Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Επιτέλους! Συμφωνούμε σε κάτι!


Αύριο, είναι η Επέτειος του ΟΧΙ!
 Εβδομηνταένα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Έλληνας Πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς το είπε με τα λόγια της διπλωματίας!
-"Allors, c' est la guerre", είπε ο μακαρίτης Δικτάτορας, στην εκβιαστική πρόταση του Ιταλού Πρέσβη να του ανοίξουμε τα σύνορα και να καταλάβουν μερικά Λιμάνια μας, αλλά οι απανταχού προοδευτικοί επιμένουν ότι το είπε ο Λαός και όχι ο Μεταξάς!
Εβδομηνταένα χρόνια δε μπορέσαμε να συμφωνήσουμε ούτε γιατί έγινε εκείνος ο Αγώνας των πατεράδων μας!
 'Αλλοι, τον είπαν εθνικοαπελευθερωτικό, άλλοι ταξικό, κάποιοι αντικαθεστωτικό και κάποιοι άλλοι ότι δεν έπρεπε να γίνει! Να πούμε ναι και να γλιτώναμε (;) πολλά!
Ας είναι! Δεν είναι αυτός ο σκοπός μου σήμερα!

Σήμερα, θέλω να σημειώσω μια μεγάλη πρόοδο στο συναίσθημα των Ελλήνων απέναντι στα δύσκολα! Σήμερα, εβδομηνταένα χρόνια μετά το αμφιλεγόμενο και από πολλούς αμφισβητούμενο ΌΧΙ, ο Ελληνικός Λαός λέει ένα τρανταχτό ΝΑΙ! Φταίμε:


ΝΑΙ, φταίμε γιατί όλες οι μεταπολεμικές γενιές αφεθήκαμε μέσα στην επίπλαστη ευημερία που μας δημιούργησαν οι ανίκανοι πολιτικοί μας. Εγκλωβιστήκαμε μέσα στα διχαστικά μηνύματά τους, βαυκαλιστήκαμε με την ιδέα ότι ΑΥΤΟΙ μπορούν να μας λύσουν όλα μας τα προβλήματα και όχι η εργασία μας και η κοπιαστική προσπάθειά μας και δημιουργήσαμε, με κύρια δικιά μας ευθύνη, ένα σαθρό, εικονικό και για τούτο ψεύτικο, πολιτικοθεατρικό σκηνικό του οποίου μόλις έπεσε η αυλαία!
Μόνο που το "σύστημα" δε μας είχε πει ότι εκτός από το εισιτήριο εισόδου, έχει και εισιτήριο κατά την έξοδο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: