Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Δεν υπάρχουν άλλοθι για τους Πολίτες!...

Η κάλπη, δεν είναι σκουπιδοτενεκές για να πετάμε τα σκουπίδια της ημέρας!






Η κάλπη, δεν είναι συλλέκτης μπάζων για να πετάμε τα υλικά κατεδάφισης!







Η κάλπη, τέλος, δε σηκώνει στρουθοκαμηλισμούς για να μη βλέπουμε την πραγματικότητα!







Όσοι την "είδαν" έτσι, ας πρόσεχαν! Ήταν προτιμότερο να πάνε μια εκδρομούλα την Κυριακή, παρά να ψηφίσουν!
Επειδή, συνήθως, μετά τις εκλογές ακούμε συμπολίτες μας να λένε διάφορα, έχω να πω μόνο τούτο:
* Εκβιάζονται, μόνο όσοι μπορούν να εκβιαστούν!
* Απειλούνται μόνο όσοι είναι ευάλωτοι σε απειλές!
* Κολακεύονται, μόνο αυτοί που τους αρέσει η κολακεία!
* Κοροϊδεύονται, μόνο αυτοί που είναι επιδεκτικοί υποσχέσεων!
Οι υπόλοιποι με την ψήφο τους επιλέγουν, στέλνουν μηνύματα, λειτουργούν ως Πολίτες!

12 σχόλια:

παρναSOS είπε...

«....μόνοι γὰρ τόν τε μηδὲν τῶν δε μετέχοντα οὐκ ἀπράγμονα, ἀλλ' ἀχρεῖον νομίζομεν,....»,
δηλ. όποιον δε συμμετέχει στα κοινά, δεν τον θεωρούμε φιλήσυχο, αλλά άχρηστο πολίτη.
ΘΟΥΚΙ∆Ι∆ΗΣ Ο επιτάφιος λόγος του Περικλέους.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Φίλε, συμφωνώ!
Δεν μου λέει κάτι μια μεγάλη συμμετοχή προβάτων, φανατικών ή ιδιοτελών ψηφοφόρων!
Προτιμώ μια "ποιοτική" συμμετοχή 30%...

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ παρναSOS:
Ελπίζω να μην έχει συμβολισμό η επιλογή χωρίου από τον "Επιτάφιο", καθ' όσον "Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος"!
@ Ασκαδαμυκτί:
"Χρώμεθα γαρ πολιτεία ού ζηλούση τους των πέλας νόμους, παράδειγμα δε μάλλον αυτοί όντες τινί ή μιμούμενοι ετέρους. Και το όνομα μεν διά το μή ες ολίγους, αλλ' ες πλείονας οικείν δημοκρατία κέκληται,.....ως έκαστος έν τω ευδοκιμεί, ούκ από μέρους το πλείον ες τα κοινά ή απ' αρετής προτιμάται, ούδ' αύ κατά πενίαν, έχων δε τι αγαθόν δράσαι την πόλιν, αξιώματος αφανεία κεκώλυται"!*

*ΘΟΥΚΙΔΙΔΟΥ: Ο "Περικλέους Επιτάφιος",βιβλ. Β'κεφ. 37

παρναSOS είπε...

Και βέβαια έχει συμβολισμό, το συγκεκριμένο χωρίο, και απευθύνεται αφ' ενός σ' αυτούς που δεν προσήλθαν να ψηφήσουν και αφετέρου σ' αυτούς που επέλεξαν το λευκό/άκυρο γιατί αυτό δεν είναι συμμέτοχή. Ομοίως απευθύνεται σ'όλους αυτούς που ΔΗΘΕΝ εκβιάστηκαν ή απειλήθηκαν ή παραπλανήθηκαν.......
Σε όλους αυτούς λοιπόν, που αύριο θα φωνάζουν για τα νέα μέτρα που θα τους βάλλουν, θέλω ακόμα να τους αφιερώσω και ένα στοίχο από τις ωδές του Ανδρέα Κάλβου (Εις Σάμον)
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία» !!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ 90% ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ ,ΦΥΛΑΚΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΡΤΙΖΕΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ .

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανλωνυμος:
Αυτό είναι αλήθεια, αλλά να λάβουμε υπόψη μας ότι για να καταλήξει κανείς σε περίπου 150 άτομα πρέπει να μιλήσει με τετραπλάσιο αριθμό πολιτών! Οι περισσότεροι αρνούνται! Άρα...

Νίκος Δρόλαπας είπε...

Το σχόλιο που ακολουθεί αποτελεί απάντηση στον κ. Παπούλια και αναφέρεται σε αντίστοιχο σχόλιό του της στήλης ΄΄Τοπικά Νέα΄΄ με τίτλο : « Ο βρωμιάρης , παραμένει βρωμιάρης » και παρακαλώ να αναρτηθεί . Σε διαφορετική περίπτωση θα αναζητήσω άλλο μέσο δημοσίευσής του.

« « ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ

Ο κ. Ευάγγελος ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ , λαλίστατος και πολυγραφότατος, ή… θα γλείφει , ή… θα συκοφαντεί…..
Ζητάει τη τήρηση ‘’της ευπρέπειας και του σεβασμού’’ στη προσωπική του ιστοσελίδα… , από τους άλλους φυσικά , γιατί αυτός μπορεί να γράφει ότι θέλει…αφού διαθέτει και με μία λογοτεχνικού ύφους φωτογραφία , με το καβουράκι , που φοράνε οι …λόγιοι , προσπαθώντας να τους μιμηθεί , τουλάχιστον …..κατ΄ εικόνα…..
Και ενώ αυτός δεν τόλμησε να επιλέξει στη ζωή του τη καθημερινή βιοπάλη του ελεύθερου επαγγελματία , αποκαλεί εμένα ΄΄βρωμιάρη΄΄ και ΄΄ αποτυχημένο επιχειρηματία της πόλης μας ΄΄ , έναν άνθρωπο , που προτίμησε το τόπο του , δηλαδή τα δύσκολα , που μόχθησε για να δημιουργήσει υποδομές μέσα στην Άμφισσα , όταν αυτός ο ίδιος και πολλοί άλλοι όμοιοί του , δεν έβαλαν λίθο επί λίθου εδώ , προτιμώντας τις προσοδοφόρες μεγαλουπόλεις για να τοποθετήσουν ασφαλέστερα τις περιουσίες τους .
Με χαρακτηρίζει ‘’ ιδεολογικό και κομματικό ανεμοστρόβιλο ‘’, όταν ο ίδιος ως ΄΄ κρυφο-ακροδεξιός ΄΄ έπαιρνε δυό –δυό τις θέσεις στην Αγροτική Τράπεζα , όταν το ΠΑΣΟΚ περπάταγε και έτριζε ο τόπος…., όταν μάλιστα , άλλοι εδιώκοντο πολιτικά.
Όσο δε αφορά το σβήσιμο των χρεών μου στις Τράπεζες , διαβεβαιώνω , ότι δεν έγλειψα ποτέ και κανένα , αυτά τα έσβησα μόνος μου , με τίμιο καθημερινό αγώνα.
Ο ίδιος κύριος , απερίσκεπτα , προσπαθεί να φορτώσει σε μένα όσα ευρύτατα συζητήθηκαν περί ανταλλαγής ψηφοδελτίων ….
Μήπως φταίω , πάλι εγώ , επειδή ο κ. Παπούλιας όχι μόνο δεν εκλέχθηκε, αλλά έπιασε… πάτο ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος ; ή , για να ακριβολογώ δεν ήταν τελευταίος σε ψήφους , γιατί ξεπερνούσε τον Πελέ , παρά τις… ΄΄ εξυπηρετήσεις ΄΄ που έκανε στη τράπεζα, που πολλοί πελάτες στην έξοδο έψαχναν …..χαρτομάνδηλα…..
Επειδή ο εν λόγω κύριος το παίζει λόγιος και ιστορικός , μήπως μπορεί να ανατρέξει λίγο στο παρελθόν προκειμένου να δει και να μας πεί , αν βγαίνει κάποιος λογάριθμος , με τις λέξεις Ράχη , Όλμοι , Θύματα ;…..
Όπως έγραψε , η αξία μιας πληροφορίας εξαρτάται από αυτόν που τη διαδίδει και κλείνει με την εξίσωση , ότι : η πληροφορία του μηδενικού ατόμου ισούται με ΜΗΔΕΝ.
Εκεί , με τοποθετεί αυτός . Το μηδέν όμως , ως ορόσημο μεταξύ της ύπαρξης από την ανυπαρξία , είναι ΚΑΤΙ….
Αυτόν όμως , τον τοποθετεί η ζωή και η πορεία του , στο……ΤΙΠΟΤΑ.-
Νίκος Δρόλαπας » »

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Κύριε δρόλαπα, παραβλέποντας όλα τα σχόλια και τους χαρακτηρισμούς σας προς το πρόσωπό μου, τα οποία κινούνται, όπως γνωρίζετε στα όρια του ποινικού νόμου, πείτε μου μόνο κάτι: Τί είναι εκείνο που σας έκανε να πιστεύετε ότι με το αόριστο σχόλιό μου εννοούσα εσάς;
Είνα μια ειλικρινής απορία μου και έκπληξή μου συγχρόνως!

Χρήστος Γ. είπε...

Μια μεγάλη καλησπέρα από έναν άχρηστο πολίτη αλλά και ανιδιοτελές πρόβατο που προτιμά τη συνειδητοποιημένη αποχή από μια ντεμέκ ποιοτική συμμετοχή.
Με εκτίμηση

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Την καλησπέρα μου καπετάνιε!Να τα λέμε συχνά, τουλάχιστον όσο είσαι στη στεριά!

Χρήστος Γ. είπε...

Καλημέρα
Κι όταν θα είμαι στη θάλασσα, τότε είναι που το έχω ανάγκη!!!!!!!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Chrisgio:
Σε ζηλεύω λίγο! Θα σου κάνω πάντως on line συντροφιά!