Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Παύλος Μπακογιάννης.

Σαν σήμερα, 26/9/1989, δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση 17Ν ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μπακογιάννης!
Η δολοφονία, ήρθε "γάντι" για κάποιους, σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις της εποχής! Ο Παύλος Μπακογιάννης, ένας ήπιος επαρχιώτης με πολύ μεγάλη πολιτική κοινωνική και οικονομική κουλτούρα, από φτωχή οικογένεια και με άριστη μέχρι τότε επαγγελματική διαδρομή, φαινόταν, για όσους μπορούσαν και μπορούν ακόμα να διαβάζουν πίσω από τις λέξεις, ότι θα διαδραμάτιζε για τα επόμενα χρόνια σημαντικό ρόλο στην αλλαγή πολιτικής και κοινωνικής κουλτούρας της Ν.Δ.!
Αυτό που κάποιοι βολεμένοι του τότε συστήματος ονόμασαν "βρώμικο ΄89", ήταν εν πολλοίς δικό του έργο! Αυτό, όμως χαλούσε τα διαχρονικά σχέδια διχασμού της ελληνικής κοινωνίας, ενός διχασμού στον οποίο το, μέχρι τότε, κυβερνόν κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, είχε στηρίξει την ύπαρξή του, τη μακρόχρονη παραμονή στην εξουσία και τη λεηλασία του πλούτου του Έλληνα εργαζόμενου και συνταξιούχου από κάποια στελέχη του, όπως αποδεικνύεται περίτρανα τούτες τις μέρες!
Ο πόλεμος εναντίον του από την τότε καθεστηκυία τάξη, ήταν αναπόφευκτος! Και μπήκαν στο σχέδιο όλα τα όπλα που διέθετε η λεγόμενη "Δημοκρατική Παράταξη"!
Πρώτο και καλύτερο, ο "Αυριανισμός"! 'Ο,τι πιο μιαρό, αντικοινωνικό και αντιδημοκρατικό έχει παράξει η ελληνική δημοσιογραφία! Έχει κατασυκοφαντήσει χιλιάδες πολιτικούς αντιπάλους της "Δημοκρατικής Παράταξης"! Κανένας πολιτικός του ΠΑΣΟΚ εκείνης της εποχής δεν είχε τολμήσει να καταδικάσει τις δημοσιογραφικές ακρότητες της "κουρειάδας"! Ούτε αυτός ο "Μεγάλος Τιμονιέρης" Ανδρέας Παπανδρέου!
Αποτέλεσμα της κατασυκοφάντησης του Μπακογιάννη από την Αυριανή και τις άλλες φυλλάδες του λεγόμενου "Δημοκρατικού χώρου", ήταν να στοχοποιηθεί ο Μπακογιάννης από τον 'Επαναστατικό Βραχίωνα" και να δολοφονηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου του 1989!
Υπάρχουν στιγμές της ελληνικής ιστορίας για τις οποίες κάποιοι πρέπει να ντρέπονται!
Η μεγαλύτερη ντροπή, όμως ανήκει στο κομμάτι εκείνο του ελληνικού λαού που, εγκλωβισμένο μέσα στην ρουσφετολογική διαπλοκή του ΠΑΣΟΚ, εξαργύρωσε την πολιτική του ελευθερία, αλλοτρίωσε την προσωπικότητα του και υποδουλώθηκε σε ένα κόμμα και του έδωσε τη δύναμη να γίνει ο ολετήρας της Χώρας!
Πιστεύω ότι η Ελλάδα, με τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει κοινωνικό πρόσωπο, να εκσυγχρονίσει τις δομές της και να απαλλαγεί από την πολιτική καμόρα που κυβέρνησε τα τελευταία είκοσι χρόνια!

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙς "ΚΟΧΟΝΕΣ"!
ΛΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος 8:48
Φίλε μου όλα έχουν ένα κόστος!
Δεν είμαι ιδιαίτερα αρεστός γι αυτή μου την ευθύτητα, αλλά είναι πολύ αργά για να αλλάξω!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΝ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΦΕΛΕΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Η 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΙΑΛΕΓΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΡΩΝΕ Η ΑΥΡΙΑΝΗ.ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕΣ??
ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΙΣΧΥΡΙΣΘΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΕΙΝΕΣ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΠΟΥ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ,ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝΕ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΤΥΠΟΥ ΑΥΡΙΑΝΗΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΛΙΜΑ, ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ..
ΜΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΦΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΦΘΑΣΑΝ ΕΔΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΘΑΣΑΝ..

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος 10:57
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
Η "διαλεύκανση" της υπόθεσης "17Ν", έδειξε ότι οι εκτελεστές, τουλάχιστον, ήταν μαλάκες! Για την ακρίβεια, μιλάμε για κομπλεξικούς ηλίθιους, μέχρι και καθυστερημένους μπορείς να αποκαλέσεις κάποιους από αυτούς, οι οποίοι νόμιζαν ότι, με το να σκοτώνουν ανυπεράσπιστους και ανύποπτους πολίτες, έκαναν ιδεολογικό αγώνα υπέρ της δικαιοσύνης, που τους χρησιμοποιούσαν για να κάνουν τη "βρώμικη δουλειά", ενώ αυτοί ζούσαν σε "σομόν" βίλες από τα κλεμμένα των ληστειών που έκαναν οι παραπάνω μαλάκες! Αυτά προέκυψαν από τη δημοσιότητα της εποχής των δικών! Ή μήπως κάνω λάθος;
Οι "ιδεολογικοί καθοδηγητές", όσους από αυτούς μάθαμε, ήταν στην καθομιλουμένη, "βαμμένοι" αριστεροί (όχι κομμουνιστές)οι οποίοι, μετέτρεψαν το νεανικό ρομαντικό αριστερισμό τους, σε ένα αρρωστημένο σκοτεινό και βίαιο ψευτοεπαναστατισμό!Προδομένοι από τον πασοκικό "ρεβιζιονισμό" τον οποίο δε μπόρεσαν να προβλέψουν λόγω της σκοτεινής ψυχοσύνθεσης του Παπανδρέου, πήγαν στην αντίπερα όχθη και αυτονομήθηκαν κάνοντας πράγματα με τα οποία πίστευαν ότι ικανοποιείται το "λαϊκό αίσθημα" της εποχής!Συγχρόνως έστελναν και μήνυμα προς τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με το οποίο "συνέστηναν" επαναπροσδιορισμό της πολιτικής του!
Μπορείς να γυρίσεις λίγα χρόνια πίσω και να διαβάσεις ξανά τις προκηρύξεις, για του λόγου το αληθές!Με λίγα λόγια, είχε ανοίξει ένας "διάλογος" ανάμεσα στην οργάνωση και στο κόμμα, σε μια μερίδα του, τουλάχιστον!Η Αυριανή ήταν ένας από τους τρόπους επικοινωνίας μεταξύ τους!
Αν εσύ πίσω από όλα, βλέπεις "μυστικές υπηρεσίες", δε θα σου χαλάσω την καρδιά αλλά ΚΑΙ αυτές κομματικοποιημένες 100% ήταν τότε και είναι ακόμα!
Στο τελευταίο που γράφεις δε διαφωνούμε, είμαι όμως, οπαδός μιας ρήσης του Ρενέ Ντε Κάρτ που λέει:
"Η αληθής γνώση, είναι η γνώση των αιτίων"!
Αν δε βρούμε τα αίτια δε μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι γνωρίζουμε πολλά για το τι ακριβώς μας έφερε εδώ που είμαστε!

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΟΙΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ ΗΤΑΝ Ή ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ.
ΕΚΕΙΝΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΥΠΗΚΟΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ, ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΠΥΡΟΥΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΕ ΤΟΣΟΥΣ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΥΤΩΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΤΕ ΥΠΟΤΙΜΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΥΤΩΝ..

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος 4:24
Αν ήθελα να σου απαντήσω γρήγορα και πρόχειρα, θα έλεγα ότι μέχρι ένα σημείο, οι "υπηρεσίες" που υπονοείς, δε γνώριζαν και δεν περίμεναν τη διάβρωση των ελληνικών διωκτικών αρχών και την ανικανότητα τους στο να αξιολογήσουν στοιχεία!Όταν άρχισαν να "βοηθούν" έφεραν αποτέλεσμα!
Όμως, στην εγκληματολογία, υπάρχει μια φράση που είναι το κλειδί για τη διαλεύκανση ενός εγκλήματος!
Λέγεται "Αιτιότητα", δηλαδή είναι η σχέση μεταξύ αιτίου και αιτιατού (αιτίου και αποτελέσματος) και ο πιο γνωστός όρος "Αιτιώδης Συνάφεια"!
Ο Καθηγητής μου στο ποινικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο μας είπε κάποτε χαρακτηριστικά ότι "...αν κάποιος, εκεί που βαδίζει μέσα στο σκοτάδι, αποφασίσει να σκοτώσει κάποιον άγνωστο του, που έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση και δεν το δει κανείς είναι αδύνατον να εντοπισθεί, αφού, κατά τη διερεύνηση του εγκλήματος δε θα υπάρχει αιτιώδης σχέση μεταξύ θύματος και δράστη"!
Τα εγκλήματα της "17Ν" είχαν, εκτός των άλλων, και αυτό το δυσμενές στοιχείο για τις διωκτικές αρχές, πέραν του αιφνιδιασμού αρχών και κοινωνίας, αδιαφορίας,ανοργανωσιάς, έλλειψης αστυνομικής και εγκληματολογικής εμπειρίας, και πολλών άλλων!...
Δηλαδή ακριβώς αυτό που λες: Σε μια "μπανανία" όλα μπορούν να συμβούν!!!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ,ΧΡΕΙΑΣΘΗΚΑΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΔΡΑΣΗ..
ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ, ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΜΑΖΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ..

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ : ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ,ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ,ΛΙΑΠΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ-ΛΟΙΠΟΙ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ..

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος 8:02 και 8:13
Στο πρώτο σχόλιο σου δε μου επιτρέπει να απαντήσω ένα ψήγμα ευγένειας που μου έχει απομείνει (όχι για σένα αλλά για το πρόσωπο που ανέφερες)!
Στο δεύτερο,θα σου συνιστούσα να μην τσιμπήσεις ακόμα! Μέχρι την ανακοίνωση και την ψήφιση (με πόσους άραγε) των μέτρων, θα ακούσουμε πολλά ακόμα!
Επιπλέον, ξέχασα να σου πω κι εγώ ότι τις έχω χεσμένες τις παρατάξεις είτε "φιλελεύθερες" είτε "δημοκρατικές"!
Και μια και φαίνεται ότι με γνωρίζεις καλά, αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει αυτό!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΝΕΜΟΣ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ, ΠΡΟΛΑΒΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ..
ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ Ο ΕΚ ΔΕΣΦΙΝΗΣ ΟΡΜΩΜΕΝΟΣ, ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΑ, ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΗ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ..
ΤΩΡΑ ΚΑΤΣΕ ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΚΕΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΣΟΥ, ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΑΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΟ ΤΣΟΥΡΑΠΙ ΣΟΥ..

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος 8:52
Μάλλον δε διαβάζεις τι γράφω, αλλά επιθυμείς να γράψεις ότι θες!
Καν΄ το, αλλά όχι με προσωπικές αναφορές και όχι χωρίς στοιχεία!

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΜΑΛΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ..ΣΥΝΗΘΩΣ..
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙΣ ΟΤΙ Η ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΣΤΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΛΠ.
ΣΥΝΗΘΩΣ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΔΡΟ ΤΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΡΙΜΩΧΝΟΝΤΑΙ ΑΓΡΙΑ ΠΕΤΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ Χ..ΚΛΠ.
ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΝΑ ΦΑΤΣΑ-ΟΥΝΑ ΡΑΤΣΑ..ΑΠΛΑ Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΟΛΙΓΟΝ ..ΕΓΚΥΟΣ..

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος 9:27
Διαβάζεις και βλέπεις ότι θέλεις να δεις! Σε παραπέμπω στα πιο πρόσφατα έτσι για να περάσεις το υπόλοιπο της βραδιάς σου:
http://antiparatheseis1.blogspot.gr/2012/09/blog-post_3.html
http://antiparatheseis1.blogspot.gr/2012/08/blog-post_22.html
http://antiparatheseis1.blogspot.gr/2012/09/blog-post_8.html
http://antiparatheseis1.blogspot.gr/2012/09/blog-post_1063.html
Και μια διόρθωση στην τελευταία σου φράση: "Τα δύο, τέως μεγάλα κόμματα"!
Ευχές για ένα όμορφο βράδυ!