Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Μήπως βιώνουμε μια εικονική πραγματικότητα;

Τον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότερο στριφογυρνάει στο μυαλό μου ένα περίεργο σενάριο σχετικά με την κρίση και τις επιπτώσεις της! Το σενάριο αυτό, δεν βγαίνει έτσι, από το πουθενά, αλλά είναι αποτέλεσμα των πολλών και αντιφατικών δηλώσεων αξιωματούχων της Ε.Ε., αξιωματούχων της Ελληνικής Κυβέρνησης, οικονομικών αναλυτών, δημοσιογράφων και όλων εκείνων οι οποίοι ασχολούνται τους τελευταίους τέσσερις Μήνες με την "Ελληνική Τραγωδία"!
Σύμφωνα λοιπόν με το σενάριο αυτό, η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι μεν σε κακά χάλια, όπως και πολλών άλλων χωρών της Εσπερίας Ευρώπης, αλλά δεν είναι σε κατάσταση η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί ως "μη αναστρέψιμη"! Τότε, λοιπόν, προς τι όλος αυτός ο θόρυβος, είναι η εύλογη ερώτηση!
Υπάρχει εξήγηση γι αυτό! Η Ελλάδα, από την πρώτη μέρα της εισόδου της στην ευρωπαϊκή οικογένεια, αποτέλεσε το "μαύρο πρόβατο", πολλές φορές όχι άδικα! Σε κάποια κρίσιμα θέματα είχαμε τις ενστάσεις μας, κάποιες οδηγίες τις γράψαμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας, για κάποιες άλλες ζητούσαμε συνεχείς παρατάσεις ή εξαιρέσεις και τις περίφημες διαρθρωτικές αλλαγές, περί των οποίων πολλά περίμεναν οι αρμόδιοι Επίτροποι των Βρυξελλών, όλες οι ελληνικές Κυβερνήσεις τις είχαν τοποθετήσει στις ελληνικές καλένδες! Αν σε όλα αυτά, προσθέσουμε και το ότι, ως λαός, είμαστε καλοπερασάκηδες και σπάταλοι και ότι δεν παράγουμε σχεδόν τίποτα από όσα μετά μανίας καταναλώνουμε, αντιλαμβάνεται κανείς το πως φτάσαμε εδώ που φτάσαμε!
Στήθηκε λοιπόν ένα σκηνικό τρόμου, από Ε.Ε. και ελληνική Κυβέρνηση (ΓΑΠ), στα παρασκήνια του οποίου λαμβάνονται οι σκληρότερες οικονομικές, θεσμικές και κοινωνικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί ποτέ εναντίον του ελληνικού λαού, ώστε υπό το κράτος του φόβου και της αβεβαιότητας για το αύριο, να μην ανοίξει μύτη! Αυτό το τελευταίο, η μή αντίδραση δηλαδή, το έχουμε ήδη ζήσει αφού έχουμε πλέον ένα κομματικό και απονευρομένο συνδικαλιστικό κίνημα και έναν μουδιασμένο λαό! Βέβαια, μεσα στην αναμπουμπούλα και την αναβλητικότητα της νέας διακυβέρνησης, κάποιοι έβγαλαν δισεκατομμύρια, αλλά και αυτό μέσα στα...συμφωνημένα είναι! Το σενάριο, προβλέπει, μετά τη ολοκλήρωση και των τελευταίων διαρθρωτικών αλλαγών, την εμφάνιση ανάκαμψης, περί το 2011, με φυσικό επακόλουθο την έναρξη εκλογικών σεναρίων! Η αυλαία θα πέσει με την υλοποίηση ενός εξοπλιστικού προγράμματος από Γερμανία, Γαλλία και ΗΠΑ, ώστε να μας πάρουν πίσω ότι θα μας δώσουν ως δάνεια και θα μείνουν όλοι ευχαριστημένοι!
Φαίνεται απίστευτο, αλλά αν σας έλεγαν πριν λίγα χρόνια ότι ο Γιώργος θα γινόταν Πρωθυπουργός, θα το πιστεύατε:

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΑ ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΟΣ !!!
εχω δικιο τελικα....
ΕΚΚΟΛΑΠΤΟΜΕΝΕ ΦΙΛΟΣΟΦΕ !!!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος:
Περί "αμπελοφιλοσοφίας" πρόκειται, αλλά ως "ιστορία συνωμοσίας" καλή φαίνεται!