Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Βατοπέδι, Βατοπαίδι ή Βαλτοπέδι;

Αυτή η ιστορία με την ανταλλαγή που έκανε, δεν έκανε ή δεν ολοκλήρωσε το Ελληνικό Κράτος με τη Μονή Βατοπεδίου ή όπως αλλιώς ορθογραφείται η λέξη, έχει κουράσει! Και έχει κουράσει γιατί οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για παραγεγραμμένο αδίκημα, στο βαθμό που αποδειχθεί ως αδίκημα, άρα ως αποτέλεσμα θα έχει προς απόδοση, μόνο πολιτικές ευθύνες, τις οποίες ήδη έχει "πληρώσει", ως κόμμα η Ν.Δ., ενώ μέσα στην παράθεση των ονομάτων τα οποία φέρονται ως, περισσότερο η λιγότερο υπεύθυνα, ....έχει διαφύγει από τον Τύπο το να ενημερώσει τους πολίτες ποιο είναι, επιτέλους το ποσό το οποίο φέρεται ότι έχασε το ελληνικό δημόσιο από αυτήν την παράνομη, παράτυπη ή όπως αλλιώς θέλετε να την ονομάσετε, ανταλλαγή! Και επειδή τα νούμερα στην Ελλάδα έχουν "χοντρύνει", ψάχνοντας στο διαδίκτυο, βρήκα ότι κατ' εκτίμηση το διαφυγόν ποσό είναι 100 εκατ. ευρώ! Δεν είναι και λίγο, θα έλεγα! Κρατήστετο, όμως, θα μας χρειαστεί παρακάτω!
Στο διαδίκτυο, όμως, ψάχνοντας βρίσκεις πολλά! Όπως, ας πούμε, τη φωτογραφία αυτού του κυρίου να επισκέπτεται το Βατοπέδι και να τον υποδέχεται ο κατ' έθιμον αρμόδιος! Και από ότι διάβασα σχετικά, άριστες και αγαστές ήταν οι σχέσεις όλων των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ με το επίμαχο Μοναστήρι του Αγίου Όρους και οι ...πνευματικές και οι υλικές! Έχετε ξαναδεί αυτήν τη φωτογραφία στον Τύπο; Όχι βέβαια! Έχετε μάθει κάτι σχετικό; Όχι, ασφαλώς!
Ο κύριος ο οποίος φαίνεται στην παραπλεύρως φωτογραφία είναι ο κ. Θεόδωρος Τσουκάτος! Έ, όλοι γνωρίζουμε ποιός υπήρξε για χρόνια ο κ. Τσουκάτος στο πλευρό του κ. Σημίτη! Παρεμπιπτόντως, είναι και ο μόνος πολίτης αυτής της χώρας, το όνομα του οποίου ενεπλάκει σε ένα άλλο μεγάλο σκάνδαλο, αυτό της SIEMENS, ο οποίος ομολόγησε, αβίαστα και δημόσια, δωροληψία και δεν του έχει ασκηθεί, ακόμα καμιά δίωξη! Και δεν καλύπτεται με ασυλία! Γιατί, άραγε; Έχετε διαβάσει να γράφουν κάτι τα έντυπα ή να λένε κάτι σχετικό τα δελτία ειδήσεων των "8"; Όχι, βέβαια!
Ο λόγος για τον οποίο κάναμε μια "ανάμειξη" αυτών των φαινομενικά άσχετων περιστατικών είναι ότι το θέμα του Βατοπεδίου, στο βαθμό που εμπλέκονται σε αυτό μόνο πρώην Υπουργοί της Ν.Δ., διατηρείται υψηλά στην επικαιρότητα, προκειμένου να "περάσουν" θέματα για τα οποία αύριο θα τρίβουμε τα αφτιά μας!
Το Βατοπέδι, ως θέμα, είναι ψηλά! Όμως γνωρίζει κανείς ότι ο κ. Ερντογάν υπέγραψε είκοσι μια συμφωνίες κατά την εδώ επίσκεψή του;
Και επειδή σας γράφω πιο πάνω να κρατήσετε τα 100 εκατομ. ευρώ που φέρεται να έχασε το ελληνικό δημόσιο από την ανταλλαγή με το Βατοπαίδι, σας θυμίζω ότι έγκυροι Έλληνες και ξένοι οικονομολόγοι, έχουν υπολογήσει ότι από την λαθεμένη αντίδραση της Κυβέρνησης Παπανδρέου από τις 5/10/09 και την καθυστέρηση των 6 Μηνών για τη λήψη μέτρων η Ελληνική Οικονομία ζημιώθηκε περί τα 50 δις ευρώ! Και δεν αναφέρουμε τη δυσφήμηση της χώρας η οποία δεν εκτιμάται σε ευρώ!
Αν λοιπόν το Πολιτικό Σύστημα της Χώρας θέλει να ανακτήσει τη χαμένη του αξιοπιστία, ας κάνει μια εξεταστική τώρα, μέσα στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο γιαυτήν ακριβώς την αδεξιότηξτα της Κυβέρνησης! Τώρα που τα στοιχεία είναι νωπά και η μνήμη καθαρή!
Θα το τολμήσουν;

2 σχόλια:

xristin είπε...

Αυτή η απαίτηση για εξεταστικές εδώ και τώρα και που αφορούν τρέχουσες οικονομικές υποθέσεις ακούγεται όμορφα στα ευαίσθητα εσχάτως αυτάκια των Ελλήνων.
Αναρωτιέμαι πώς αποκτήσαμε ξαφνικά τέτοια αντανακλαστικά εμείς που αφήσαμε να ρημάξει το σύμπαν επι μια 5-ετία και δεν άκουγα τότε τόσες πολλές ευαίσθητες φωνές.
Ναι έχεις δίκιο ΣΑΛΩΝΙΤΗ να ζητάς να διερευνούνται οι υποθέσεις όσο τα στοιχεία είναι νωπά και η μνήμη καθαρή αλλά γιατί τα αυτονόητα τα ανκαλύπτουμε εμείς οι Ελληνες ετεροχρονισμένα?

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ xristin:
Θα μου επιτρέψεις να θεωρώ ότι "το σύμπαν" δε ρήμαξε μέσα σε μια πενταετία! Πληρώνουμε αστοχίες, κλεψιές, λαμογιές τουλάχιστον μιας τριακονταετίας! Οι ευαισθησία μου για ταχύτερη διερεύνηση των πραγμάτων ξεκινάει από το ότι το "σύστημσ των πολιτικών", έχει επιβάλλει παραγραφή όλων των, πιθανών αδικοπραξιών οι οποίες διαπράχθηκαν από πολιτικούς,μετά το τέλος της επόμενης Συνόδου της Βουλής!Καταλαβαίνεις ότι με διάφορες κολλυσιεργίες, συνήθως περνάει και αυτή άνευ αποτελέσματος!Γιαυτό επιμένω στην ταχύτητα!