Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

ΒΑΒΕΛ, ΜΗΠΩΣ;


Το θέμα είναι τεράστιο! Ξεπερνάει κατά πολύ τις δυνατότητες επικοινωνίας ενός απλού νέου (στο αντικείμενο) blogger ακόμα και αυτές ενός ικανότατου και καταξιωμένου Δημοσιογράφου! Αναφέρομαι στη μόδα (;) που έχει ξεκινήσει εδώ και κάμποσα χρόνια σε κάποιες χώρες της Άπω Ανατολής, με πλούσιους Ηγέτες και εξαθλιωμένους Υπηκόους, να προσπαθούν να τοποθετήσουν τα χρήματα του (αδικαιολόγητου) πλουτισμού τους σε έργα -κατασκευές οι περισσότερες των οποίων ξεπερνούν κάθε φαντασία! Τεράστιες γέφυρες, πλωτά αεροδρόμια που αρχίζουν να βουλιάζουν, πανύψηλα κτίρια και, εσχάτως, τεράστια σε έκταση πλωτά νησιά! Το εγχείρημα θυμίζει λίγο το παραμύθι της Παλαιάς Διαθήκης "ΒΑΒΕΛ", με τη γνωστή κατάληξη, αλλά ποιός είπε οτι η ιστορία διδάσκει πάντα!


Όλα ξεκίνησαν με την επιθυμία του Εμίρη του DUBAI, να κατασκευάσει ένα πλωτό νησί σε σχήμα φοίνικα παρακαλώ που να συνδέεται με τη στεριά με την άκρη του κορμού, κάπως σα να έχει "φυτρώσει" απ' αυτή! Θα έχετε δεί φαντάζομαι φωτογραφίες της υπερκατασκευής αυτής στον τύπο την τηλεόραση και οι πιό προχωρημένοι στο Google !



Φαίνεται οτι οι ....πωλήσεις των ξενοδοχείων και την σπιτιών πάνω στο νησί πήγανε καλά, άνοιξε η όρεξη του Εμίρη και έδωσε εντολή να γίνουν άλλα δύο , διπλάσια απ' το πρώτο! Κι' άν νομίζετε οτι εδώ τελειώνουν όλα, κάνετε μεγάλο λάθος γιατί ο καλός μας Εμίρης λίγο πιό αριστερά απο τους τρείς φοίνικες- τέρατα, έδωσε εντολή να κατασκευαστούν.....300 νησάκια κατά τέτοιο τρόπο που η συνολική απο τον αέρα εικόνα τους να σχηματίζει την υδρόγειο. Κάθε νησάκι και κράτος! Πωλούνται δε τα "κράτη αυτά απο 10 έως 36 εκ. δολ. Ξεπουλήθηκε ήδη η...Αυτραλία!

Δε χρειάζετε βέβαια να σας πώ ποιοί κερδίζουν απο τις υπερκατασκευές αυτές! Μεγάλες Αμερικανικές, Αγγλικές, Γαλλικές και όχι μόνο εταιρίες, παίρνουν τα ρέστα τους απο τους πάμπλουτους εμίριδες αφού πρώτα τους τα έχουν πάρει με τις πωλήσεις οπλικών συστημάτων που σαπίζουν χωμένα μέσα στην άνυδρη σκόνη της ερήμου περιμένοντας τον επόμενο Μπίν Λάντεν για να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους σε Λαούς που δε ξέρουν να τα χρησιμοποιούν! Έτσι το παγκόσμιο χρήμα συγκεντρώνεται στα σωστά χέρια που με τη σειρά τους θα χρηματοδοτήσουν το σωστό πρόεδρο ή πρωθυπουργό που θα πάρει τις σωστές αποφάσεις για το μέλλον του κόσμου τούτου!....Το θέμα είναι τεράστιο! Το ξέρω. Όμως τεράστια είναι και η πρόκληση! Δε θέλω να προφητευσω κακά πράγματα για τα κτίσματα στην άμμο της παγκόσμιας ματαιοδοξίας! Όμως μπορώ με σιγουριά να προδικάσω οτι στο επόμενο "υσουνάμι" στις περιοχές αυτές, ο φιλεύσπλαχνος ελληνικός λαός θα δώσει τα περισσότερα χρήματα! Ακόμα κι' απ' τον Εμίρη του DUBAI!!!

4 σχόλια:

One Happy Dot είπε...

Είναι σαν τη διαφήμιση του Joker...δεν θα ξέρεις τι έχεις. Έτσι και ο Εμίρης..δεν ξέρει τι έχει, επομένως σκορπάει με τρόπο καλλιτεχνικό κατα μια έννοια. Νησιά σε σχήμα φοίνικα, παρανησάκια σε σχήμα υδρογείου και η υδρόγειος φλέγεται, πνίγεται, καταστρέφεται. Αναρωτιέμαι αν ολα αυτά αγγίζουν εστω και μια τρίχα του Εμίρη και όλων όσων χρηματοδοτούν τα "χόμπυ" του την ίδια στιγμή που ένας μικρός αριθμός πολυεκατομμυριούχων έχει περισσότερο πλούτο από δισεκατομμύρια άτομα που αυτή τη στιγμή ζουν υπό απάνθρωπες συνθήκες. Φήμες λένε πως αν οι 220 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη διέθεταν ένα μικρό ποσοστό του πλούτου τους (λιγότερο από 5%), πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι θα μπορούσαν να ξεφύγουν από τα νύχια της απόλυτης φτώχειας/εξαθλίωσης...αλλά αυτά είναι φήμες και τις φήμες δεν τις πιστεύουμε εμείς τα γατόνια. Οπότε στο επόμενο τσουνάμι, συνώνυμο κάποια οικολογικής καταστροφής που δεν φανταζόμαστε καν, εμείς απλά θα κάνουμε το χρέος μας ως άνθρωποι και θα στείλουμε το περίσσευμά μας για να ξαναφτιαχτεί το νησί κοκοφοίνικας και να μην πάψουμε να ονειρευόμαστε ότι κάποια στιγμή θα πάμε κι εμείς εκει να παραθερίσουμε πολυ-τελώς! Συγνώμη για το σεντόνι αλλά μου βγήκε κάτι βραδιάτικα...φταίει η ζέστη..και ο ΟΤΕ βεβαίως βεβαίως! :)

exoaptonkyklo είπε...

H ανθρωπινη ματαιοδοξια (των εχοντων)δεν εχει ορια.
Το ιδιο και η βλακεια (των μη εχοντων).

Spy είπε...

Ωραίος ο "exoapola"...

thamnos είπε...

Ok. αυτοί έχουν τα εκατ. και δημιουργούν την εξέλιξη, ξεχνόντας βέβαια όλους αυτούς που πεινάνε στην χώρα τους.
Εμεις έιμαστε οι καλύτεροι όμως, γκεμίζουμε αυτά που έφτιαξαν οι παλαιότεροι και παράλληλα τρώμε τα λεφτά των επόμενων κ μεθεπόμενων κλπ κλπ!!!