Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Πολιτικά σκουλήκια! Τα πάντα για την επιβίωση!

Τους θυμάστε;
Είναι το δίδυμο που έμεινε στην θλιβερή συνδικαλιστική ιστορία αυτού του τόπου, ως "Σταμουλοκολλάδες"!
Είναι, ήταν, το δίδυμο που εμπόδιζε τότε την Κυβέρνηση Μητσοτάκη να ιδιωτικοποιήσει τις συγκοινωνίες της Αθήνας! Είναι το δίδυμο που "ξεβράκωνε" συναδέλφους τους που δανείστηκαν χρήματα για να αγοράσουν ένα λεωφορείο και να γίνουν μέλη της νέας, ιδιωτικής, εταιρείας που θα έπαιρνε το έργο της μεταφοράς! Είναι αυτοί που έκαναν, για μια ακόμα φορά "μπάχαλο" την Αθήνα για να μην τους θιγούν τα "κεκτημένα"!
Ο πρώτος, ο Σταμούλος ήταν στέλεχος του ΚΚΕ και γραμματέας της τότε ΕΑΣ! Πέθανε ένα βράδυ του ΄98,  στο σπίτι του από παθολογικά αίτια. Πάλι καλά, γιατί αν είχε πεθάνει από την καρδιά του σε καμιά διαδήλωση από αυτές που οργάνωνε και συμμετείχε, θα είχε καεί η Αθήνα! Ξεχάστηκε γιατί η περίπτωση του δεν είχε "μπάτσους", δεν είχε "παρακράτος" δεν είχε αίμα! Δεν είναι όμως ο μακαρίτης το θέμα μας σήμερα! Μπορεί ως νεκρός να μη "δικαίωται", γιατί η Ιστορία δε μπορεί να δικαιώσει όσους υπέταξαν το συμφέρον των πολλών κάτω από τη μπότα των λίγων, αλλά είναι νεκρός και έχει το σεβασμό μας!
Σήμερα θέλω να σας θυμίσω για λίγο το δεύτερο! Τον κ. Κολλά!
Ο κ. Κολλάς λοιπόν, αφού το ΠΑΣΟΚ μόλις επανέκαμψε το 1993 στην εξουσία του έκανε όλα τα χατίρια, με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων, εννοείται, υπηρέτησε τον "εκσυγχρονιστή" Σημίτη, πιστά και φανατικά και αυτός, ο "εκσυγχρονιστής", στα δέκα σχεδόν χρόνια που κυβέρνησε δεν άνοιξε κανένα θέμα ιδιωτικοποίησης! Ο "εκσυγχρονιστής!
Μόλις το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη, του Καθηγητή ντε, άρχισε να διαλύει τα πάντα και να κάνει φανερό ότι τους συνδικαλιστές τους έχει γραμμένους, ο κ. Κολλάς, Πρόεδρος της ΕΘΕΛ τώρα, την έκανε προς την πιο "δημοκρατική" κ. Κατσέλη!
Μετ΄ού πολύ, που έλεγαν και οι Αρχαίοι, διαπιστώσας ότι και εκεί δεν έχει άρτον, πολύ περισσότερο θεάματα, άρχισε να αρθρογραφεί (ήμαρτον παναγία μου που λέει και ο Γιώργαρος) στο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ την "Αυγή"!
Τούτες τις μέρες που ο φλογερός αγωνιστής για τα συμφέροντα των εργαζόμενων, πρόεδρος της ΓΣΕΕ αξιότιμος κ. Παναγόπουλος, εξήλθεν των Ανακτόρων της εργατικής τάξης και έχει προκηρύξει στάσεις εργασίας και μια μέρα απεργία για να "σακατέψει" Κυβέρνηση και εργοδοσία, ο κ. Κολλά του έκανε "πριτς"! Δηλώνει μη απεργός με το Σωματείο του και προσχωρεί στο ΣΥΡΙΖΑ!
Αυτά τα έρποντα πολιτικά σκουλήκια, έφεραν τη χώρα στο σημερινό πολιτικό,  κοινωνικό και οικονομικό  αδιέξοδο! Και, δυστυχώς ο τυχοδιωκτισμός των κομμάτων τους επιβάλλει να γλείφουν εκεί, όπου πριν λίγα χρόνια κατούραγαν! Γιατί, αν διαβάσετε το τι έγραφε το ΄92 η Αυγή για τους "Στομουλοκολλάδες" θα καταλάβετε!

ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ:
Ρίξτε μια ματιά εδώ για να δείτε τι γράφει ένας σχολιαστής στα "ΝΕΑ" (17/10/12) και ανατρέξτε στο παρελθόν να διαβάσετε και τι έγραφε η καλή αυτή εφημερίδα το ΄92, για να δείτε τι εστί συγκρότημα Λαμπράκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: