Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Διόδια και κομματική εκμετάλλευση!

Αυτή η μόδα του δήθεν "ξεσηκωμού" των κατοίκων των "παραδιόδιων" περιοχών, είναι ανιστόρητη, φασιστική και προβοκατόρικη!
Είναι ολοφάνερο ότι το θέμα έχει εγερθεί από κάποιους οι οποίοι νομίζουν ότι θα βγουν από την αφάνειά τους, οσμιζόμενοι στο βάθος τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές!
Επί 50 χρόνια οι διερχόμενοι στο μοναδικό εθνικό δίκτυο, να το κάνει ο θεός βέβαια εθνικό, αλλά για την εποχή του καλό ήταν, πλήρωναν κανονικά διόδια, άσχετα αν οι βελτιώσεις γίνονταν με ρυθμούς δημόσιου τομέα και το κόστος των βελτιώσεων που ΔΕΝ γίνονταν το πλήρωνε ο κρατικός προϋπολογισμός, δηλαδή ο φορολογούμενος, και ας μην ήταν χρήστης του οδικού δικτύου!
Τώρα που με τη διαπλάτυνση μόλις και πήρε μορφή σύγχρονου αυτοκινητόδρομου και ανέλαβαν την εκμετάλλευση και τη συντήρησή του ιδιώτες , ξαφνικά σηκώνουμε αντάρτικο! Εδώ και πολύ καιρό εκτός από τους νέους αυτοκινητόδρομους τους οποίους αποκτήσαμε ή θα αποκτήσουμε σε λίγο καιρό, γίνονται και εκτεταμένες παρεμβάσεις σε όλα τα παλαιά εθνικά οδικά δίκτυα της χώρας την εκμετάλλευση των οποίων ανάλαβε ο ιδιωτικός τομέας. Τέτοιου είδους και έκτασης παρεμβάσεις ,ουδέποτε είχαμε δει στο παρελθόν! Όσοι ταξιδεύουν συχνά και δεν έχουν στόκο στο μυαλό τους , αντιλαμβάνονται ότι σήμερα υπάρχει από πλευράς διαχειριστή του δικτύου μια φροντίδα η οποία στο παρελθόν ήταν ανύπαρκτη!
Είναι δίκαιο λοιπόν, μέρος του κόστους της συντήρησης και επέκτασης του οδικού δικτύου να το πληρώσει ο χρήστης! Γνώμη μου είναι ότι τα κόμματα τα οποία υποκινούν τις κινητοποιήσεις αυτές, λαϊκίζουν και ελπίζουν σε κομματικά οφέλη στις προσεχείς εκλογές! Δεν τους ενδιαφέρει ότι γίνεται ζημιά και στον τόπο και στην κοινωνία! Τους ενδιαφέρει μόνο να βγούνε από τη μιζέρια τους και την αφάνειά τους στην οποία τους έχει οδηγήσει η έλλειψη σύγχρονου πολιτικού λόγου και συγκεκριμένης αντιπρότασης για την αντιμετώπιση της κρίσης. Με το χάϊδεμα αυτιών όμως, δεν λύνονται τα προβλήματα!

2 σχόλια:

Theodosia είπε...

Καλησπέρα καλώς σε βρήκα και καλώς ήρθες και στον δικό μου χώρο.
Καλή μας συνέχεια:)

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Theodosia:
Σε ευχαριστώ για την ...επίσκεψη και τα καλά σου λόγια!Το blog σου ,είναι μια όαση και δεν το λέω για ανταπόδοση! Καλά ταξίδια!