Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Περιορισμένη κυριαρχία, περιορισμένη δημοκρατία!...

Του Παντελη Μπουκαλα
Πάνε μήνες που ο πρωθυπουργός δήλωσε πως η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας έχει μειωθεί λόγω του Μνημονίου και της συνεπαγόμενης ασφυκτικής επιτήρησης από τους τροϊκανούς, οι οποίοι, ακόμα και αν είναι χαμηλόβαθμοι, φέρονται αλαζονικά και περιφρονητικά. Η ψυχοπολιτική ευκολία με την οποία είχε προβεί σε μια τόσο βαριά δήλωση ήταν εξίσου σοκαριστική με το περιεχόμενό της. Και ιδού που τώρα ένας από τους αγαθούς «εταίρους» πλην άτεγκτους επιτρόπους, ο κ. Ζαν - Κλοντ Γιουνκέρ, επιβεβαιώνει το πρωθυπουργικό λεχθέν:
Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Focus ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε πως η κυριαρχία της Ελλάδας θα περιοριστεί. Και μάλιστα θα περιοριστεί massive. Δεν χρειάζεται να μπούμε σε σκέψη για το ποια είναι η ορθότερη απόδοση της λέξης αυτής στα ελληνικά από τις πεντέξι που προτάθηκαν ήδη στα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα («σοβαρά», «σημαντικά», «δραστικά», «σαρωτικά», «μαζικής κλίμακας»...). Ξέρουμε - δεν ξέρουμε αγγλικά, η μετάφραση έχει ήδη γίνει μέσα μας από καιρό, και είναι απτή· τη βιώνουμε κυριευμένοι, την ίδια στιγμή, από αισθήματα λύπης, ντροπής και οργής. Μόνο που τα αισθήματα αυτά φαίνεται ότι δεν αγγίζουν πολλά από τα στελέχη του πολιτικού μας συστήματος, καθώς και αρκετούς από τους γυάλινους και χάρτινους διαμορφωτές της κοινής γνώμης, που τα θεωρούν τεκμήρια πνευματικής ανωριμότητας και πολιτικού πρωτογονισμού
Να μην ενοχλούμαστε λοιπόν που η ελληνική πολιτεία σύρεται από τον έναν εκβιασμό στον άλλον (αμέσως μόλις αποφασίστηκε η εκταμίευση της πέμπτης δόσης, άρχισαν οι απειλές πως δεν θα δοθεί η έκτη) και για να «ισοφαρίσει» εκβιάζει τους πολίτες της.
Να μη νιώθουμε προσβεβλημένοι που η Βουλή των Ελλήνων είτε αποφασίζει και βλέπει σε δυο - τρεις ώρες να απορρίπτονται από τις Βρυξέλλες οι αποφάσεις της δίχως ιδιαίτερη αντίσταση από την ελληνική κυβέρνηση, είτε παρακάμπτεται με το τέχνασμα των νομοτεχνικών βελτιώσεων, που της αφαιρούν τη δυνατότητα να κυρώνει δια νόμου τις σχεδιαζόμενες εκποιητικές ιδιωτικοποιήσεις
Να μην αγανακτούμε και ας ξέρουμε ότι η περιορισμένη εθνική κυριαρχία οδηγεί αναπόφευκτα σε περιορισμένη εσωτερική δημοκρατία. Δηλαδή; Είναι υποχρεωτικό να εξομοιωθούν οι ηγεμονευόμενοι με τους ηγεμόνες;
ΠΗΓΗ: "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

-Το προσυπογράφουμε γιατί κινείται ανάμεσα σε όσους κραυγάζουν το άθλιο "Να καεί το μπουρδέλο η Βουλή" και σε όσους μας παροτρύνουν να ευγνωμονούμε και να αναπέμπομαι ευχαριστίες στους 155, μεταξύ των οποίων και ο κ. Αλ. Αθανασιάδης της Κοζάνης, γιατί με την ψήφο τους "...έσωσαν την Πατρίδα"!
-Το προσυπογράφουμε γιατί εκφράζει τη μέση Κοινωνία που ανάμεσα στον αιφνιδιασμό και την άγνοια καλείται να χαλκεύσει, αμαχητί, τις (νέες) αλυσίδες της!
-Το προσυπογράφουμε γιατί κινείται στη λογική αυτού που λέει ο Στέλιος Ράμφος στη συνέντευξή του στην "Κ" της Κυριακής: "Ο κόσμος ζητάει από τους διαχειριστές του πόνου του, να του πουν την αλήθεια"!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΜΠΟΥΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΚΛΕΊΣΙΜΟ, ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα φίλε μου!
Αν θέλαμε να περιγράψουμε το πως αισθάνεται ο Έλληνας Πολίτης σήμερα, με μια φράση, θα λέγαμε ότι αισθανόμαστε σα να βλέπουμε ξένη ταινία, χωρίς υπότιτλους!