Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Ο κ. Μάκης Βορίδης!

Ο κύριος Μάκης Βορίδης, είναι Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Προέρχεται εκ μεταγραφής από το ΛΑ.Ο Σ. και θεωρείτο από πολλούς ως το πιο σοβαρό στέλεχος του Κόμματος του κ. Καρατζαφέρη! Κάθησε ένα φεγγάρι σε κάποια Υπουργική καρέκλα στην Κυβέρνηση Παπαδήμου, όπου, με το χειρισμό στο θέμα των ΤΑΞΙ,  έδειξε την προσήλωση του στο παλαιό μοντέλο διοίκησης, σύμφωνα με το οποίο, μπορεί κανείς να κάνει ομελέτα, χωρίς να σπάσει αυγά! Θεωρήθηκε "μάγκας" από τους ταξιτζίδες και όταν οι ταξιτζίδες θεωρούν κάποιον "μάγκα" δε ξέρω αν αυτός ο κάποιος πρέπει να χαίρεται ή να "κουμπώνεται"!
Εξαφανισμένος μετά τις εκλογές, λόγω του ότι δεν υπουργοποιήθηκε, λένε οι κακές γλώσσες, εμφανίζεται αραιά και που σε κάποια τηλεοπτικά "πάνελς" και με την έμφυτη ευφράδεια που διαθέτει και  ένα  καταπληκτικό επικοινωνιακό χάρισμα που έχει, ένα χάρισμα που τον οδήγησε από τις διαδηλώσεις με τσεκούρια στον υπουργικό θώκο, συνήθως κερδίζει τις εντυπώσεις!
Χθες, 20/10, σε μια συνέντευξη του στο Real Fm του Χατζηνικολάου, έκανε μια δήλωση η οποία μόνο ως πρόκληση κατά της βαλλόμενης από παντού Κοινωνίας μπορεί να εκληφθεί!
Σε γενικές γραμμές, η δήλωσή του ήταν ότι κάποια στιγμή πρέπει να ληφθούν ξεκάθαρα μέτρα για να αποπληρωθούν οι οφειλές των πολιτών στις Τράπεζες και με πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας!
Δήλωση βόμβα τη χαρακτήρισαν κάποιοι! Δεν είδα, όμως, να παίρνει στον τύπο μεγάλη έκταση, όπως θα δικαιούτο μια τέτοια "βόμβα"!
Θεωρώ ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η δήλωση! Το Πολιτικό Σύστημα, είναι γνωστό ότι συντηρείται διαχρονικά από τις Τράπεζες και τους πάσης φύσεως προμηθευτές του Δημοσίου, με ό,τι σημαίνει αυτό! Μετά τα νέα μέτρα και οι ελάχιστοι που είχαν απομείνει να μπορούν να ανταποκρίνονται στις δανειακές τους υποχρεώσεις θα μηδενιστούν! Άρα τι απομένει; Η πρώτη κατοικία! Για να τους οδηγήσουμε ευκολότερα στην ... τελευταία!
Η άποψη του κ. Βορίδη είναι, φύση και θέση πολιτικά αισχρή, κοινωνικά ανήκουστη και οικονομικά βάρβαρη! Και όταν μια τέτοια θέση ακούγεται από Έλληνα Βουλευτή, χωρίς να έχει υπάρξει καμιά αντίδραση μέχρι τώρα από κάποιον αρμόδιο, δε μπορεί παρά να είναι και ύποπτη!
Ο κ. Βορίδης, έγκριτος νομικός κατά τα άλλα, δε βρήκε χρόνο να πει μια κουβέντα για τις αντισυνταγματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι οποίες μειώσεις οδήγησαν εκατομμύρια ανθρώπους συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς τις Τράπεζες, να αδυνατούν πλέον να είναι συνεπείς, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, για τον "αρμαγεδδώνα" στα εργασιακά, για τα εκατομμύρια των απολυμένων, για τα εκατομμύρια των ανέργων, για τις χιλιάδες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έκλεισαν και κλείνουν και βρήκε τρόπο, χρόνο  και βήμα να θεωρήσει "δίκαιο" το να μπορούν οι Τράπεζες να πάρουν το σπίτι του Έλληνα!
Το θράσος κάποιων δεν έχει όρια! Η ασθενής μνήμη των Ελλήνων, θεωρούν ότι έχει σβήσει όλα όσα έχουν κάνει διαχρονικά σε βάρος της Κοινωνίας και νομίζουν ότι οι πολιτικοί εκβιασμοί και τα ψευτοδιλήμματα που μας έκαναν στις τελευταίες εκλογές οι Ευρωπαίοι φίλοι μας μπορούν να επαναληφθούν με την ίδια επιτυχία!
Δε γνωρίζω ποια είναι τα "όρια" μιας κοινωνίας, αλλά αν τα "όρια" αυτά ταυτίζονται με αυτά των πολιτών, τότε νομίζω ότι έρχεται κάτι τραγικό για τη χώρα!
Και τότε, φοβάμαι ότι θα δικαιωθεί ο μεγάλος κωμικός μας Κώστας Βουτσάς, που δήλωσε, μόλις χθες, ότι: 
-"Μόνο αν χυθεί αίμα, θα αλλάξει η κατάσταση στην Ελληνική Κοινωνία"!
Αυτό, άραγε, επιθυμούν κάποιοι;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΕΠΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟ;

firiki2010 είπε...

” είναι σαφές ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να προχωρήσει εκεί μια διαδικασία αποπληρωμής οφειλών, επομένως πρέπει σιγά-σιγά να μπαίνουμε σε κάποιου είδους ρυθμό… Τώρα αν θα το κάνουμε σε ένα χρόνο, ή θα το κάνουμε σε έξι μήνες, θα το κάνουμε σε 18 μήνες, αλλά κάποια ώρα πρέπει να γίνει…”

Τι το παράλογο λέει ο Βορίδης; Τα δάνεια αυτά δεν πρέπει να αποπληρωθούν ποτέ; Ανεξάρτητα από το ποια θα είναι σε 6-12-18 μήνες η κατάσταση της οικονομίας ή η κατάσταση του δανειολήπτη; Ανεξάρτητα από το αν ο δανειολήπτης έκανε καλό ή όχι κουμάντο στα οικονομικά του; Και σε τελευταία ανάλυση τα λεφτά του δανείου που δεν θα εξοφληθεί ποιος τελικά θα τα πληρώσει; Κανείς;;;; Χάσατε !!!!!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ firiki2010:
Μόνο μια ερώτηση θα κάνω. Ένας δανειολήπτης που είχε εισόδημα 2000 ευρώ και υπολόγισε ότι αντί να πληρώνει ενοίκιο τον συνέφερε να τσοντάρει στις οικονομίες του και ένα δάνειο με 500 ευρώ δόση, την εποχή του "φθηνού" χρήματος και του "κλειδώματος" της ισοτιμίας,θεωρείς ότι δεν έκανε καλό "κουμάντο"; Και πως μπορεί σήμερα με τα 900 που παίρνει πλέον, χωρίς δική του υπαιτιότητα, να ζει και να αποπληρώνει κανονικά τη δόση!
Υ.Γ. Ασφαλώς υπάρχουν και παραδείγματα πολύ χειρότερα!

firiki2010 είπε...

Σαλωνίτη, υπάρχουν παραδείγματα και παραδείγματα. Η περίπτωση κάποιου που στα 40 του έμεινε ξαφνικά άνεργος είναι πολύ διαφορετική από αυτού που οχυρώνεται πίσω από την απαγόρευση των πλειστηριασμών και δεν πληρώνει ενώ έχει την δυνατότητα.
Ο Βορίδης αυτό που λέει είναι ότι κάποια στιγνή σε 6-12-18 μήνες θα πρέπει να μπει ένας ρυθμός αποπληρωμής. Κι αυτός δεν μπορεί παρα να είναι ανάλογα με τις τότε δυνατότητες της οικονομίας και του δανειολήπτη.
Παραδείγματα ανθρώπων που έκαναν πολύ κακό κουμάντο ξέρεις;

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Παραιτούμαι!
Αν ορισμένοι δε βλέπουν ότι κάποιοι πολίτες πλήρωσαν πολύ δυσανάλογα αυτή την κρίση από ότι άλλοι, δε μπορώ να συνεχίσω!
Θα σου πω ένα παράδειγμα τεράστιας αδικίας και τέλος:
Ας πάρουμε έναν καταθέτη, ο οποίος μετέφερε τις καταθέσεις που είχε σε κάποιοι τράπεζα σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου!Εγγύηση! Έτσι του έλεγαν τότε οι "πωλήτριες" τράπεζες που έπαιρναν γερή προμήθεια από την πώληση!
Με το "κούρεμα",ο καταθέτης αυτός καταστράφηκε!Από το ίδιο το Κράτος που εμπιστεύθηκε!
Όποιος τα άφησε στις τράπεζες, φοβάται μόνο την επιστροφή στη δραχμή!
Για την περίπτωση αυτή ποια να είναι άραγε η άποψη του κ. Βορίδη;