Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Η λίστα της ντροπής!

Δε γνωρίζω γιατί επικράτησε να αποκαλείται "λίστα Λαγκάρντ", ενώ πρόκειται για έναν μακροσκελή κατάλογο με μεγαλοκαταθέτες πολλών Ευρωπαϊκών χωρών στις Ελβετικές Τράπεζες και συμπεριλαμβάνει και ονόματα 2000 Ελλήνων που συνέταξε κάποιος κ. Φαλτσιάνι!
Γεγονός είναι ότι η διαδρομή αυτής της "λίστας" από τα χέρια της κ. Λαγκάρντ στον κ. Βενιζέλο, μέσω του κ. Παπακωνσταντίνου, βρωμάει!
Η μπόχα έχει κατακλείσει το κτήριο της Βουλής και τα Κυβερνητικά Γραφεία, όπου οι Εθνοπατέρες και οι Κρατικοί λειτουργοί, παρακολουθούν, όσοι παρακολουθούν, τα όσα ιλαρά δημοσιεύονται στον τύπο και δε γνωρίζουν αν πρέπει να γελάσουν ή να κλάψουν!
Ακόμα δεν έχουμε ακούσει την άποψη του εξαφανισμένου Πρωθυπουργού! Ακόμα η γραφική Νέα Δημοκρατία δεν έχει πάρει θέση, αν έχει καταλάβει τι έχει γίνει, ίσως για να μη θίξει το συνεταιράκι της στην Κυβέρνηση! Μην εκπλαγείτε αν σε λίγο το μέγα αυτό οικονομικό και ηθικό σκάνδαλο, παρουσιαστεί από το εμπειρότατο ΠΑΣΟΚ ως σκάνδαλο της Νέας Δημοκρατίας!
Οι άλλες χώρες, πολίτες των οποίων αναφέρονται μέσα στη λίστα, την έχουν ήδη αξιοποιήσει και έχουν ήδη εισπράξει αρκετά δις ευρώ από τη φορολογία που επέβαλαν επί των ξενιτεμένων καταθέσεων! Στην Ελλάδα της κυβερνητικής αναλγησίας και του ωμού συστημικού αμοραλισμού, προτιμάμε να κόβουμε μισθούς και συντάξεις!
Προς θεού! Μη θίξουμε τους στυλοβάτες του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος!
Γιατί στη λίστα, κάποιοι τέτοιοι θα είναι! Κάποια ονόματα ισχυρών πολιτικών και οικονομικών παραγόντων, οι οποίοι σήμερα φιλοξενούνται στα "πανελς" των χρεοκοπημένων καναλιών και μας λένε ότι πρέπει να σωθεί η Ελλάδα κόβοντας τα αναπηρικά επιδόματα και φορολογώντας το ... επίδομα ανεργίας!
Αν μη τι άλλο, η διαδρομή αυτής της  βρόμικης, σκοτεινής  και ύποπτης λίστας αποσαθρώνει και απομυθοποιεί, το ήδη καταρρέον πολιτικό σκηνικό! Πολιτικούς, τέως μεγαλόσχημους Εισαγγελείς και διαδικασίες!
Όσα δε μπορούν να κάνουν οι αδρανείς Έλληνες τα κάνει το ίδιο το ανίκανο πολιτικό σύστημα με τις ενοχές του, τα λάθη του και την ένοχη σιωπή του!
Το μόνο που απομένει στον παρατηρητή Κυβερνήτη, είναι να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα και να εισπράξει αύριο κιόλας τους φόρους που δικαιούται η Χώρα, αφαιρώντας αντίστοιχο ποσό από τις κρατήσεις μισθών και συντάξεων από τα μέτρα της ντροπής!
Μόνο με μια τέτοια κίνηση ίσως κατορθώσει και μειώσει το ρυθμό πτώσης της αξιοπιστίας του!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΟΠΟΤΕ ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Ναι, το διάβασα κι εγώ αυτό! Ήταν μια "ανάλυση" κάποιου πληρωμένου δημοσιογράφου που προσπαθούσε να πείσει τους αναγνώστες του ότι τζάμπα έγινε τόσος θόρυβος, αφού τα οφέλη από τη φορολογία των τόκων θα ήταν λίγα!
Ηλίθιος συλλογισμός από μίσθαρνα όργανα!
Αν δε συνέτρεχε σοβαρός λόγος δε θα υπήρχε αυτή η δυσώδης και ύποπτη διαδρομή!
Ο σοβαρός λόγος δεν έχει να κάνει με το "πόσα" χρήματα θα εισπράξει το κράτος αλλά με το "ποιοι" είναι αυτοί που θα τα πληρώσουν!
Τα ονόματα που είναι μέσα προσπαθούν να κρύψουν και όχι το ποσό!