Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Τι ακριβώς σημαίνει "χρεοκοπία" μιας Χώρας, κ. Στουρνάρα;

Χθες, ο κ. Στουρνάρας, απευθυνόμενος προς τους Βουλευτές του Κοινοβουλίου, έκανε ακόμα έναν από τους αγαπημένους εκβιασμούς του συστήματος, με τους οποίους εκβιασμούς κυβερνιέται η Χώρα τους τελευταίους τριάντα μήνες!
- " Ένα λάθος και θα οδηγηθούμε στη χρεοκοπία και εκτός ευρώ", φαίνεται να δήλωσε! Προφανώς θεωρεί "λάθος" τη μη ψήφιση των νέων εξοντωτικών μέτρων για τα οποία έγκριτοι ξένοι οικονομολόγοι ισχυρίζονται ότι θα αποτελειώσουν την οικονομία και την κοινωνία! Παρεμπιπτόντως και νομικοί κύκλοι, πολλά από αυτά τα θεωρούν αντισυνταγματικά!
Ο κ. Στουρνάρας, δε διευκρίνισε αν το "μεσοπρόθεσμο" ήταν ένα λάθος ούτε αν τα μέτρα του Δεκεμβρίου του ΄11 ήταν ακόμα ένα λάθος, αφού  ούτε το ένα ούτε το άλλο άλλαξαν την πορεία της Χώρας, όπως είχαν υπαινιχθεί οι εμπνευστές τους- σωτήρες!
Ο κ. Στουρνάρας όμως και τα αφεντικά του, έχουν άλλη άποψη!
Αλλά, δυστυχώς γι αυτούς, η άποψη τους, πρέπει να ενδυθεί με τη νομιμότητα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας! Επειδή, όμως, πολλοί κοινοβουλευτικοί έχουν παύσει να θεωρούν τους εαυτούς τους "πρόβατα", τα πράγματα για την κυβερνητική τρόικα, δεν πάνε και τόσο καλά! Για τούτο και οι εκβιασμοί!
Μήπως, όμως, είναι καιρός να ρωτήσουμε κάποιον "πεφωτισμένο" οικονομολόγο, τον κ. Στουρνάρα εν προκειμένω, να εξηγήσει τόσο στους εκβιαζόμενους Βουλευτές, όσο και στους εμβρόντητους πολίτες ποιο  ακριβώς είναι το νόημα της λέξης "χρεοκοπία", αλλά και τι έχει στο μυαλό του όταν του έρχεται η λέξη "Χώρα";
Η Οικονομία είναι μια επιστήμη η οποία κυριαρχείται από αριθμούς! Η Χώρα είναι μια έννοια το περιεχόμενο της οποίας είναι οι άνθρωποι το έδαφος και ό,τι έχει κατασκευάσει ο άνθρωπος πάνω σε αυτό!
Η "Κυβερνητική", είναι η επιστήμη η οποία προσπαθεί να διαχειριστεί τους αριθμούς και τον πλούτο μιας Χώρας για το καλό των πολιτών της, των ανθρώπων της!
Μια Χώρα της οποίας οι πολίτες έχουν χάσει έως και το 60% του εισοδήματός τους, αδυνατούν να πληρώσουν τους δυσβάσταχτους φόρους τους οποίους επιβάλλει το πολιτικό σύστημα με εντολή των πιστωτών της, αδυνατούν να αντιμετωπίσουν θεραπείες για τις παθήσεις γερόντων και παιδιών, μια Χώρα η οποία, ουσιαστικά, έχει κηρύξει στάση πληρωμών επί τριετία προς το εσωτερικό, τηρώντας το πρόσχημα της πληρωμής μισθών και συντάξεων, μια Χώρα στην οποία τα σχολεία της αρχίζουν να μη λειτουργούν τις κρύες ημέρες λόγω έλλειψης πόρων για θέρμανση, της οποία τα Νοσοκομεία, ουσιαστικά υπολειτουργούν, είναι μια χρεοκοπημένη Χώρα!
Μια Χώρα της οποίας η "άμυνα" δεν έχει τα μέσα για να λειτουργήσει με αξιοπρέπεια και ασφάλεια για την ακεραιότητα της, της οποίας η "δημόσια τάξη" έχει αφεθεί να λειτουργεί με την "αυτοδικία" των πολιτών της, στην οποία η σίτιση του ενός τετάρτου του πληθυσμού της γίνεται πλέον με όρους "οικονομικού κραχ", άσχετα αν η έμφυτη αξιοπρέπεια του Λαού της δεν του επιτρέπει να το κάνει καθημερινό θέαμα στις "ειδήσεις", είναι μια οικονομικά  φτωχευμένη Χώρα κ. Στουρνάρα!
Μια χώρα στην οποία οι αποφάσεις για το μέλλον της λαμβάνονται από τρίτες Χώρες σχεδόν ερήμην του πολιτικού προσωπικού της και του Λαού της, μια Χώρα που έχει χάσει την εθνική της Κυριαρχία, είναι μια πολιτικά χρεοκοπημένη Χώρα!
Δε γνωρίζω τι έγραφαν, για όλα αυτά,τα βιβλία που διαβάζατε στα Πανεπιστήμια της αλλοδαπής, στα οποία αποκτήσατε "τρανές" σπουδές αλλά εδώ στην ημεδαπή εξακολουθούμε να θεωρούμε ως βασικές αρχές της κυβερνητικής την έντιμη και ηθική διαχείριση των οικονομικών, τη δίκαιη και ίση αντιμετώπιση των πολιτών και τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων της Χώρας! Και όλα αυτά γιατί: "Πάντων πραγμάτων μέτρον Άνθρωπος", όπως είπε πολύ πριν τη δική σας παντογνωσία ο Πρωταγόρας!Θεωρείτε ότι το πολιτικό σας σύστημα έδρασε κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις τα τριάντα τελευταία χρόνια;
Εσείς, όμως και τα αφεντικά σας, έχετε εξουθενώσει τον ΄"άνθρωπο" ως κύτταρο και έχετε διαλύσει την κοινωνία ως παραγωγική οντότητα!
Αντί, λοιπόν να εκτοξεύετε εκβιαστικά διλήμματα που δεν πείθουν κανέναν, εξηγείστε μας γιατί επί τρία χρόνια δεν έγιναν πράγματα, διαδικασίες και δομές,  που θα άλλαζαν την πορεία της Χώρας προς το καλύτερο! Εξηγείστε μας γιατί μια κρατική περιουσία που εκτιμήθηκε πριν τρία χρόνια στα 50 δις, σήμερα ανερυθρίαστα κάποιοι ισχυρίζονται ότι μετά βίας θα "πιάσει" τα 11 δις!
Ας μας εξηγήσει λοιπόν κάποιος πότε και ποιοι θα πληρώσουν για την πολιτική χρεοκοπία στην οποία οδήγησαν τη Χώρα η ανικανότητα, η αναποτελεσματικότητα, ο καιροσκοπισμός τα πολιτικοοικονομικά παιχνίδια των Κυβερνήσεων του ΄90 και η πολιτική μαλθακότητα, όσων "παιδιών καλών οικογενειών" μας κυβέρνησαν μέχρι τώρα!
Γιατί, στη συνείδηση του Έλληνα, αυτά είναι εκείνα που μας οδήγησαν στη "χρεοκοπία" κ. Στουρνάρα! Ας σταματήσουν λοιπόν οι εκβιασμοί και ας πράξουμε το αυτονόητο!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΘΗΝΑΊΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου,υπερβολικά, λόγια, αλλά πιστεύω ότι οι άνθρωποι αυτοί, δεν απασχολούνται και πολύ με ό,τι γράφεται στον τύπο για την πολιτική τους! Θεωρούν, οι περισσότεροι, ότι είναι αυθεντίες στο χώρο τους και ότι εμείς οι απλοί πολίτες δεν έχουμε παρά να εφαρμόζουμε τις αποφάσεις τους!Είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο, θεωρούνται και είναι αποκομμένοι από την κοινωνία!
Η ελπίδα μου είναι ότι τα χιλιάδες καλογραμμένα άρθρα στο διαδίκτυο κυρίως και όχι στον τύπο από τους καλοπληρωμένους δημοσιογράφους του συστήματος, θα μένουν πάντα εκεί και θα επηρεάζουν τις αποφάσεις των εκατομμυρίων ψηφοφόρων!Κυρίως των νέων!
Αυτή θα είναι και η νίκη των πολλών έναντι των λίγων που μας διαφεντεύουν!Όσο υπάρχει βέβαια ελευθερία και στο διαδίκτυο!!!