Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Κωστής Στεφανόπουλος: Ένας Πρόεδρος με σημαία ευκαιρίας!

Επειδή, μέσα στη γενική απαξίωση θεσμών νόμων και διαδικασιών,στην οποία περιήλθε η Χώρα με την έλευση του ΠΑΣΟΚ, πιθανόν να μη θυμούνται όλοι κάποια πράγματα, να θυμίσουμε ότι ο κ. Κωστής Στεφανόπουλος, από τη στιγμή που δεν εξελέγη Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας το Σεπτέμβριο του ΄85, έγινε σφοδρός πολέμιος της!
Τα όσα διέρρευσαν ότι υποστηρίζει στο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει προσεχώς, οι δοκιμαζόμενοι για πολλά χρόνια οπαδοί της Ν.Δ. τα γνώριζαν! Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι στην τελευταία εμφάνιση της ΔΗΑΝΑ σε εκλογές, ο μετέπειτα ... λαοπρόβλητος Πρόεδρος, πήρε μόλις 0,5%!
Τώρα πως ένας πολιτικός που το εκλογικό σώμα δεν τον έκρινε ικανό ούτε για Βουλευτή βρέθηκε να απολαμβάνει, λίγο μετά, τεράστια ποσοστά δημοτικότητας, το γνωρίζουν οι νταβατζήδες της διαπλοκής καλύτερα από τον καθένα!
Η εκλογή του στον Προεδρικό Θώκο και η θριαμβευτική επανεκλογή του, ήταν αποτέλεσμα συγκυριακών καταστάσεων που όλοι θυμόμαστε και όλοι επιθυμούμε να μη ξαναζήσουμε!
Το 1995 προτάθηκε για Πρόεδρος από την ΠΟΛΑΝ κατόπιν συμφωνίας με το ΠΑΣΟΚ ώστε να αποφευχθούν οι εκλογές στις οποίες ενδεχομένως να κέρδιζε η Ν.Δ.!
Το 2000 τον στήριξε το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. αναγκάστηκε να ακολουθήσει για να μη θεωρηθεί ότι οδηγεί τη χώρα σε πρόωρες εκλογές!
Εκεί φτάσαμε! Ο Στεφανόπουλος να έχει δύο πλήρης θητείες με σχεδόν καθολική αναγνώριση και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με τα χίλια ζόρια!

6 σχόλια:

παρναSOS είπε...

Αυτό που πιθανόν να μην γνωρίζεις είναι ότι 1975-1979 στην Πάτρα το έπαιζε φούλ φιλοβασιλικός και σκληρός δεξιός...... στοχεύοντας στις ψήφους των Βασιλικών και της Εθνικής Παράταξης..... ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ !!!! ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ......

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ παρναSOS:
Πως είναι δυνατό να μην το γνωρίζω!
Την εποχή εκείνη εξέφραζε την ακροδεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας!Αλλά, ως Πελοποννήσιος τον χαρακτηρίζει η "ευελιξία", θέσεων και απόψεων!

παρναSOS είπε...

Όταν δε στις εκλογές του 77 μας έπιασαν ένα βράδυ να βάζουμε κάτω απ' την αφίσσα του καραμανλή την φράση "Ψηφίστε Τριανταφυλλίδη Βουλευτή Παρισίων" μετά την εξακρίβωση ..... την άλλη μέρα πήγε στο γραφείο του Ηλία και του είπε το αμίμητο.... λευκος στην ψυχή.... κόκκινος στο όνομα.... μαύρος στο φρόνιμα..... και καταλαβαίνεις το μεσημέρι τι έγινε..... απ' που σε πονεί και που σε γιάνει....

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Νομίζω ότι στην τελευταία Κυβέρνηση πριν το ΄81 επί Ράλλη, ήταν Υπουργός Προεδρίας και είχε κάνει μια "βαρύγδουπη" δήλωση για τη Δημόσια Διοίκηση και τους Υπαλλήλους!
Ήταν σαν τη δήλωση ενός άλλου υπερτιμημένου, του Αλέκου Παπαδόπουλου που μίλησε κάποτε για τα "πιράνχας" στις προμήθειες των Νοσοκομείων αλλά στα δυο χρόνια που έμεινε Υπουργός δεν έστειλε κανένα "πιράνχας" στον Εισαγγελέα!Έτσι ήταν οι περισσότεροι από όσους κλήθηκαν να διοικήσουν!Έκαναν μόνο διαπιστώσεις και έμεναν σε αυτές!Ενέργεια, δράση, τίποτα!Το άφηναν για τον επόμενο και μετά έβγαιναν στα κανάλια και έλεγαν αυτάρεσκα: "Εγώ το έλεγα"!

Ανώνυμος είπε...

η ελλαδα πρεπει να αλλαξει το πολιτευμα της σε προεδρικη δημοκρατια και να αποκτησει κογκρεσο και οι βουλευτες να μειωθουν στο μισο.τοτε θα σταματησουν οι διαφοροι πρωθυπουργισκοι να περνουν τις επιταγες των εξω και οι προεδροι της δημοκρατιας να ρουφανε τον προϋπολογισμο του κρατους και να τρεχουν σε παρατες.
μεχρι τοτε χεστα και βραστα..

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος 2:47,
Δε ξέρω φίλε μου αν θα είναι καλύτερο το σύστημα διοίκησης που προτείνεις, αλλά το βέβαιο είναι ότι το "Πρωθυπουργοκεντρικό" που καθιέρωσε ο Ανδρέας με την αναθεώρηση του ΄85, έχει αποτύχει παταγωδώς!
Ουσιαστικά ένας άνθρωπος και η παρεούλα του κάνουν ό,τι θέλουν!