Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Μια σπίθα, αρκεί!...

Πολλοί είναι αυτοί που εκπλήσσονται με την ανεκτικότητα του Έλληνα σε ό,τι του συμβαίνει τα τρία τελευταία χρόνια! Κάποιοι τον θαυμάζουν γι αυτό, κάποιοι τον λοιδορούν και κάποιοι προσπαθούν να ερμηνεύσουν τη στάση του!
Εκτίμηση μου είναι ότι η αξιοπρεπής μέχρι τώρα στάση των πολιτών απέναντι στη ληστρική επίθεση του πολιτικού συστήματος, το οποίο ευθύνεται στο ακέραιο για την κατάντια της χώρας, έχει φτάσει πλέον στα όρια της! Η Κοινωνία δεν έχει άλλες αντοχές γιατί όλο και περισσότεροι πολίτες βρίσκονται σε αδυναμία να εκπληρώσουν παράλογες αυξήσεις, εξοντωτικά χαράτσια και διπλές και τριπλές φορολογίες! Πολύ περισσότερο εκείνοι που συνεχώς ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους!
Είναι απολύτως βέβαιο ότι θα υπάρξει αντίδραση από τον Ιανουάριο και μετά! Η κατάσταση ήταν ήδη οριακή! Τώρα ξεπερνάει τα όρια! Οι συνεχείς δηλώσεις του Πρωθυπουργού ότι αυτά είναι τα τελευταία μέτρα, γίνονται για να υπάρξει κατευνασμός της Κοινωνίας! Υπάρχουν πολλοί λόγοι που συνηγορούν για το αντίθετο, λόγω της υστέρησης εσόδων από την αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν, αλλά αυτό είναι μια άλλη, πονεμένη,  ιστορία!
Ωστόσο, δύο γεγονότα των τελευταίων τριών ημερών, στα οποία, ίσως, οι κοινωνιολόγοι δεν έχουν δώσει τη σημασία που έχουν, δείχνουν ότι αυτό που είναι ενδεχόμενο να συμβεί, δε θα γίνει μεθοδικά και οργανωμένα, αλλά θα είναι αποτέλεσμα "τυχαίου" γεγονότος"!
Η αντιμετώπιση του κ. Βενιζέλου έξω από την Τ.τ.Ε από τους επενδυτές που έκαναν το έγκλημα να εμπιστευθούν το Κράτος και έχασαν τα λεφτά τους και ο "προπηλακισμός των Γερμανών" στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την ηλίθια, άσκοπη, προκλητική και αντισυμβατική, με βάση τους κανόνες της Διεθνούς Διπλωματίας, δήλωση του υπερόπτη κ. Φούχτελ, είναι πιθανόν να επιβεβαιώνουν τη θεωρία της "σπίθας" από την οποία μπορεί να προέλθει η όποια εκτροπή!
Η περίφημη "Αραβική Άνοιξη" ξεκίνησε από ένα "ασήμαντο" γεγονός! Την αυτοπυρπόληση ενός φοιτητή που πουλούσε τα προϊόντα του πατέρα του σε μια λαϊκή της Βεγγάζης!
Η παγκόσμια Ιστορία, έχει να επιδείξει πολλές τέτοιες "σπίθες" που άλλαξαν τη ροή της! Η Ναυμαχία της Πύλου είναι μία από αυτές!
Μέσα σε ατμόσφαιρα έντασης, αμφισβήτησης οδύνης και γενικευμένης βεβαιότητας ότι ο κόσμος αδικείται από τους Πολιτικούς, ένα πολύ μικρά και ασήμαντο γεγονός είναι αρκετό να φέρει την καταστροφή! Ή την άνοιξη!
Η Κυβέρνηση ή δεν το έχει καταλάβει αυτό ή το έχει υποβαθμίσει ή βρίσκεται σε αδυναμία να το ελέγξει! Γιατί, όταν κάθε βράδυ επιτρέπει σε κάποια κομματικά στελέχη να κάνουν προκλητικές δηλώσεις και να δικαιώνουν συμπεριφορές όπως αυτή του κ.Φούχτελ, μάλλον δεν καταλαβαίνει τι φωτιά ανάβει κάτω από τα πόδια της!
Ως πρώτο μέτρο, λοιπόν, ας κόψει τη φόρα σε κάποιους "πολιτικούς γενίτσαρους" οι οποίοι με τη συμπεριφορά τους στα "κανάλια" προκαλούν την Κοινωνία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: