Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Ψάξε τα παντελόνια του συζύγου σου!...

Αν διαβάσει κανείς το βιογραφικό του κ. Βουλγαράκη, θα διαπιστώσει ότι είναι το κλασικό βιογραφικό μιας σειράς "μεταπολιτευτικών" πολιτικών προσώπων νέας γενιάς με άριστες σπουδές, πολλά πτυχία, αλλά με διαφαινόμενη ελάχιστη παιδεία! Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι στο βιογραφικό του κ. Βουλγαράκη, όπως και πολλών άλλων, υπάρχει ένα μεγάλο κενό! Δεν υπάρχει προϋπηρεσία! Στα εικοσιπέντε του ... μέλος της Κεντρικής Επιτροπής! Στα τριάντα του Βουλευτής! Μεγάλε! Τι τύχη είναι αυτή να βρεθούν άνθρωποι να σου αναγνωρίσουν το τεράστιο πολιτικό σου ταλέντο και να στο αξιοποιήσουν αμέσως , προς όφελος της κοινωνίας, εννοείται! Τα υπόλοιπα, λίγο πολύ είναι γνωστά! Απλά, χρειάστηκε να βρεθεί στο δρόμο του "ταλέντου", ένας Πρωθυπουργός με καλές μεν προθέσεις, αλλά χωρίς ικανότητα επιλογής συνεργατών και ελάχιστη εμπειρία "πιάτσας"! Και το ταλέντο, έγινε Υπουργός! Τρις, παρακαλώ! Αν και από το πρώτο Υπουργείο, αυτό της Δημόσιας Τάξης, έδωσε δείγμα γραφής, αφού μετέτρεψε την υπόθεση των υποκλοπών που γίνονταν σε βάρος της Κυβέρνησης σε ... σκάνδαλο σε βάρος της Κυβέρνησης! Και αντί ο Καραμανλής να τον στείλει από τότε να μεγαλώσει τα τέσσερα παιδιά του, τον πήγε σε άλλο Υπουργείο! Στο Υπουργείο Πολιτισμού, "έγραψε ιστορία"! Αυτήν που πληρώνει τώρα μια ολόκληρη παράταξη!
Ελάχιστοι γνωρίζουν τι πραγματικά έγινε με την περιώνυμη υπόθεση "Βατοπεδίου"! Οι ρομαντικοί περιμένουν τα τελικά πορίσματα! Οι ρεαλιστές χαμογελάνε! Οι "φερόμενοι" ως ένοχοι, πηδάνε ένας- ένας από το πλοίο, που από "Πλοίο της αγάπης" μετατράπηκε σε "Πλοίο των καταραμένων"! Η κ Πελέκη, σύζυγος του κ. Βουλγαράκη, η Συμβολαιογράφος που έκανε τα περισσότερα συμβόλαια των υπό εξέταση ανταλλαγών, "δείχνει", λέει το "ρεπορτάζ" Καραμανλή πίσω από τις αποφάσεις αυτές! Έχω δύο απορίες: α)Ποια θεσμική θέση κατείχε η κ. Πελέκη την εποχή των συναλλαγών, επί τη βάσει της οποίας γνώριζε μια τόσο τρομακτική λεπτομέρεια; Ως σύζυγος του κ. Βουλγαράκη; Τότε, ας ψηλαφίσει, η κυρία, τα παντελόνια του συζύγου της γιατί πρώτον της εμπιστευόταν κυβερνητικά θέματα και δεύτερον την έστειλε να τα καταγγείλει και δεν πήγε αυτός! β) Πως η επιτροπή αποδέχθηκε τα καταγγελλόμενα urbi et orbi από τη σύζυγο του ενεχόμενου πρώην Υπουργού τη στιγμή κατά την οποία ως μη κυβερνητικό στέλεχος, ότι γνώριζε το γνώριζε εκ πληροφοριών από τρίτους, με όποια αξία έχει μια τέτοια κατάθεση! Και γιατί δεν καλούν και το φύλακα του κότερου του κ. Βουλγαράκη, προς τον οποίο, στα πλαίσια του εντυπωσιασμού, όλο και κάτι θα έχει εκμυστηρευτεί!
Από ένα μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης, η υπόθεση αυτή θεωρείται ότι έβγαλε τον κ. Παπανδρέου από την προσωπική του απαξία και την κομματική εσωστρέφεια και, μαζί με άλλα λάθη της προηγούμενης Κυβέρνησης τον έκανε Πρωθυπουργό! Ωστόσο, πολλοί περισσότεροι θεωρούν ότι τη μεγαλύτερη ζημιά στην Κυβέρνηση Καραμανλή την έκανε η εγγενής αδυναμία του τότε Πρωθυπουργού να εκτιμήσει συνεργάτες και να αποδίδει ευθύνες όπου και όταν προέκυπταν! Αποκορύφωμα αυτής της τακτικής ήταν η "κάλυψη" την οποία έδωσε στον κ. Βουλγαράκη πριν ένα χρόνο! Σ' αυτόν ο οποίος τώρα λασπολογεί εις βάρος του!
Να το πούμε και με άλλα λόγια; Κάτι τέτοιους ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν τους έβαζε ούτε τα παπούτσια του να καθαρίσουν!

1 σχόλιο:

Patrinaki είπε...

ΕΙΧΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΕΔ ΟΠΩΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ ΜΑΡΑΓΚΟ ΣΠΙΝΟ κ.λ.π.ΤΟΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΕΨΑΧΝΕ ΝΑ ΧΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΕΧΩΣΕ.ΤΩΡΑ ΒΡΑΖΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ.........