Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Όταν οι Εκθέσεις... εκθέτουν!...

Έγιναν χθες 16/6/2010 τα εγκαίνια της 7 ης Εμπορικής Έκθεσης "ΦΩΚΊΔΑ 2010, η οποία διοργανώνεται από το " Επιμελητήριο Φωκίδας". Η Έκθεση λειτουργεί στη "Μαρίνα Ιτέας", όπως κάθε χρόνο από τότε που καθιερώθηκε, ένα χώρο που είναι ιδανικός για τέτοιες χρήσεις!
Τρία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της φετινής Έκθεσης: Η μικρή συμμετοχή εκθετών, η απροκάλυπτη "απειλή" κάποιας "Επιτροπής Αγώνα" μιας ομάδας Πολιτών της Ιτέας και η αφόρητη ζέστη! Το τελευταίο, δεν αντιμετωπίστηκε από τον Υπεύθυνο της διοργάνωσης, αφού μέσα στο χώρο δεν υπάρχουν κλιματιστικά, όπως άλλες χρονιές! Η "Επιτροπή Αγώνα" κάποιων κατοίκων της Ιτέας , διαμαρτύρεται για το ότι δεν έγινε Πρωτεύουσα Δήμου η Πόλη τους, ωστόσο η παρουσία της στα εγκαίνια, αν και υποτονική, δεν έπρεπε να υλοποιηθεί γιατί τέτοιου είδους ενέργειες κάνουν ζημιά στο θεσμό από τον οποίο οι επαγγελματίες περιμένουν βελτίωση των αποτελεσμάτων της δουλειάς τους! Απρεπής και άδικη και η προσωπική επίθεση στη βουλευτή του Νομού, την κ. Παπαθανάση! Κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι ο "Καλλικράτης" είναι μία δράση η οποία σχεδιάστηκε "κεντρικά",και ο σχεδιασμός "είδε" οικονομικούς, πρακτικούς και λειτουργικούς όρους και όχι συναισθήματα και εγωϊσμούς!
Αφήσαμε για το τέλος την αναφορά μας στη μικρή συμμετοχή εκθετών, λόγω της σοβαρότητας του θέματος! Τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο "Επιμελητήριο Φωκίδας" αντικατοπτρίζονται, τόσο στην ποιότητα, όσο και στην ποσότητα των εκθετών αλλά και των εκθεμάτων! Γιατί, όταν αναγκάζεται ο "Ανάδοχος", να προσφέρει δωρεάν περίπτερα σε φορείς του Νομού, άσχετους με το αντικείμενο της έκθεσης, αυτό έχει μόνο μία ερμηνεία! Πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στη Διοικητική Κρίση του να πάρουν μια απόφαση! Ή θα διοικήσουν σύμφωνα με την εντολή που τους έδωσαν πριν τρία χρόνια οι επαγγελματίες του Νομού ή να παραιτηθούν ΌΛΟΙ και να οδηγηθούν σε νέες εκλογές! Τα παιχνίδια ισορροπιών και προσωπικών πολιτικών φιλοδοξιών δεν ενδιαφέρουν τους χιλιάδες επαγγελματίες οι οποίοι αγωνιούν να βρουν τρόπους αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και αδυνατούν να βρουν ως συμπαραστάτη ένα υγιές και δυναμικό Επιμελητήριο! Οι εκλογές τώρα,στο βαθμό που προβλέπεται κάτι τέτοιο από το νόμο, είναι η μόνη λύση για την ανάταξη του Επιμελητηρίου και την δημιουργία ελπίδας για τους επαγγελματίες Κάθε μέρα καθυστέρησης συρρικνώνει ελπίδες, αγορά , θέσεις εργασίας και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τα μεγέθη αυτά μέσα σε αυτήν την πρωτοφανή κρίση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: