Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Δίκη Κορκονέα - Άμφισσα.

Νέα τροπή παίρνει ενδεχομένως η πορεία της δίκης "Κορκονέα" στην Άμφισσα, μετά την κατάθεση από πλευράς υπεράσπισης, ανώνυμης επιστολής η οποία φέρεται να έχει σταλεί στο γραφείο του κ. Κούγια τη Μ. Τετάρτη, από άτομο το οποίο για κάποιο διάστημα ήταν μέλος αντιεξουστιαστικής οργάνωσης, με συντρόφους τρία συγκεκριμένα άτομα τα οποία κατέθεσαν ως αυτόπτες μάρτυρες κατηγορίας! Η επιστολή, παραπέμπει σε συγκεκριμένους αντιεξουσιαστικούς "ιστότοπους" σε ποστ των οποίων οι μάρτυρες "...καλούσαν σε ξεσηκωμό..." όλες τις αντιεξουσιαστικές οργανώσεις, λίγες μέρες πριν την έναρξη της δίκης, μέλη των οποίων φέρονται και μαθητές 13 και 14 ετών, μεταξύ των οποίων και ο άτυχος Αλέξης Γρηγορόπουλος!
Μετά τη ανάγνωση της επιστολής, η υπεράσπιση ζήτησε την προσαγωγή των τριών μαρτύρων και την επανεξέταση τους από το δικαστήριο, υπό το φως των νέων αποκαλύψεων.


Η πολιτική αγωγή, από την πλευρά της, αμφισβήτησε την εγκυρότητα της επιστολής κατηγορώντας την υπεράσπιση ότι χρησιμοποιεί μεθόδους "...σκοτεινών εποχών...¨ και διαφώνησε με την επανάκληση των μαρτύρων. Εντύπωση, ωστόσο, προκάλεσε μια φράση του κ. Κωνσταντόπουλου η οποία χρήζει ανάλυσης από τους Νομικούς κύκλους! Είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος : .." Κυρία Πρόεδρος, πάρτε όποια απόφαση θέλετε σχετικά με το αίτημα της υπεράσπισης. Η ελληνική Πολιτεία, όμως και η ελληνική κοινωνία, δε θα αφήσουν στα χέρια αυτών των μηχανισμών την εξέλιξη της δίκης."! Τι ακριβώς εννοεί ο κ. Κωνσταντόπουλος με τη φράση αυτή;
Το δικαστήριο, επιφυλάχθηκε να αποφασίσει επί του αιτήματος της υπεράσπισης και συνέχισε τη διαδικασία με εξέταση μάρτυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: