Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Τι λέγει επί των τεκταινομένων ο αδέκαστος Δικαστής;

Δε ξέρω αν το αντιληφθήκατε, αλλά σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων έγινε ένα ακόμα Κυβερνητικό πραξικόπημα!
Εκλήθη η Βουλή, ως να ήταν Δικαστική Εξουσία, να αποφανθεί περί της αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου των μέτρων! Δηλαδή, για να γίνω πιο κατανοητός, η Κυβέρνηση, χρησιμοποίησε τη Βουλή ως "πλυντήριο" προκειμένου να ξεπλύνει την πασιφανή και τεκμηριωμένη και δικαστικά αντισυνταγματικότητα του κατατεθέντος νομοσχεδίου!
Πολλές φορές έχει γίνει αυτό σε μικρότερης σημασίας θέματα!
Το σημερινό, όμως έρχεται να "ισοφαρίσει" το ανάλογο "πραξικόπημα" του Ανδρέα Παπανδρέου, το 1985, όταν ο Πρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Αλευράς, ως εκτελών χρέη Προέδρου της Δημοκρατίας λόγω παραίτησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή και ενώ είχε η Βουλευτική του ιδιότητα, ψήφισε για την εκλογή του Σαρτζετάκη στο αξίωμα του Προέδρου! Στις τότε διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης, ο Ανδρέας, παρέπεμψε το θέμα στη Βουλή, όπου με την πλειοψηφία που διέθετε το πέρασε, όπως ήταν φυσικό! Έτσι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ένα θεσμικό πρόσωπο μη πολιτικό, με τη διπλή του ιδιότητα, αυτή του Βουλευτή, έλαβε μέρος σε μια αντισυνταγματική ψηφοφορία, με την οποία επιτυγχάνοντο, τότε τα προσωπικά συμφέροντα του ολετήρα! Ο αδέκαστος Δικαστής κ. Σαρτζετάκης ουδέν ανέφερε τότε!
Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία,  κακός αντιγραφέας της παπανδρεϊκής τακτικής με την οποία η Δικαιοσύνη πέρασε σε τρίτη μοίρα και με την αναθεώρηση του Συντάγματος του ΄86, δημιουργήθηκε αυτό το θλιβερό και πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά  πρωθυπουργοκεντρικό Κράτους, όπου Πρωθυπουργός με την καμαρίλα του αποφασίζουν για τα πάντα, έκανε  κάτι ανάλογο!
Έβαλε τη Βουλή, όχι να νομοθετήσει αλλά να γνωματεύσει για την συνταγματικότητα ή όχι νόμου!
Θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε στα σημερινά "πάνελ" των "νταβατζήδων" Συνταγματολόγους να μας λένε τη γνώμη τους! Μην το περιμένετε, όμως!
Με την  αυθεντία του Αντώνη και την αποφασιστικότητα του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη, το πρόβλημα λύθηκε!
Δε γνωρίζω την πνευματική κατάσταση του κ, Σαρτζετάκη και δεν ειρωνεύομαι πάνω στο θέμα αυτό, αλλά θα είχε αξία η άποψη του!
Αλλά, τα γρανάζια του Συστήματος, όταν είναι καλά λαδωμένα, δεν κάνουν ενοχλητικό θόρυβο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: