Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Βαρύ τίμημα, για αβέβαιο αποτέλεσμα!...

Αν θέλουμε να είμαστε συνεπείς με τους βασικούς δημοσιογραφικούς κανόνες, θα λέγαμε ότι η μεγάλη είδηση της ημέρας δεν είναι η έγκριση της ... δόσης, πολυαναμενόμενη αλλά και προαποφασισμένη εδώ και μήνες παρά τα "καραγκιοζιλίκια" εντός και εκτός συνόρων, αλλά το ότι ανακοινώθηκε ότι ο κ. Φασούλας, τέως άσσος του Μπάσκετ, τέως αποτυχημένος Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης και τέως επίσης αποτυχημένος Δήμαρχος Πειραιά και ο κ. Σιγάλας τέως άσσος του μπάσκετ και, νομίζω δημοτικός Σύμβουλος κάπου, διορίστηκαν στο ΣΕΦ με αντιμισθία 2500 και 2000 ευρώ αντίστοιχα!
Το σημειώνω, ως δείγμα γραφής!
Ενός πολιτικού συστήματος που δε μαθαίνει από τα λάθη του, που δε σέβεται τον Πολίτη, που εκφράζει διαρκώς με παρόμοιες ενέργειες την αλαζονεία του! Ενός πολιτικού συστήματος που δεν είναι απλά ανίκανο, αλλά κυρίως είναι επικίνδυνο!
Ναι! Σήμερα στην Ελλάδα της ανεργίας των νέων ανθρώπων, της εξοντωτικής μείωσης μισθών και συντάξεων, των λουκέτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, βρίσκεται απασχόληση για τους παρατρεχάμενους, περιφερειακούς της πολιτικής ελίτ με αποδοχές προ μνημονίων, για εργασία την οποία δε θα κάνουν ποτέ!
Την είδηση την αφιερώνω σε όσους φίλους μπλόγκερ, προσκείμενοι στην σημερινή κατάσταση, άρχισαν τους διθυράμβους με την ανακοίνωση της συμφωνίας για τη δόση!
Δεν είμαι ειδικός και δεν έχω τις γνώσεις που να μου επιτρέπουν μέσα σε λίγες ώρες να αισθάνομαι "αισιόδοξος", "ευτυχισμένος", "ανακουφισμένος", "λυτρωμένος", "δικαιωμένος" ή ό,τι άλλο αισθάνονται τέλος πάντων όλοι αυτοί οι χαζοχαρούμενοι του σημερινού πρωϊνού, που κατάλαβαν τα πάντα, χωρίς να έχουν διαβάσει τίποτα!
Απλά, θα ήθελα να τους θυμίσω, χωρίς να είναι στις προθέσεις μου να τους ταράξω τη "νιρβάνα" μέσα στην οποία βρίσκονται, το τι έγραφαν κάποια blog, εφημερίδες και ηλεκτρονικά ΜΜΕ μετά το δεύτερο μνημόνιο ή μετά το "μεσοπρόθεσμο"! Και τότε "σωθήκαμε", "παραμείναμε στο ευρώ", "γλυτώσαμε τη πτώχευση"! Παρ΄όλα αυτά, ήρθε το "Τρίτο Μνημόνιο"!
Ο καθένας μας γνωρίζει πόσο του έχουν κοστίσει όλες οι προηγούμενες "διασώσεις"!
Ελάχιστοι έχουν καταλάβει τι μας περιμένει από την πρώτη του νέου έτους!
Φοβάμαι ότι αυτό που θα ζήσουμε με το νέο έτος και για άγνωστο χρόνο ακόμα, δεν έχει προηγούμενο!
Εκτίμηση μου είναι ότι το τίμημα που πληρώνουμε ως λαός και ως Χώρα με κύριους υπαίτιους τους ανίκανους πολιτικούς μας είναι και βαρύ και αβέβαιου αποτελέσματος!
Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που θα έσωζε τη χώρα, είναι νομίζω η απόσυρση σύσσωμου του σημερινού πολιτικού κατεστημένου, το οποίο διαχρονικά έβλαψε τη Χώρα περισσότερο και από την πολεμική καταστροφή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και του Εμφυλίου!
Γιατί την αυγή της επόμενης μέρας αυτών των δύο καταστροφών, υπήρχε ελπίδα!
Σήμερα, δεν υπάρχει αύριο!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βρισκόμαστε στο μέσον ενός λυσσαλέου παγκόσμιου πολέμου στις νέες παγκοσμιοποιημένες συνθήκες και μορφές. “ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ.ΓΕΙΤΟΝΕΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΑΙΜΟΧΑΡΕΙΣ BAPBAPOYΣ.ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΜΕ ΠΑΝΤIOYΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΑΧΑΙΡΩΝΟΥΝ "ΠIΣΩΠΛΑΤΑ".Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟΣ.ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ IΣΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ "ΛΑΘΡΟΥΣ" ΣΕ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΦΙΚΤΟΣ....ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ "OI METANAΣTEΣ.. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ..ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ..TΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ..ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΝΕ OI ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ..ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ TOYΣ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ.ΤΑ ΟΠΛΑ TOYΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΜΑΧΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ Η ΙΔΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ..ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΣYPIA ΜΙΑ ΛΙΒΥΗ ΜΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ..ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ..

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Όλα όσα γράφεις είναι ή μπορεί να είναι αλήθεια!Στις εκλογές όμως φίλε μου τα ξεχνάμε και ψηφίζουμε συντηρητικά, με την έννοια της διαφύλαξης των όποιων κεκτημένων και πάντα κάτω από διλήμματα που μας βάζουν οι επιτήδειοι πολιτικοί και τα ξένα αφεντικά τους!
Άντε να δούμε τώρα που δεν υπάρχουν πλέον "κεκτημένα" ούτε διλήμματα αφού έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στον πάτο που ήδη βρισκόμαστε και στη βίαιη άνοδο που θα παρασύρει όλο το ανίκανο πολιτικό σύστημα!