Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Δεσμεύσεις και όχι διαπιστώσεις, κύριοι της Ν.Δ.!


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκανε την παρακάτω δήλωση , σχετικά με το χαράτσι στα ακίνητα:

«Οι συνεχόμενες πρωτοφανείς, τόσο σε πλήθος, όσο και σε ένταση φορολογικές επιθέσεις είναι, όχι μόνο αναποτελεσματικές, αλλά βαθαίνουν την ύφεση, χαλαρώνουν τη φορολογική συνείδηση και αντιστρατεύονται την ανάπτυξη. Το χειρότερο όμως είναι ότι έχουν φέρει τον ελληνικό λαό στα πρόθυρα της εξαθλίωσης, καθώς έντιμοι και συνεπείς φορολογούμενοι αδυνατούν πλέον να πληρώσουν!!!

Μάλιστα οι φοροεπιδρομές αυτές συντελούνται με δύο τρόπους:
- Με την καλλιέργεια “πανικού” και “φόβου” στην ελληνική κοινωνία.
- Με πρόχειρο και ανάλγητο τρόπο πέρα από κάθε λογική.
Τελικά, η πολλά υποσχόμενη “εθνική φορολογική μεταρρύθμιση” της κυβέρνησης, δεν ήταν παρά “άτακτα φορολογικά γιουρούσια”.

Αφού διέλυσαν τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, αφού για δύο ολόκληρα χρόνια κινούνται στη λογική του ράβε ξήλωνε με 14 (!) μέχρι σήμερα φορολογικά-οικονομικά νομοσχέδια, αφού δεν προχώρησαν σε μια ισχυρή ηλεκτρονική διακυβέρνηση στο Υπ. Οικονομικών, αφού δεν αντιμετώπισαν τη φοροδιαφυγή, σήμερα καλούν τον ελληνικό λαό να πληρώσει την ολιγωρία τους, την αναποτελεσματικότητα και την ανικανότητά τους, με επαχθή χαράτσια.
Όπως το τελευταίο που αφορά στην επιβολή ενός ακόμη φόρου στα ακίνητα δια μέσου της ΔΕΗ. Το οποίο, ούτε “δίκαιο” είναι, ούτε “περί τέλους” πρόκειται, όπως παραπλανητικά ισχυρίζεται η Κυβέρνηση.
Πρόκειται για την έκτη κατά σειρά, αλλά την πιο ακραία επίθεση στα ακίνητα, που βάζει οριστικό τέλος στην οικοδομική δραστηριότητα.

Η ΝΔ είναι, αντίθετη. Έθεσε, μάλιστα, τη ψήφιση της σχετικής διάταξης σε διαδικασία ονομαστικής ψηφοφορίας, που θα διεξαχθεί αύριο Τρίτη στη Βουλή. Η ΝΔ αντιτάσσεται σε ένα τόσο άδικο, τόσο αντιαναπτυξιακό και τόσο επαχθές φορολογικό μέτρο. Επισημαίνει, ταυτόχρονα, πως πέρα από αυτά, το συγκεκριμένο μέτρο είναι και ευθέως αντισυνταγματικό, καθώς παραβιάζει:
- Την αρχή της αναλογικότητας
- Την ισότητα των δημόσιων βαρών
- Τον πυρήνα του δικαιώματος στην ιδιοκτησία, καθώς εξωθεί σε έμμεση δήμευσή της.

Η επιβολή του για κάθε ακίνητο και ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση του ιδιοκτήτη, ανοίγει το δρόμο για μια “οιονεί δήμευση”. Και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού ο ιδιοκτήτης, λόγω αδυναμίας καταβολής του φόρου, είτε θα αναγκαστεί σε πώληση με ευτελές τίμημα, είτε θα υποστεί το βασανιστήριο της αναγκαστικής εκτέλεσης».

Σημείωση Αντίλογου : Τι να τις κάνουν οι πολίτες τις διαπιστώσεις αυτές ;;;
Μπορούν να διαπιστώνουν και μόνοι τους...
Για την "ταμπακιέρα" όμως δεν κάνει νύξη η ανακοίνωση της Ν.Δ...
Ρωτάμε λοιπόν ευθέως : ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ τα ΧΑΡΑΤΣΙΑ σε περίπτωση που πάρετε την κυβέρνηση κύριοι της Ν.Δ;;;
Αρκετά με τα πολιτικάντικα κόλπα που είναι αντιγραφή του "αντιπολίτευση τύπου ΠΑΣΟΚ" .
Απαντήστε στο σοβαρό αυτό ερώτημα χωρίς περικοκλάδες .
ΝΑΙ θα τα καταργήσουμε η ΟΧΙ θα τα διατηρήσουμε...”
ΠΗΓΗ: Αντίλογος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ!!!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος:
Πρέπει, νομίζω, να γραφτεί ένα τέλος στα πολιτικάντικα παιχνίδια σε βάρος μας! Από εδώ και πέρα, οι πολιτικοί, πρέπει να σκέπτονται πριν μιλήσουν!