Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Γιατί "σέρνεται" η Ομάδα!...

Τα όσα διαδραματίζονται τούτες τις μέρες στη χώρα μας είναι μοναδικά! Πιστεύω δε ότι οι Ευρωπαίοι φίλοι μας, τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, γιατί, αν μη τι άλλο, αυτά που αποκαλύπτονται δικαιώνουν την άποψη που είχαν για δεκαετίες για την Χώρα! Δυστυχώς και για τους Έλληνες, χωρίς να φταίνε πάντα αυτοί!
Συμβαίνουν κωμικοτραγικά πράγματα! Θα επιχειρήσουμε να κάνουμε απλώς μια υπενθύμιση των θεμάτων που γεμίζουν τη Φθινοπωρινή μας ανία (!), έτσι χωρίς ανάλυση!
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
- Υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου! Ο κύκλος των χαμένων χρημάτων διευρύνεται! Ο κύκλος των "μικρών" συνενόχων, στενεύει! Ο κύκλος των πραγματικών ενόχων δεν "τάραττε"! Ο πραγματικός "κύκλος" των παραγγελιών του Στρατού λέει: Οι στρατηγοί προτείνουν ο Υπουργός εισηγείται οι Κυβέρνηση (ΚΥΣΕΑ) αποφασίζει! Ποιοι αποτελούσαν το  ΚΥΣΕΑ της εποχής εκείνης;
-Υπόθεση CD με τα 1991 ονόματα: Κλαυσίγελως! Αν αυτό γινόταν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ε.Ε. ο αντίστοιχος Βενιζέλος δε θα είχε μείνει στη θέση του ούτε λεπτό! Εδώ βγαίνει στα κανάλια των πατρόνων του και μας κουνάει το χοντρό του δάχτυλο! Την κατάσταση περιέγραψαν, προχθές, με ιλαρό τρόπο οι New York Times!
- Υπόθεση "χαρατσιού", μέσω λογαριασμών ΔΕΗ: Ήταν η μοναδική κατάληψη για την οποία ο Φωτόπουλος είχε δίκιο! Προσπάθησαν να το πνίξουν αλλά, τελικά, κυκλοφόρησε άλλη μια "λίστα ντροπής", οι λέξεις έχουν χάσει πια το νόημα τους, με μεγάλα ονόματα που  εξαιρέθηκαν από το χαράτσι! Εκτιμάται ότι όσα θα πληρώσουν οι μικροϊδιοκτήτες, θα πλήρωναν όλοι αυτοί που εξαιρέθηκαν!
- Νέα λίστα: Πεντακόσια πενήντα πέντε εκατ, ευρώ, χρωστάνε οι τράπεζες στα Κρατικά Ταμεία! Και ο Αντώνης ψάχνει ακόμα για τα "ισοδύναμα" μέτρα!
-Πόσοι τελικά είναι οι μαϊμού ανάπηροι, πόσοι οι μαϊμού επιδοματούχοι, τα πήραμε πίσω τα χρήματα, τιμωρήθηκαν οι υπεύθυνοι των επιτροπών που τους χαρακτήρισαν "ανάπηρους" ή μήπως πιστεύουμε στα θαύματα;
- Πόσοι, τελικά είναι οι συνταξιούχοι "μαϊμού" θα καταβληθούν "κανονικά" και αυτό το μήνα οι συντάξεις στους απατεώνες κληρονόμους τους;Πότε θα τα πάρουμε πίσω και πότε θα μάθουμε τα ονόματά τους; "Δίναμε 500 εκατομ. σε μαϊμού" συνταξιούχους" δήλωσε πριν λίγο ο κ. Βρούτσης! Αυτό, το γνωρίζαμε από την πρώτη απογραφή πριν ένα χρόνο!Τι έγινε από τότε;Γιατί συνεχίσαμε τα τα "δίνουμε"; Άλλο ένα "ισοδύναμο" εδώ!!!
Μπορεί κανείς να συμπληρώσει τα θέματα της επικαιρότητας και με άλλα που δεν τα έχω πρόχειρα αυτή τη στιγμή!
Όμως, και μόνο με όσα ανέφερα πιο πάνω προκύπτει ότι το Κράτος, μπορεί άμεσα να επανακτήσει κάποια δις που κάποιοι πονηροί τα τσέπωναν! Γιατί δεν το κάνει και την "πέφτει" για πολλοστή φορά στους μισθούς και τις συντάξεις; Πότε θα μας κάνουν έναν απολογισμό να δούμε ποιες κατηγορίες πολιτών έχουν πληρώσει και με πόσα χρήματα την ανικανότητα του πολιτικού συστήματος;
Με όλα όσα περιγράψαμε πιο πάνω, είναι φανερό ότι το παρόν πολιτικό σύστημα, σέρνεται! Έχει τελειώσει!
 Γιατί κανένας πλέον, μετά τα όσα δημοσιεύονται, δε θα κρατήσει ίχνος ανοχής προς τη λαίλαπα που έρχεται! Ακόμα και στα σωστά μέτρα θα υπάρξει αντίδραση!
Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν αυτό κάποιοι, τόσο το καλύτερο για τη Χώρα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: