Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Έτσι πιάσανε και τον Αλ Καπόνε!...

Η είδηση της χθεσινής μέρας 13/4 ήταν ότι ο κ. Μαντέλης ο οποίος φέρεται να δέχθηκε "χορηγία" απο τη MIΕZENS συνολικά, το ευτελές ποσό των 400.000 μάρκων, τιμωρήθηκε! Οι λεπτομέρειες λένε:
“Ο κ. Μαντέλης είχε κατηγορηθεί για μη υποβολή "Πόθεν Έσχες" το 2006 και το 2007, ενώ ορκωτοί λογιστές είχαν διαπιστώσει αποκλίσεις ανάμεσα στη δήλωσή του και στην πραγματική του περιουσία.

Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός δεν παρέστη στο δικαστήριο, ενώ ανάλογη κατηγορία για προηγούμενα έτη έχει παραγραφεί λόγω παρέλευσης 5ετίας. Μάλιστα, γλύτωσε τη φυλακή, καθώς η δεν έγινε δεκτή η εισαγγελική πρόταση για ποινή φυλάκισης 4 ετών. Αν γινόταν δεκτή ο πρώην υπουργός θα έπρεπε να οδηγηθεί στη φυλακή.


Το δικαστήριο επέβαλε στον πρώην υπουργό πρόστιμο 7,5 χιλιάδων ευρώ και παρεπόμενη ποινή ενός έτους στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων. Με αφορμή την καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου για τον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη, ο συνήγορός του κ. Γιάννης Ηρειώτης δήλωσε: "Δεν θα γίνει ο Μαντέλης ο αίρων πάσης τυχόν αμαρτίας του πολιτικού κόσμου".


Όπως δήλωσε ο κ. Ηρειώτης, ο εντολέας του δεν δήλωσε τα στοιχεία για τα οποία καταδικάστηκε, διότι δεν ήταν στην κυριότητά του.”


Δε θα σχολιάσω την ασυνταξία του Δικηγορικού λόγου, με δική μας υπογράμμιση στο κείμενο, καθόσον η παιδεία κάποιων επιστημόνων σήμερα είναι προϊόν Κράτους σε τριακονταετή κρίση!


Η ποινή, καθεαυτήν είναι χαδάκι επί της παρειάς μωρού! Αποτελεί, όμως ένα "δεδικασμένο" διότι κατέρριψε το επιχείρημα του καταδικασθέντος πρώην πρωτοκλασάτου Υπουργού ότι τα χρήματα δεν τα έλαβε αυτός αλλά κάποιος συνεργάτης του, γι αυτό και δεν τα δήλωσε!


Κατά συνέπεια το καθαρώς ποινικό μέρος της υπόθεσης "δωροληψία από Υπουργό", ξεκινάει με "πλεονέκτημα"! Με βάση τα όσα ακούει η κοινή γνώμη τους τελευταίους 15 περίπου μήνες, οι υποθέσεις "Ψωμιάδη" και "Μαντέλη", φαίνεται να ταράζουν λίγο τα νερά μιας χώρας στην οποία το "φαίνεσθαι" έδειχνε να κυβερνάται από Αγίους!


Δεν επιθυμούμε ποινές επί δικαίων και αδίκων προς ικανοποίηση των θεατών της "Αρένας"!


Απαιτούμε γρήγορες, διαφανείς και δίκαιες δίκες τις οποίες, όμως δε βλέπουμε εξ αιτίας χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών των αρμοδίων αρχών!


Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί πολιτικό και κοινωνικό στίγμα η συνοδευτική κατηγορία του φίλου του κ. Σημίτη, της "Στέρησης των Πολιτικών Δικαιωμάτων" του!

1 σχόλιο:

Χρήστος Γ. είπε...

Έχω γράψει κι εγώ κάτι ανάλογο, η διαφορά μας είναι ότι εσύ είσαι ευπρεπής, και δεν του αξίζει το ΠΑΛΙΟΚΛΕΦΤΗ!