Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Ανεμογεννήτριες...

Μέσα στην παγκόσμια αναταραχή με τις γνωστές καταστρεπτικές συνέπειες για τη χώρα μας, μια χώρα η οποία, ως γνωστό δεν παράγει τίποτα και εισάγει το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας που καταναλώνει, κάποιοι "Δονκιχότες", τα έχουν βάλλει με τις...ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ! Ξέρετε, αυτά τα τερατάκια που φυτρώνουν σε κάποιες κορυφές και παράγουν ενέργεια!
Ναι,είναι αντιαισθητικές! Πιθανόν και να προξενούν βλάβη σε κάποια απρόσεκτα πουλιά! Όμως!... Όμως παράγουν ενέργεια! Ενέργεια που έχουμε ανάγκη όλοι μας, όλοι οι άνθρωποι! Για να επιβιώσουμε! Για να επιβιώσει το ανθρώπινο είδος επί της Γης! Μαζί με τις ανάγκες του και κυρίως εξ αιτίας αυτών, τις οποίες ο άνθρωπος δημιούργησε και διόγκωσε! Και η ενέργεια η παραγόμενη από τις ανεμογεννήτριες, είναι μειωμένου κόστους, το οποίο είναι και γρήγορα αποσβέσιμο και είναι και "καθαρή ενέργεια", αφού δεν αφήνει κατάλοιπα και επομένως δε ρυπαίνει την ατμόσφαιρα!
Δεν μπορώ λοιπόν, να καταλάβω προς τι όλη αυτή η επίθεση κάποιων οργανωμένων πολιτικών και "κοινωνικών" φόρουμ, σε κάποιες περιοχές τις χώρας μας κατά των εταιριών οι οποίες έχουν αναλάβει την μεταφορά και εγκατάσταση των ανεμογεννητριών! Κάποια site, μεταφέρουν εικόνες από την Κρήτη, όπου σε κάποιο βουνό της, "λεβέντες" Κρητικοί αντιστέκονται στην εγκατάσταση! Το όλο σκηνικό επενδύεται και με "επαναστατική" μουσική, το παίρνουν τα "παπαγαλακομπλόγκς" και να η είδηση!
Δε μου λέτε ρε παλληκάρια Όταν δηλώνατε εκατό και χίλιες φορές παραπάνω εκτάσεις που φτάσατε την Κρήτη μέχρι τη Λιβύη, για να τσεπώσετε τις επιδοτήσεις, όταν ρίχνατε και ρίχνετε με τη χούφτα τα λιπάσματα στα αγγουράκια και στις ντομάτες που μεγάλωναν τη νύχτα μέσα στις νταλίκες, όταν σκοτώνονται αθώοι με την ηλίθια και παράνομη οπλοκατοχή σας και τις πανηλίθιες "μπαλωθιές" σας, όταν τέλος, ντουμάνιασε όλο το Νησί από το χασισάκι και γίναμε παγκοσμίως γνωστοί ως χασισοπαραγωγός χώρα, πού ήταν όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι και ύποπτοι μαλάκες;
Αλλά, από ότι διαφαίνεται η....οικολογική ευαισθησία μερικών έχει πολιτικό περιεχόμενο, χρώμα και ουσία! Τις θέλουμε τις ανεμογεννήτριες, αλλά τις θέλουμε ...κρατικές! Να προσλάβουμε για κάθε μία καμιά δεκαριά νοματαίους, να κάθονται από κάτω να τις κοιτάνε που γυρίζουν και να πληρώνουν τους μισθούς τους τα κορόιδα οι φορολογούμενοι! Ε, λοιπόν παλληκάρια: Αν προκύψει κάτι θετικό από αυτήν την κρίση, αυτό είναι ότι κάποιοι,πρέπει να ξεχάσουν το "αραλίκι"! Είμαστε φτωχή χώρα και όποιος μας λέει το αντίθετο ή μας δουλεύει ή μας χαϊδεύει τα αφτιά για τους δικούς του άνομους και πονηρούς λόγους! Και οι φτωχές χώρες, όπως και οι φτωχές οικογένειες, για να επιβιώσουμε θα κάνουμε το "σκατό μας παξιμάδι", που έλεγε και η μακαρίτισσα η γιαγιά μου!
Υ.Γ. Για να προλάβω αυτούς που τα ξέρουν όλα και έχουν απαντήσεις για όλα, δηλώνω υπεύθυνα ότι ούτε έχω στην κατοχή μου ...ανεμογεννήτρια ούτε "τα πήρα" από κάποιον που έχει!!!

3 σχόλια:

~reflection~ είπε...

Αντιαισθητικές οι ανεμογεννήτριες?...
Θυμίζουν Δον Κιχωτη που μαχεται εναντίον του ανεμόμυλου...

Θυμίζουν χερια υψωμ,ενα στα συννεφα που ζητιανευουν καθαρότητα...

Θυμίζουν τόξα που δείχνουν σε άπειρες κατευθύνσεις Ονειρου, με σταθερό κέντρο περιστροφής...

μα.... γιατι μας παραπλανείς?..
όμορφα ματακια μας.... και έπειτα, ας εκπαιδευσουμε την οικολογική μας ευαισθησία φίλε μου, για να μπορούμε να Γεννάμε Όνειρα Ανεμογεννήτριας...

Όσον αφορα την Ιδιωτικοποιηση είμαι καθετα αντίθετη.... Ας μαθει το κρατος να δουλευει σωστά ΧΩΡΙΣ να τρυπωνει ο ιδιώτης επιχειρηματίας παντού, που το μονο που σκεφτεται είναι η Τσεπη του .... και μη μου πεις ότι ο Ιδιωτης έχει οικολογική Συνείδηση, γιατί θα ουρλιάξω!.....

Τα αρπάζει μεσω επιχορηγήσεων από το κρατος και αν παψουν οι επιχορηγησεις θα παρει τις ανεμογεννήτριές του, όπως και καθε εργοστασιό του και θα το μεταφερει στα Σκοπια και όπου αλλού, αναγκάζοντάς μας να τους πληρωνουμε για να εισαγουμε Ρευματακι...

Το Κεφαλαιο, φίλε μου, δεν έχει πατριδα.... και ιμπεριαλιστικά κινούμενο αποζητά μόνο την διόγκωσή του!!!



Σε φιλω γλυκα...

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Το θέμα με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δεν είναι τόσο απλό! Η χώρα μας, όπως και κάθε ευρωπαϊκή χώρα, έχει δεσμευτεί ότι μέχρι το 2014, νομίζω, πρέπει να καλύψει το 20% της ενέργειας που καταναλώνει από ανανεώσιμες πηγές, γιαυτό και η "έξαρση" των ανεμογεννητριών και των φωτοβολταϊκών!Η Ε.Ε. δεν επιτρέπει κρατικές επιχειρήσεις και μάλιστα επιδοτούμενες! Εξ ού και οι ιδιώτες επιχειρηματίες οι οποίοι, πίστεψέ με, δεν είναι όλοι λαμόγια!Έχουμε καθυστερήσει στην υποχρέωση αυτή καιξέρεις γιατί; Γιατί κάποια λαμόγια υπάλληλοι, ζητάνε μίζες για να βγάλουν τους φακέλλους από τα συρτάρια!

~reflection~ είπε...

Φυσικά και αντιλαμβανομαι αυτη τη διασταση της μίζας...
Ανεφερα ότι επιβαλλεται το κρατος να λειτουργήσεις σωστα...

Εδω πως μπορούμε να μην αναφερουμε ξανα το θεμα της διαφθονας στο δημοσιο?... και την αποσιώπισή της?...

Όλοι είμαστε μπλεγμενη σ'αυτη το κρατικό έγκλημα της ολιγορείας.... Κι εγω κι εσύ...

Οι απλές αναφορες και αναλύσεις στοθεμα δεν βοηθούν και δεν εξυπηρετούν σε τίποτε...

Αναλύσεις επί αναλύσεων...

Ο Ιδιωτης είναι κομματι της κοινωνίας που ήδη εκαπιδευεται λαθος... Αρπαζει κι αυτος όσα μπορεσει....

Τα δημοσια έργα που δωθηκαν με αναθεση σε Ιδιωτες υπερτιμολογήθηκαν και ξεφυγαν τελειως... Και όλα στην πλατη μας...

Γαμωτο.... πότε θα ξυπνησει το θηρίο του Πολίτη?...

Πότε θα διεκδικήσουμε τη Χωρα που μας αξιζει?..
απορω και αναρωτιεμαι καθημερινα...
αλλα δε βλεπω φως στο τουνελ.... δυστυχως...