναδιπλώνεται, δυστυχώς με τη μέθοδο της ανακύκλωσης! Δεν υπάρχουν νέα πρόσωπα, φορείς νέων ιδεών. Δε χωράνε τέτοια πρόσωπα μέσα στο "σύστημα"! Δυστυχώς, ακόμα και αυτά που ακούσαμε από την κ. Μπακογιάννη, μας πείθουν ότι τελικά ο "ξύλινος λόγος" των πολιτικών δεν έχει χρώμα, δεν έχει ιδεολογία, δεν έχει τέλος!
Θα σας φανεί περίεργο το γεγονός ότι συμφωνώ με το 95% από όσα είπε η κ. Μπακογιάννη! Αν τα μισά από όσα είπε γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια, σίγουρα δε θα είχαμε φτάσει εδώ που φτάσαμε! Άλλωστε το ίδιο καταγγελτικός για το τι έπρεπε να γίνει στο παρελθόν και δεν έγινε, είναι και ο ίδιος ο κ. Πρωθυπουργός! Η απορία, όμως του μέσου πολίτη είναι γιατί δεν τα έκαναν αυτά πριν 20, έστω, χρόνια, οι Κυβερνήσεις των οποίων ήταν μέλη και οι δύο γόνοι των εκλεκτών πολιτικών δυναστειών! Και αν τα πρότειναν τότε και δεν τους άκουγαν, γιατί δεν παραιτήθηκαν να κάνουν τότε την "ανατροπή"! Η απάντηση είναι απλή: Γιατί γνώριζαν ότι το σύστημα που με τόσο αμοραλισμό, φαβοριτισμό και ρουσφετολογία είχαν χτίσει, θα τους πέταγε έξω! Και αυτό δεν τους άρεσε!
Μέχρις "αποδείξεως του εναντίου", θεωρούμε το Κόμμα της κ. Μπακογιάννη ως την πρόσφατη προσπάθεια των πέραν του Ατλαντικού Συμμάχων μας για τριχοτόμηση της Δεξιάς, αφού η διχοτόμηση, μέσω Καρατζαφέρη, φαίνεται δεν αρκεί για τον αποκλεισμό της από τα τεκταινόμενα και τα μελλούμενα να γίνουν!
Οι πρόθυμοι εφιάλτες, πρέπει να έχουν τη λαϊκή νομιμοποίηση για να μην κινδυνεύουν! Πρέπει να μπορούν να μας κουνάνε το δάχτυλό ,αυστηρά και επιτιμητικά, μπροστά στο ανήμπορο βλέμμα μας και να μας θυμίζουν πόσο "κακά" παιδιά είμαστε!
Κυρία Μπακογιάννη, αν ανακοινώσετε τους χρηματοδότες του Κόμματός σας και αν στο Συνέδριο του Μαρτίου, Υπάρξει και δεύτερος υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου, αυτό θα σημαίνει ότι, ίσως, κάτι καινούργιο πάει να γεννηθεί!
Μέχρι τότε, όμως, δεν θα είστε παρά μια γκριζόμαυρη μουντζούρα πάνω σε ένα λευκό χαρτί στο οποίο κάποτε κάποιοι επιχείρησαν να σχεδιάσουν τις ζωές μας!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

AN ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΕΡΙΞΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ( ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ )ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΕ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΤΟΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΞΕΧΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΜΕ ΑΠΟΣΤΑΤΗ ΠΡΟΔΟΤΗ ΦΕΛΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΚΛΠ

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΔΩ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ "ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ" . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΓΙΑΤΙ ΒΟΥΛΙΑΞΕ Η ΧΩΡΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΣΕ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΤΗΝ "ΠΑΡΑΤΑΞΗ" ΣΚΕΦΤΕΙΤΑΙ ΞΕΦΤΥΛΑ . ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟ 65% ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Θεωρώντας ότι και τα τρία σχόλια έχουν συνταχθεί από τον ίδιο σχολιαστεί, θα προσπαθήσω να απαντήσω συλλογικά!
Προκύπτει από κάποιο σημείο της ανάρτησής μου ότι η αγωνία μου είναι για την τύχη του κ.Σαμαρά ή της κ. Μπακογιάννη; Εκείνο που προσπάθησα να αποδώσω είναι ότι τα πρόσωπα τα οποία μας οδήγησαν στον όλεθρο είναι οι υπαίτιοι! Όχι τα κόμματα! Η Χώρα έχει ανάγκη από νέα πρόσωπα, υγιή, άφθαρτα,απροκατάληπτα, καθαρά!
Αν η κ. Μπακογιάννη και όσοι την ακολουθούν είχαν κάποιες φρέσκες ιδέες γιατί δεν τις πρότεινα στα κομματικά όργανα ή σε μια ημερίδα; Δεν το είδαμε ποτέ αυτό, τουλάχιστον στη Ν.Δ.! Μιλούσαν κάποιοι, μόνο όταν έχαναν την υπουργική μερτσέντες!
Μερικοί από αυτούς, ανακάλυψαν τώρα,στο κόμμα της Ντόρας, ότι δεν έμαθαν ή δε θέλησαν να μάθουν, σε όλη τη ζωή τους!
Επειδή λέω και γράφω συχνά ότι είναι λάθος να κατηγορούμε το πολιτικό μας σύστημα, αλλά "το σύστημα των Πολιτικών", η λύση είναι μία:
Κόμματα αρχών με τακτά συνάδρια στα οποία θα εκλέγεται ο Αργηγός βάσει των ιδεολογικών αρχών που αυτός και η ομάδα του θα καταθέτει για έγκριση! Οι χαρισματικοί, τέλος! Οι γόνοι δυναστειών, στα σπίτια τους!

Χρήστος Γ. είπε...

Καλημέρα ΣΑΛΩΝΙΤΗ

Νομίζω ότι η δευτερολογία σου συμπλήρωσε το άρθρο.
Συμφωνώ τώρα κατά 99%.
Η ένστασή μου είναι ότι κανείς δεν πρέπει να μιλάει για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Αν υπάρχουν αποστασίες τα τελευταία 50 χρόνια αυτές είναι δύο και ανήκουν η μεν πρώτη στο Μητσοτάκη η δε δεύτερη στο πνευματικό του παιδί τον Αντωνάκη. Οι αποστασίες ρίχνουν κυβερνήσεις! Δεν διχοτομούν κόμματα.
Γιατί αλλιώς αποστάτης είναι και ο Στεφανόπουλος, Άλλος κι αυτός! Άλλες ανεκπλήρωτες φιλοδοξίες!
Πριν 2 μέρες τα έγραφα κι εγώ!
Δεν συμφωνώ με το κείμενό σου στο παρακάτω σημείο:
«Μέχρις "αποδείξεως του εναντίου", θεωρούμε το Κόμμα της κ. Μπακογιάννη ως την πρόσφατη προσπάθεια των πέραν του Ατλαντικού Συμμάχων μας για τριχοτόμηση της Δεξιάς».
Ο καθένας από μας έχει το δικαίωμα να διατηρεί το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως του εναντίου.
Δέχομαι όμως ότι πρόκειται μια γκριζόμαυρη μουτζούρα η οποία ότι θα παραμείνει μουτζούρα. Μάλιστα πιστεύω ότι θα σκουρύνει, θα μεγαλώσει και θα χάσει και την κάποια γυαλάδα των πρώτων ημερών.
Τέλος το μέλλον της δεξιάς το βλέπω χλωμό, πολύ χλωμό.