Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Να φύγει η κόπρος του Αυγείου!...

Μερικές ημέρες, δεν υπάρχουν θέματα που να αξίζει τον κόπο να τα "σηκώσεις" και να κάνεις μια αξιόλογη ανάρτηση! Άλλες πάλι, σου πέφτουν όλα μαζί και δε ξέρεις πιο να πρωτοβάλεις! Μια από αυτές τις δεύτερες περιπτώσεις είναι και η σημερινή όπου έχουμε ... απ' όλα: Δηλώσεις Πάγκαλου, "γκάφα" Σγουρού και βέβαια, αυτό που θα παίξουν για ημέρες οι υπάλληλοι της Κυβέρνησης μεγαλοδημοσιογράφοι: Διαγραφή Σκυλακάκη!
"Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης δημοσίου χρήματος"! Δήλωσε ο κ. Πάγκαλος! Απύθμενο θράσος; Κυνισμός; Αμοραλισμός; Ηλιθιότητα; Ή μήπως, τελικά, ο "τρελός" του χωριού λέει κάποια πράγματα με αποδέκτες εκείνους με τους οποίους "τα φάγανε μαζί", για να τους τρομάξει και να σταματήσουν να φωνάζουν; Γιατί όπως γράφει και ο Αντίλογος: "Δεν τα φάγαμε μαζί, κ. Πάγκαλε"!
Το δεύτερο θέμα μας είναι χαριτωμένο! Ο "νεαρός" Βασίλης Κικίλιας, προσωπική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά για την Περιφέρεια Αττικής, έκανε σκόνη χθες στην εκπομπή του Χατζηνικολάου τον "έμπειρο" κ. Σγουρό, ο οποίος κάτω από την πίεση του Κικίλια αναγκάστηκε να πει ότι είναι κατά του Μνημονίου! Ε, ρε γλέντια! Την "κάνουν" ένας- ένας του Γιώργου! Στο τέλος θα του μείνει ο Καρατζαφέρης και η Ντόρα!
Μια και είπα Ντόρα περνάμε στο τρίτο θέμα μας!
Έκανε, λέει, δηλώσεις ο Σκυλακάκης και διέψευσε το Σαμαρά σχετικά με όσα είπε στην ΔΕΘ για την έξοδο της χώρας από το "μνημόνιο"! Εδώ πρέπει να σας πω ξανά, όσο και αν γίνομαι κουραστικός τη θεωρία μου περί μιας κατηγορίας "πολιτικών" προσώπων στα "βιογραφικά" των οποίων θα βρείτε πολλά πτυχία καλές σπουδές αλλά ένα μεγάλο κενό στη θέση της προϋπηρεσίας! Τα καλόπαιδα αυτά, φαίνεται, ότι μόλις γεννήθηκαν, τα άγγιξε με το μαγικό ραβδί της, κάποια Μοίρα που το είχε στήσει πάνω από το κεφάλι των μανάδων τους όταν τα κοιλοπόναγαν! Έτσι, εκεί γύρω στα εικοσιπέντε τους, άρχισε γι αυτούς η μεγάλη και ελπιδοφόρα πολιτική "καριέρα" και για την Ελλάδα και τους Έλληνες, ο Γολγοθάς τους!
Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο κ. Σκυλακάκης, είναι, ελέω Καραμανλή Ευρωβουλευτής της ΝΔ! Πέρασε από πολλές κρατικές θέσεις "αμάκα" στο σβέρκο του Έλληνα φορολογούμενου, όταν αισθάνθηκε ότι αδικήθηκε το πολιτικό του τάλαντον, πήγε ένα φεγγάρι (1999-2000)στους "Φιλελεύθερους", ένα από τα κόμματα που έχει στήσει κατά καιρούς ο εντιμότατος κ. Μάνος, άλλη παραγνωρισμένη αξία αυτή και τελικά, πάντα με τις ευλογίες της Αγίας Οικογένειας, τακτοποιήθηκε στις Βρυξέλλες! Προς ανταπόδοση, προφανώς της εξυπηρέτησης της ως άνω οικογένειας είπε όσα είπε σε βάρος των δηλώσεων Σαμαρά!
Ως φυσική συνέπεια των δηλώσεων αυτών οι οποίες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την επίσημη κομματική θέση απέναντι στο "μνημόνιο" διαγράφεται από τη ΝΔ! Στην εύλογη απορία του αγνού, ρομαντικού και ιδεολόγου πολίτη αυτής της χώρας, ανεξάρτητα κομματικής τοποθέτησης, "Αφού διαφωνεί σε βασικές θέσεις με το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε και μάλιστα με λίστα, χωρίς σταυρό, γιατί δεν παραιτείται", η απάντηση είναι μία: Γιατί για να το κάνεις αυτό, πρέπει να διατρέχει στο αίμα σου μια λέξη που δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο άλλων γλωσσών! Η λέξη "ΛΕΒΕΝΤΙΑ"! Για τις λέξεις εγωισμός, υπευθυνότητα, αρχοντιά, ευθιξία, αξιοπρέπεια, ευαισθησία, δεν το συζητάμε! Δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο των παχύδερμων χοίρων της πολιτικής μας ζωής! Γι αυτό προτρέπουμε τον κ. Σαμαρά: Προχώρα με ανθρώπους σαν τον Κικίλια και ας χάσεις τις εκλογές! Καθάρισε το μαντρί γιατί τα γουρούνια αφήνουν πολύ κοπριά! Και η κοπριά βρωμάει! Βρωμάει πολύ!!!

7 σχόλια:

παρναSOS είπε...

Κλημέρα φίλε Σαλωνίτη
ξέχασες να αναφέρεις πως ο μέγας αυτός πολιτικός άνδρας, σκυλακάκης, υπερψήφισε το «Αθωωτικό ψήφισμα» για την Τουρκία μέσα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Η αρνητική αυτή τροπολογία υιοθετήθηκε με μια ψήφο διαφορά (286 έναντι 285) και θα ήταν διαφορετική εάν οι Έλληνες ευρωβουλευτές Τρεμόπουλος (Πράσινοι), Σκυλακάκης (Νέα Δημοκρατία) και Αρσένης (ΠΑΣΟΚ) δεν την υπερψήφιζαν και άλλοι έξι επίσης του ΠΑΣΟΚ δεν τηρούσαν αποχή (Κοππά, Παλιαδέλη, Λαμπρινίδης, Ποδηματά, Ράπτη, Σταυρακάκης).
Το «Αθωωτικό ψήφισμα» για την Τουρκία ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της Στρατηγικής Διεύρυνσης, χωρίς υποδείξεις για κυρώσεις αλλά και χωρίς αναφορά στο ορόσημο του Δεκεμβρίου και στην πολυδιαφημιζόμενη αξιολόγηση. Η παράγραφος που εγκρίθηκε από την ολομέλεια του Σώματος «εκφράζει λύπη για τη συνεχιζόμενη μη εκπλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από το Συμπληρωματικό Πρωτόκολλο της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας και καλεί την Τουρκία να προχωρήσει σε πλήρη και χωρίς δυσμενείς διακρίσεις εφαρμογή (σ.σ. χωρίς να τίθενται χρονικά πλαίσια)».
Δυστυχώς τα αντανακλαστικά της ΝΔ δεν λειτουργούν άμεσα..... διαφορετικά έπρεπε να διαγραφεί από πέρυσι τον Νοέμβριο !!!!!!!

Penelope είπε...

Η πολιτκή ζωή (και τα πρόσωπα που την κατέχουν συνεπώς) του τόπου θέλει πολύ καθάρισμα αγαπητε Σαλωνίτη. Και για να καθαρίσει κανείς πρέπει να ανασκουμπωθεί γερά, να πάρει χλωρίνες και σφουγγαρόπανα με τον τόνο και να τρίψει γερά την κοπριά. Γεγονός που σημαίνει πολύ ΔΟΥΛΕΙΑ...κάτι που κανείς τους δεν έχει κάνει ποτέ στην ζωή του!
Ούτε Σκυλακάκης, ούτε Μπάκαλος, ούτε Σαμαράς.... και πολλοί άλλοι φυσικά.

Ανώνυμος είπε...

Αφού έχει μπει εκεί με λίστα και όχι με ψήφο, η έντιμη και ακέραια Ντόρα δεν πρέπει να του πει να παραιτηθεί;

Ανώνυμος είπε...

Greenpeace: όχι στη μονάδα του Αστακού

Nα μην εγκρίνει την κατασκευή του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον Αστακό, καλεί την κυβέρνηση η Greenpeace ζητώντας από την τοπική κοινωνία να αντισταθεί σε ένα έργο που στο όνομα της “ανάπτυξης” απειλεί κυριολεκτικά να τινάξει την περιοχή στον αέρα και δημιουργεί μία κερκόπορτα, μέσα από την οποία θα ελλοχεύει για πάντα ο κίνδυνος πιο επικίνδυνων και καταστροφικών επενδύσεων.
.Η συγκεκριμένη μονάδα δε συμπεριλαμβάνεται σε κάποιο εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό και ακυρώνει σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες για την ικανοποίηση των δεσμεύσεων της χώρας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πακέτου για το Κλίμα και την Ενέργεια.
Πέραν των προφανών κινδύνων για την περιοχή (αφού η εγκατάσταση υπάγεται στην Οδηγία ‘Σεβέζο’ για τις επικίνδυνες βιομηχανικές εγκαταστάσεις), η συγκεκριμένη μονάδα, με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά αναμένεται να εκλύει περί τα 3,5 εκατ. τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως. Η προώθηση της συγκεκριμένης μονάδας θέτει εν αμφιβόλω το εγχείρημα της Πράσινης Ανάπτυξης. Γεννά εύλογα ερωτηματικά το γεγονός ότι ενώ για μια μικρή μονάδα φωτοβολταϊκών χρειάζεται μια πολύμηνη διαδικασία, μέσα σε ένα μόλις μήνα μπορούν να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες εγκρίσεις για μια ρυπογόνο και επικίνδυνη μονάδα!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ παρναSOS:
Την υπόθεση αυτή την είχα ξεχάσει! Ο κύριος αυτός, όπως και άλλοι υποτακτικοί της οικογένειας, δεν ενεργούν ως εντολοδόχοι του ελληνικού λαού, αλλά ως εκπρόσωποι των συμφερόντων της Αγίας Οικογένειας!
@ Penelope:
Έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά θέλω να βλέπω τη ζωή από την αισιόδοξη πλευρά γιατί έχω τρία παιδιά στην πιάτσα του ιδιωτικού τομέα και δε μας "πέρνουν" παισιόδοξες σκέψεις, παρά μόνο δουλειά!
@ Ανώνυμος:
Όπως τα λές είναι τα πράγματα! Το έγραψε σήμαρα και μια εφημερίδα, αλλά, αίπαμε, μην περιμένεις ΛΕΒΕΝΤΙΑ από χοιρίδια!

Ανώνυμος είπε...

Aποτροπή της υλοποίησης της «Επένδυσης του Κατάρ» στο Πλατυγιάλι του Αστακού

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Χθες, 22 Σεπτεμβρίου του 2010, στη Συνέλευση της Κίνησης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο αποφασίστηκε η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας μαζί και με άλλους φορείς και συλλογικότητες που το επιθυμούν, για την αποτροπή της υλοποίησης της «Επένδυσης του Κατάρ» στο Πλατυγιάλι του Αστακού, γιατί θεωρούμε ότι αυτή αλλάζει τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιοχής μας προς κατευθύνσεις, για τις οποίες η τοπική κοινωνία, ποτέ δεν έχει αποφασίσει, δεν έχει συναινέσει και δεν πρόκειται να ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ.
Ταυτόχρονα η υλοποίησή της θέτει σε περιβαλλοντικό και οικολογικό κίνδυνο την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο.
Για την οικονομική συμβολή μας σε αυτή την κοινή προσπάθεια και για την ενημέρωση προς τούτο των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας αναλάβαμε την ευθύνη διοργάνωσης Ανοιχτών Εκδηλώσεων στο Αγρίνιο, στο Μεσολόγγι, στη Ναύπακτο και όπου αλλού χρειαστεί.
Σύντομα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες, οι χώροι και οι εισηγητές αυτών των εκδηλώσεων.
Ταυτόχρονα συνυπογράψαμε την Ανακοίνωση - Καταγγελία και το Ψήφισμα της Επιτροπής Αγώνα των Πολιτών και των Φορέων του Δήμου Αστακού, έτσι όπως αυτή διατυπώθηκε μετά από τη συνέλευση που πραγματοποίησε η ΠΑΝ.ΣΥ., η Κίνηση Πολιτών Αστακού και οι Φορείς της πόλης στις 13 Αυγούστου του 2010 στον Αστακό και η οποία επισυνάπτονται.

ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΕΚΕΙ

ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Αδράνεια και προβληματικά μέτρα βλέπει η Greenpeace στην «πράσινη ανάπτυξη»

Την εκτίμησή της ότι η κρίση που πλήττει τη χώρα «δεν αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία για προώθηση πολιτικών που μπορούν να προστατεύσουν το περιβάλλον και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας» εξέφρασε η οργάνωση Greenpeace.
Σε ανακοίνωσή της, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση καταλογίζοντάς της «δειλά ή προβληματικά μέτρα (νόμος για τις ΑΠΕ), απόλυτη αδράνεια (αλιεία, μεταλλαγμένα) ή ακόμα και προσέλκυση επικίνδυνων επενδύσεων (μονάδα ηλεκτροπαραγωγής LPG στον Αστακό)».
«Οι εξαγγελίες και δεσμεύσεις της σημερινής κυβέρνησης, όπως διατυπώθηκαν προεκλογικά στο πλαίσιο της Πράσινης Ανάπτυξης, είχαν προκαλέσει αισιοδοξία για τη στροφή της εθνικής πολιτικής προς ένα μοντέλο ανάπτυξης που αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως μέρος της λύσης και όχι ως εμπόδιο. Αποδείχθηκε όμως ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, η οικονομική κρίση ήταν η δικαιολογία για την απουσία των απαραίτητων τομών σε αυτή την κατεύθυνση, αντί να αποτελέσει αφορμή για θετικές αλλαγές», τόνισε ο Δημήτρης Ιμπραήμ, συντονιστής εκστρατειών στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.