Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Ρε, τι κάνει ένα κωλόσπιτο!


Η είδηση είναι συγκλονιστική, αλλά αυτά τα ανούσια, τρέχοντα θέματα της καθημερινότητας- χρέος, αυξήσεις, περικοπές,-μάλλον μας έκαναν να μην της δώσουμε τη σημασία που έπρεπε!

Στη Realnews της Κυριακής 28/2/09, δημοσιεύτηκε συνέντευξη της Δήμητρας, έλα τώρα που θα μου πείτε ποιας Δήμητρας, η οποία,συνέντευξη, επιγραμματικά και μόνο βγάζει 4 ειδήσεις: Πρώτον, η Δήμητρα πουλάει τις βίλες στην Εκάλη! Δεύτερον, η Δήμητρα δηλώνει, "...πνίγομαι στα χρέη..."! Τρίτον (εδώ κρατηθείτε), "...κατεβαίνω στην πολιτική..."! Και τέταρτον δηλώνει το εξής συγκλονιστικό ".....δεν μπορεί η Ελλάδα να στενάζει και εγώ να βρίσκομαι αλλού,στα βόρεια προάστια..."! Απο τη συγκλονιστική αυτή συνέντευξη, συνάγεται και ένα σημαντικό συμπέρασμα - αξίωμα: Όποιος έχει χρέη, ο μόνος τρόπος για να ξεβαλτώσει είναι να κατέβει στην πολιτική! Η "πολιτική", πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει αντιδράσει!

Μετά από τη συνέντευξη αυτή θα μπορούσε κανείς να πει κατά περίπτωση:" έχω κλείσει ως...." ( βάλτε ότι θέλετε π.χ. blogger, αναγνώστης, δημοσιογράφος, σχολιαστής, κ.λ.π.)! Μη βάλετε μόνο το "...ως γυναίκα..."! Το έχει δηλώσει η ίδια μετά το θάνατο του Ανδρέα!

Η τραγωδία αυτής της Χώρας δεν έχει τελειωμό! Ήλπιζα ότι έχουμε πιάσει πάτο, οπότε θα ίσχυε αυτό που είπε κάποτε ο Μαρκεζίνης στους επιτελείς του Κόμματός του ξεκινώντας μια προεκλογική εκστρατεία: " Κύριοι, ή του ύψους ή του βάθους! Αλλά ευρισκόμεθα ήδη τόσον χαμηλά, ώστε μόνο το ύψος μας απομένει"! Φαίνεται , όμως ότι ο τενεκές αυτού που αυτάρεσκα και υπεραισιόδοξα αποκαλούμε "πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου" δεν έχει πιάσει ακόμα πάτο! Πρέπει να καθιερώσουμε μια ημερομηνία κατά την οποία να βγαίνουμε στους δρόμους και στις πλατείες και να αυτομαστιγωνόμαστε! Για όλα αυτά που κάναμε τα τελευταία τριάντα χρόνια! Για όλα αυτά που ανεχθήκαμε να γίνονται όλα αυτά τα τελευταία χρόνια ! Για όλα αυτά που έπρεπε να γίνουν και δεν τα κάναμε τα τελευταία τριάντα χρόνια! Για όλα αυτά, τέλος, που έγιναν και δεν το πήραμε χαμπάρι, κολυμπώντας αυτάρεσκα μέσα σε μια επίπλαστη και εύθραυστη ευημερία, μέσα σε έναν εικονικό δανειακό πλούτο με τον οποία περάσαμε εμείς καλά τριάντα χρόνια και εξασφαλίσαμε τριάντα χρόνια μόχθου και υποτέλειας για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας!

Αν ήμουνα χυδαίος, θα μπορούσα εδώ να παραθέσω την παροιμία που λέει :" Εδώ ο κόσμος καίγεται και το μουνί χτενίζεται", είμαι όμως σοβαρός άνθρωπος και αποφεύγω τέτοιες ευτελείς εκφράσεις!

7 σχόλια:

Περίοπας... είπε...

ΡΕ, ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΚΩΛΟΣΠΙΤΟ!
Το “κωλόσπιτο” τόπε ο μεγάλος Γιαννόπουλος ..


Διαβάστε περισσότερα: http://catakravgi.blogspot.com/2010/03/blog-post_3084.html#ixzz0h220mDAp

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Περίοπας :
Είχε πει τότε το περίφημο:"Ε, δε θα πέσει και η Κυβέρνηση για ένα κωλόσπιτο"! Η Κυβέρνηση, βέβαια, δεν έπεσε, έπεσε όμως η Ελλάδα1

Είμαστε και μείς εδώ! είπε...

Περίοπας === Είμαστε και μείς Εδώ !
Επεσε για μερικα τζακια η Ελλαδα.Και να δουμε ,αν προλαβουμε πως θα σηκωθουμε,μονο με στερησεις ή και με πολυ χειροτερες εξελιξεις...
ΥΣ.Σας εβαλα στα μπλογκ που παρακολουθω,αν θελετε βαλτε με και σεις.Οτι θελετε ,μπορειτε να μου στελνετε για αναδημοσιευση.Καλο σας βραδυ.Κι αν εχετε μπαννερακι θα χαρω να σας φιλοξενησω.

mahler76 είπε...

όποιος έχει χρέη πουλάει τα σπίτια στην Εκάλη. Πάλι καλά που μένω στην Νίκαια και δεν έχω χρέη χαχαχαχα

Naf είπε...

εδώ έχουν κατέβει στην πολιτικοί άλλοι κι άλλοι, η "εθνική μας ερωμένη" δεν θα κατέβει???
Μετά την Δήμητρα προβλέπω Μικρούτσικο (έχει κι αυτός κάτι χρέη απ'οτι λέει το star)

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ mahler76:
Νίκαια και χωρίς χρέη;Δεν έχετε πολιτικό μέλλον αγαπητέ μου!
Την καληνύχτα μου να έχετε και πολύ σας πέφτει!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ naf:
ΑΝ το πάμε έτσι, κυρία μου θα πολιτευθεί όλη η Ελλάδα καθόσον ,ως ωραίοι έχουμε , όλοι, χρέη!Φιλιά στη μικρή!