Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Κάτω απ΄τη βάση! Σε όλα!!!

* Η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", έχει ένα δικό της μοναδικό και συνήθως πετυχημένο τρόπο να παρουσιάζει το θέμα της ημέρας είτε η παρουσίαση αυτή γίνεται με το κεντρικό της θέμα είτε με το πολιτικό της σχόλιο είτε ακόμα και με τη "γελοιογραφία" της!
Σήμερα, τόσο το κεντρικό της θέμα, όσο και το κύριο άρθρο της είναι αφιερωμένα στη "βάση του 10"! Αυτό που είχε υποσχεθεί ο κ. Παπανδρέου ότι θα καταργήσει και είναι η μοναδική υπόσχεση που τήρησε! Καίρια, συνοπτικά αλλά ουσιαστικά η αρθρογραφία της "Κ" απογυμνώνει τους λαϊκιστές και όσους οικοδομούν πολιτικές καριέρες πάνω στις ελπίδες χιλιάδων οικογενειών για ένα χαρτί που, ήδη, δεν κάνει ούτε για ανακύκλωση! Το αφιερώνουμε σε όλους τους ... προοδευτικούς δημοσιογράφους και πανεπιστημιακούς δασκάλους που δεν είχαν το κουράγιο να πουν τα αυτονόητα! Ότι με 0,9 βαθμό εισαγωγής στα πανεπιστήμια, μπορεί να πάρεις ένα χαρτί που να γράφει "μηχανικός αυτοκινήτων" ή "μαραγκός", ποτέ όμως δε θα γίνεις αυτό που νομίζεις ότι θα γίνεις απ' τη σχολή που σε δέχτηκε! Θα σε πετάξει έξω η αγορά εργασίας, αφού ο γονιός θα έχει χάσει κάποιες χιλιάδες ευρώ, πιστεύοντας τον Γιωργάκη και την Αννούλα!
* Η εβδομάδα, όμως, αυτή, είχε και άλλα άθλια θέματα τα οποία επιβεβαιώνουν το ότι με πολιτικές ηγεσίες άτολμες ακόμα και στην απλή διαχείριση δεν έχουμε καμιά ελπίδα!
Όλοι θα διαβάσατε για το χάλι που παρουσιάζει ο αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ! Όσο και αν ο συνοπτικός τίτλος (ΟΑΚΑ) δε λέει και πολλά στον αναγνώστη, πρόκειται, ωστόσο, για το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, ένα από τα στολίδια του ευρωπαϊκού αθλητισμού! Ε, λοιπόν, δέκα ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, οι εικόνες του χλοοτάπητα του σταδίου που έκαναν το γύρω του κόσμου, μας κατέταξαν στην κατηγορία των υπανάπτυκτων χωρών! Όχι ποδοσφαιρικά, όπως λανθασμένα θεωρούν πολλοί, αλλά διοικητικά και οργανωτικά! Γιατί, οι πολιτικές ηγεσίες παγίως, διορίζουν σε τέτοιες θέσεις διοίκησης ανίκανους υποτακτικούς και αυτοί με τη σειρά τους προσλαμβάνουν εκατοντάδες κομματικούς στρατιώτες οι οποίοι δε γνωρίζουν τίποτα από αθλητικές εγκαταστάσεις! Είδατε να ζητηθεί καμιά παραίτηση για το μαύρο χάλι του Σταδίου; Όχι, βέβαια! Αλλά το τραγικότερο είναι που κάποιοι τελείως ηλίθιοι οπαδοί του Πανιωνίου, αυτοί που κάνουν "λαϊκά δικαστήρια" στην "Πλατεία", κατέστρεψαν το ... δικό τους γήπεδο για να μην παίξει εκεί η... ΑΕΚ, λόγω της καταστροφής του τάπητα του ΟΑΚΑ! Και όμως, κύριοι, αυτοί οι άνθρωποι έχουν ψήφο και μετράει όσο και των κανονικών ανθρώπων! Κάτω απ' τη βάση και εδώ, λοιπόν! Και όμως κάποιοι πολιτικοί, αυτούς τους κάφρους τους έχουν στο απυρόβλητο!
* Το τρίτο σημερινό θέμα έχει να κάνει με την οικονομία και ειδικότερα με την κατάσταση ασφυξίας που επικρατεί στην αγορά! Έχουμε θίξει σε άλλες αναρτήσεις μας ότι τα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση για τη στήριξη της οικονομίας είναι μεν αναγκαία, είναι σκληρά, αλλά επέλεξε να είναι και άδικα!Κάποια είναι και ανόητα! Όταν π.χ. γνωρίζεις ως Κυβέρνηση και ως κόμμα που έχει κυβερνήσει τα 23 από τα τελευταία 30 χρόνια, ότι ένα από τα βασικά προβλήματα του Κράτους είναι η αδυναμία του να εισπράξει τους φόρους που δικαιούται και τους οποίους οι πολίτες καταβάλουν με την αγορά των προϊόντων και πάνε στις τσέπες των "επιτήδειων", όταν προεκλογικά ο σημερινός πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι οι απώλεια αυτή ανέρχεται σε περίπου 31 δισ. ευρώ και ότι η είσπραξη και μέρους μόνο των χρημάτων αυτών θα αλλάξει την εικόνα της οικονομίας, δεν έχεις παρά να στήσεις μηχανισμούς δίκαιους και αξιόπιστους για την είσπραξη των χρημάτων αυτών! Γιατί, αν δεν μπορείς να εισπράξεις το ΦΠΑ του 19%, πως φαντάζεσαι ότι θα εισπράξεις αυτόν του 23%! Το μόνο που επιτυγχάνεις με την αύξηση αυτή, είναι να κλείνεις τον καταναλωτή στο σπίτι του, να παγώνει η αγορά, να κλείνουν μαγαζιά και να αυξάνει η ανεργία! Αυτό, σε συνδυασμό με την επί 11 Μήνες καθυστέρηση των αναπτυξιακών μέτρων, αποτελεί ένα δυνατό εκρηκτικό "κοκτέιλ", που μέχρι τα Χριστούγεννα θα φάει όλα τα λεφτά που πήρε η Κυβέρνηση ωμά, εύκολα και ακούραστα από τα συνήθη θύματα, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους!
Η μέχρι τώρα νιρβάνα της με τα σαρανταήμερα μπάνια του Πρωθυπουργού, δείχνει ότι δεν την απασχολούν οι κοινωνικές επιπτώσεις! Εύχομαι ολόψυχα να μην αναγκαστεί να διαπιστώσει τη λαθεμένη αυτή εκτίμησή της!

5 σχόλια:

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Συνοπτικά σχόλια:

α) για τις χαμηλές "βάσεις": η αλήθεια είναι πως υπάρχουν κάποιες επαγγελματικές σχολές που ο βαθμός πρόσβασης έχει πολύ μικρή σημασία για την εκμάθηση μιας τέχνης. Στις περιπτώσεις αυτές καλύτερα να μπαίνουν οι υποψήφιοι χωρίς εξετάσεις (όπως γράφει και το ρεβιζιονιστικό "Βήμα") μόνο με το απολυτήριο Λυκείου.

β) Τα ποδοσφαιρικά γήπεδα φτιάχνονται με λεφτά ολόκληρου του ελληνικού λαού. Ταυτίζονται, όμως, και με την ομάδα που τα χρησιμοποιεί για έδρα τους. Προσωπικά δεν αισθάνομαι καθόλου "ευτυχής" που μια ομάδα (η ΑΕΚ), που χρόνια τώρα πρωταγωνιστεί σε αντι-ολυμπιακισμό, θα χρησιμοποιήσει ως έδρα της το Καραϊσκάκη. Αλλά δεν θα πάω και να ξεθεμελιώσω το γηπεδάκι...

γ) Η αλήθεια είναι πως απ' το 2008 που τα τραπεζικά δάνεια προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν στερέψει, οι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν το εξής δίλημμα: ή κατεβάζω ρολά ή κρατάω το ΦΠΑ και τις ασφαλιστικές εισφορές ως έξοδα κινήσεως.
Είναι φαύλος κύκλος. Αν το κράτος σκληρύνει τη στάση του, απλά οι περισσότερες απ' αυτές τις επιχειρησούλες θα κλείσουν. Και τότε θα χάσει και τους φόρους και τις θέσεις εργασίας...

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Aσκαρ:
Στσ δύο πρώτα θα με βρεις σύμφωνο!
Για το τρίτο όμως, αν εννοείς μια προσωρινή άσκηση κοινωνικής πολιτικής, τότε προς τι η ... αύξηση του ΦΠΑ;Για να τους βάλει μεγαλύτερη θηλειά στο λαιμό;
Πιστεύω ότι είναι θέμα προγραμματισμού και ορθής αντίληψης της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η αγορά!

παρναSOS είπε...

Είναι πραγματικά για να βάζει κανείς τα κλάματα, τόσο για τους ίδιους τους μαθητές της μονάδας και αυριανούς σπουδαστές, οι οποίοι είναι λογικό ότι από τη στιγμή που δεν έχουν καμία υποδομή δεν ξέρω αν στην πλειοψηφία τους θα καταφέρουν τελικά κάτι παραπάνω από 3-4 χρόνια «διακοπών» σε ένα άλλο μέρος, όσο και για τους γονείς τους, οι οποίοι προκειμένου να κάνουν το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά τους (στην προκειμένη περίπτωση δεν ξέρω αν αυτό είναι το καλύτερο δυνατό, πάντως δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τα κίνητρά τους) θα χρηματοδοτούν για 3-4 χρόνια τις διακοπές των παιδιών τους. Το δράμα αφορά βέβαια και τους διδάσκοντες στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με μια μάζα σπουδαστών ή φοιτητών, η οποία λες και έχει έρθει! κυριολεκτικά από το διάστημα. Αλλά έτσι είναι. Η κυβέρνηση του μνημονίου, προκειμένου να ευχαριστήσει όσο περισσότερους γίνεται και να τονώσει πάλι τις αγορές των επαρχιακών πόλεων, προχώρησε στην κατάργηση της βάσης και «μπάτε σκύλοι, αλέστε..». Θα ήθελα βασικά να καταθέσω μια πρόταση προς όλους τους υποψήφιους στις επόμενες εισαγωγικές εξετάσεις, όσο τουλάχιστον ισχύει αυτό το σύστημα: Εφόσον δεν υπάρχουν βάσεις, μπορούν να συνεννοηθούν όλοι οι υποψήφιοι μεταξύ τους πανελλαδικά έτσι ώστε να πάνε όλοι και να γράψουν μονάδα, αφού ως γνωστόν στις εξετάσεις αυτές εξαρτάσαι! όχι από το τι θα γράψεις εσύ, αλλά από το τι θα γράψουν οι άλλοι. Με τον τρόπο αυτό τα οφέλη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους θα είναι πολλαπλά. Δε θα χρειαστεί να διαβάσουν σχεδόν καθόλου, δε θα χρειαστεί να πάνε σε φροντιστήρια, μειώνοντας σημαντικά τα οικονομικά βάρη της οικογένειας (άλλη μια ηχηρή υπόσχεση του ΠΑΣΟΚ του Α.Παπανδρέου της δεκαετίας του ’80 ότι θα «πατάξουμε την παραπαιδεία»…) και μειώνοντας και το χρόνο που απασχολούνται σε αυτά, τον οποίο θα μπορούσαν να διαθέσουν σε άλλες δραστηριότητες που τους ευχαριστούν! και τέλος, δε θα υπήρχε καθόλου άγχος ούτε για τους ίδιους ούτε για τις οικογένειές τους αφού σχεδόν όλοι θα ήταν σίγουροι επιτυχόντες........

Ανώνυμος είπε...

Ρε αρχόσχολε, επαγγελματία συγγραφέα εμετικών αναρτήσεων στο δικό σου και γελοίων σχολίων στα άλλα blogs, γιατί δεν ενημερώνεις το κόσμο για τα κατορθώματά σου στο παρελθόν ; ΄Οπως π.χ. τον καιρό της χούντας ;

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος:
Καλωσήρθες στη παρέα μας!