Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Κωλοτούμπες!...

Φαίνεται ότι οι περίπου 40 ημέρες διακοπών,του κ. Πρωθυπουργού, δεν του δημιούργησαν εκείνη τη ψυχική διάθεση ώστε επιστρέφοντας στο "Μαξίμου", να έχει κρύα καρδιά και ήρεμο νου, ώστε να πάρει τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις για τους υποψηφίους του κόμματός του στις προσεχείς δημοτικές εκλογές!
Η περίπτωση του υποψήφιου, πλέον της περιφέρειάς μας, κ. Περγαντά, η οποία ανακοινώθηκε μετά από δύσκολη γέννα σήμερα, δείχνει ότι τα "παιχνίδια εξουσίας" μέσα στι ΠΑΣΟΚ και την Κυβέρνηση είναι σκληρά και ανελέητα! Το ΠΑΣΟΚ, εδώ και βδομάδες , γνώριζε ότι η πιθανή υποψηφιότητα του κ. Περγαντά, τύχαινε της πλειοψηφικής επιδοκιμασίας των ερωτηθέντων στην Περιφέρεια! Από τη άλλη, υπήρχε και μία υπουργός, η κ. Μπατζελή, για την οποία τελευταία, διαρρέονταν πληροφορίες περί ανεπάρκειάς της! Επειδή, όμως η εν λόγω κυρία ήταν προσωπική επιλογή του Προέδρου, έπρεπε να βρεθεί τρόπος να "φύγει" ανώδυνα! Της έγινε λοιπόν πρόταση για την Περιφέρεια, την οποία δεν αποδέχθηκε και τώρα τα "μαζεύει" ώστε να φανεί ότι ο λόγος που φεύγει απ' την Κυβέρνηση είναι ότι δεν άκουσε τον Πρόεδρο! Μεγαλοφυές! Ο "άλλος", όμως, τι φταίει! Ο πρώτος των δημοσκοπήσεων που χρησιμοποιήθηκε ως "ρεζέρβα", ως β' επιλογή; Τι αγώνα θα κάνει ο άνθρωπος;
Εκτός από τα "παιχνίδια εξουσίας", έχουμε και τα "παιχνίδια τακτικής"! Στην κατηγορία αυτή υπάγεται η περίπτωση "Τατούλη"! Ο κ. Τατούλης, είναι αυτό που δείχνει η διπλανή φωτογραφία: Ένας κοιμώμενος πολιτικός γίγαντας! Αγόρασε φτηνά "δημοκρατικότητα" ως οπαδός αριστεροφασιστικής εξωκοινοβουλευτικής οργάνωσης και την μεταπώλησε με τίμημα βουλευτική έδρα και υπουργικό θώκο, με αστικό κόμμα! Συγγνώμη! Υφυπουργικό! Ήταν αυτό που δε συγχώρεσε ποτέ στον Καραμανλή! Αυτός ο Γίγας Υφυπουργός; Μόνο! Και ακολούθησαν όσα γνωρίζετε! Επειδή, όμως, οι πολιτικοί ογκόλιθοι, δεν αντέχουν για πολύ στην αφάνεια, συνεννοήθηκε με έναν άλλο πολιτικό ογκόλιθο, κάποιον Καρατζα...κάτι και μέσα στη ντάλα του Αυγούστου δήλωσε ότι κατεβαίνει για περιφερειάρχης Πελοποννήσου! Καπάκι ο κ. Καρατζα... κάτι δηλώνει την άμεση στήριξή του για το καλό της Πατρίδας "...ρε γαμώτο" και προτείνει στο ΠΑΣΟΚ, να κάνει το ίδιο! Το ΠΑΣΟΚ, έχοντας δυστοκία στη συγκεκριμένη περιοχή, αρχίζει να το συζητάει το θέμα! Στις 10/8/10 πολλά στελέχη του κινήματος δηλώνουν την αντίθεσή τους με την ιδέα, με αποκορύφωμα τον κ. Μπεγλίτη, ο οποίος δηλώνει: " Εγώ, στο ίδιο μπαλκόνι με τον Καρατζαφέρη, δεν ανεβαίνω"! Σήμερα, ο Γιώργος του απάντησε: "Εγώ, ανεβαίνω"! Και ανακοίνωσε τη στήριξη του κ. Τατούλη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου! Οποία κατάντια! Συμπόρευση με τον Καρατζαφύρερ, που στην περιφέρεια Αττικής βάζει υποψήφιο το Μίχαλο γιο Υπουργού της δικτατορίας, τον οποίο τόσα χρόνια προσπαθούσε το ΠΑΣΟΚ να τον κολλήσει στη ΝΔ προκειμένου να αναβιώσει την εξάρτησή της με στελέχη της δικτατορίας!
Αφήσαμε τελευταία την περίπτωση της συμπαθέστατης, κατά τα άλλα, κ. Γκερέκου, η οποία καθαιρέθηκε από Υπουργός λόγω της γνωστής υπόθεσης φοροδιαφυγής ποσού περίπου 5 εκ. ευρώ του συζύγου της! Ακούγεται το όνομά της για την περιφέρει Ιονίων Νήσων! Φαίνεται ότι η φοροδιαφυγή μιας οικογένειας, αποτελεί κόλλημα μόνο για υπουργοποίηση κάποιου μέλους της οικογένειας! Για Περιφερειάρχης είναι άλλο πράγμα! Αν αληθεύει, αλλά, κυρίως, αν επαληθευτεί η πληροφορία και οριστεί υποψήφια, ε, τότε ο κ. Πρωθυπουργός πρέπει να ξαναφύγει για άλλες δέκα ημέρες διακοπές! Με άδεια, έστω και από τη ... σημαία!