Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Ένας γαλήνιος Άνθρωπος!...

Πριν είκοσι περίπου χρόνια, αγνοούσα εντελώς την ύπαρξή του! Οι δρόμοι μας, "συναντήθηκαν" μέσα από τα ...πάθη μας! Το δικό μου είναι η ενημέρωσή μου από την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", μόνο! Το δικό του, ίσως όχι το μόνο, η χωρίς φόβο και πάθος έκφραση της άποψής του! Και είχε άποψη για τα πάντα! Με τον καιρό σφυρηλάτησα κάποιες απόψεις μου, κάτω από την τετράγωνη λογική των επιχειρημάτων του, αποτέλεσμα της δικής του Οδύσσειας, των πρώτων μετεμφυλιοπολεμικών χρόνων, για την οποία απουσίαζε από τα κείμενά του, το μίσος, η εκμετάλλευση ή ο κομπασμός! Είναι εκπληκτικό με πόσες επιφυλλίδες του συμφωνούσα, ακόμα και όταν στηλίτευε καταστάσεις τις οποίες θεωρούσα βασικά συστατικά τής δικής μου ιδεολογικής θεώρησης!
Ίσως να αποτελεί κοινό τόπο, αλλά από την καθημερινή του γραφή, έμαθα, ότι η αλήθεια είναι ένα πολύτιμο αγαθό που δεν βρίσκεται στην κατοχή ουδενός! Τυχερός είναι αυτός που έχει τη δύναμη και τη θέληση να ψάχνει συνεχώς για την ανεύρεσή της!
Ο Αντώνης Καρκαγιάννης πέθανε σε ηλικία 79 ετών από καρκίνο.....

4 σχόλια:

Μαiρη είπε...

Λιτό και μεστό αφιέρωμα...Μπράβο!

~reflection~ είπε...

η αλήθεια είναι ένα πολύτιμο αγαθό που δεν βρίσκεται στην κατοχή ουδενός

Με καλυψε απόλυτα αυτη η φραση που συμπλήρωσε το, όντως λιτό, μωσαϊκό του αφιερωματος...

Τα φιλια μου....

Αέρα Πατέρα είπε...

Αφιέρωμα αντάξιο του εκλιπόντος.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και τα σχόλιά σας! Δυστυχώς μας λείπουν άνθρωποι αυτής της ποιότητας!Γινόμαστε φτωχότεροι!