Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Το "λάθος μείγμα", το νοιώσαμε! Το "σωστό", δεν το είδαμε ακόμα!

Ο Αντώνης Σαμαράς, πλειοψήφησε στις τελευταίες εκλογές, μεταξύ άλλων και χάρις σε δυο-τρεις πετυχημένες φράσεις- λέξεις κλειδιά που είπε!
Μία από αυτές ήταν η περίφημη λέξη "επαναδιαπραγμάτευση"!
Την είπε, μάλιστα, πολύ νωρίς και λοιδορήθηκε για τη λέξη αυτή από το μεγαλύτερο κομμάτι των σημερινών εταίρων του στην Κυβέρνηση!
Ωστόσο η λέξη ήταν επιτυχής και εννοούσε ευθέως ότι επί Κυβέρνησης Παπανδρέου, δεν έγινε καν "διαπραγμάτευση"!
Μια άλλη φράση που υπήρξε επιτυχής και πρόσφερε ελπίδα στον αγρίως πληττόμενο Έλληνα εργαζόμενο, ήταν αυτή που θεωρούσε τα μέτρα της Κυβέρνησης Παπανδρέου- Βενιζέλου, ως "λάθος μείγμα" που  βύθιζαν τη Χώρα στην ύφεση!
 Πετυχημένη και αυτή και πολύ κοντά στην αλήθεια!
Θα σταματήσω εδώ και δε θα προχωρήσω σε απαρίθμηση όλων εκείνων των δημόσιων λόγων του, στους οποίους τόνιζε ότι δεν είναι δυνατόν να φορολογηθούν άλλο οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι ούτε να γίνουν άλλες μειώσεις των αποδοχών τους!
Σήμερα, τι έχει απομείνει από όλα αυτά;
- Η περιώνυμη "επαναδιαπραγμάτευση" αποτελεί, πλέον, πηγή έμπνευσης για τους επιθεωρησιογράφους!
- Το "λάθος μείγμα", επαναλαμβάνεται με μεγαλύτερη ένταση και περισσότερη έκταση!
Απλώς, ο αρμόδιος Υπουργός, μας καθησυχάζει ότι οι επερχόμενες μειώσεις, δε θα αγγίξουν τις συντάξεις των 700 ευρώ! Τώρα ησυχάσαμε!
Και όλα αυτά μέσα σε ένα κλίμα διάλυσης του Κράτους και με ένα λαό να τρέχει εδώ κι εκεί με ένα ένταλμα  στα χέρια για να πληρώσει χρήματα που δεν έχει, για εισοδήματα που ΟΥΔΕΠΟΤΕ εισέπραξε!
Κατά τα άλλα, οι ζημιογόνοι Οργανισμοί, Γραμματείες, Ιδρύματα, Σύμβουλοι, Παρατρεχάμενοι Κομμάτων και Υπουργών, συνεχίζουν ανενόχλητοι το πριόνισμα της κοινωνικής καρέκλας, θεωρώντας δεδομένο ότι και το επόμενο "πακέτο" θα το πληρώσουν οι συνήθεις μαλάκες:
 Άνεργοι, Μισθωτοί και Συνταξιούχοι!
Μέσα στη σύγχυση, ξεπουλήθηκε μια πολύ μεγάλη Τράπεζα, την οποία το πολιτικό σύστημα την απαξίωσε, διαχρονικά, συστηματικά σχεδιασμένα και με συγκεκριμένο στόχο!
Κανείς δεν έχει μάθει ακόμα το τίμημα που πλήρωσε μια μικρή και υπερτιμημένη Τράπεζα για να αγοράσει αυτή που ο Κωστόπουλος αποκάλεσε κάποτε "Κοιμώμενο γίγαντα", αφού διαθέτει ένα τεράστιο, σχεδόν ιδιόκτητο, δίκτυο Καταστημάτων και είναι υποθηκευμένη σ΄αυτήν η μισή Ελλάδα!
Και επειδή "Η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα", το ξεπούλημα το έκανε αυτός που πριν περίπου 20 χρόνια "έριξε" τη μοναδική μεταπολιτευτική μεταρρυθμιστική Κυβέρνηση, με τη δικαιολογία ότι ... ξεπουλούσε τον ΟΤΕ!!!
Σήμερα διαβάσαμε ότι ο κ. Πρωθυπουργός, ζήτησε από τους δημίους μας να μας αφήσουν να πάρουμε λίγο "αέρα"!
Κύριε Πρωθυπουργέ, αυτό σε ψήφισε ο Ελληνικός λαός, να το κάνεις μόνος σου!
Οι "φίλοι και εταίροι μας" το μόνο που επιθυμούν να κάνουν είναι να κλείσουν τη "βαλβίδα"!
Δεν το κάνουν ακόμα, γιατί ο θάνατος μας θα τους στοιχίσει πιο πολλά!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ....

Ανώνυμος είπε...

Ξεχασες και μια άλλη λέξη,τα ισοδύναμα μέτρα!Χα,χα,χα,χα!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος 12:41
Ναι, έχεις δίκιο!
Είναι αυτά που όλο τα ψάχνουμε, αλλά ποτέ δεν τα βρίσκουμε και καταλήγουμε πάλι στις συντάξεις!

firiki2010 είπε...

Φίλε Σαλωνίτη, δεν υπάρχουν πράγματα που μοπορεί να κάνει ο Σαμαράς (ή καλύρερα η χώρα) μόνος του και να φέρουν αποτέλεσμα. Στην όποια προσπάθεια χρειάζεται η βοήθεια της Ευρώπης. Εστω υπο την μορφή παροχής χρόνου. Και κυρίως με την μορφή εκδήλωσης εμπιστοσύνης ότι η προσπάθεια που γίνεται θα έχει αίσιο τέλος.

Red river είπε...

Το πολύ το τίκι τίκι κάνει το μυαλό φυρίκι και εσένα τεφαρίκι. Έχουν διαλύσει τη ζωή μας και συ ρε φίλε συνεχίζεις κολλημένος με το σαμάρι;Δ ΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΆΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΖΎΓΙΟ; Δηλ. το ΓΑΙΔΑΡΟ;

Red river είπε...

Φίλε ΣΑΛΩΝΊΤΗ πραγματικά χαίρομαι για τις διαπιστώσεις σου. Σε τιμά που επώνυμα,ναι επώνυμα, τις εκθέτεις.Νομίζω ότι χρειάζονται και τα συμπεράσματα και βέβαια η μαχητική αντιπαράθεση με τους δυνάστες μας.Στο δε φίλο-η Φιρίκι να προσπαθήσει να ΔΕΙ γιατί νομίζω οτι έχει μάτια.Αυτά βοηθάν και στην εξαγωγή συμπερασμάτων,φτάνει να υπάρχει εκείνο το αναθεματισμένο το μυαλό, που είτε είναι εργαλείο είτε δοχείο κομποστοποιησης.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ firiki2010:
Αν δε μπορούν να "κάνουν πράγματα μόνοι τους", τότε γιατί σκοτώνονται να πάρουν την εξουσία! Για να εκτελούν αυτά που τους λέει η τρόικα;
Αυτό το κάνει οποιοσδήποτε και ίσως καλύτερα από τον κάθε Σαμαρά, Γιωργάκη Βαγγελάκη ή Ντορούλα!
Εδώ χρειαζόμαστε δημιουργική σκέψη και ΣΕΒΑΣΜΟ στον Πολίτη που φταίει ελάχιστα σε ό,τι έκανε το πολιτικό σύστημα επί 35 χρόνια!
@ Ανώνυμος: 9:53
Αν πρόκειται να κλείσει, πραγματικά, ο κύκλος της μεταπολίτευσης που γέννησε και μεγάλωσε ανίκανους ηγετίσκους, τότε ναι "και μαχητική αντιπαράθεση", γιατί κατά τον Αριστοτέλη, δε μπορεί ο πολίτης να μένει αδρανής όταν η Πόλη βρίσκεται σε στάση! Και η "Πόλη", βρίσκεται σήμερα υπό κατοχή!

Red river είπε...

Ευτυχώς και υπάρχει και αυτό το blog και μπορούμε δε αδερφέ να προβάλλουμε κάποιες απο τις απόψεις μας γιατί κάποια άλλα της Φωκίδας πήραν ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ να στηρίξουν πάση θυσία αυτό το σύστημα και τους τοπικούς πολιτικούς του εκφραστές σε Δήμους και Περιφέρεια και η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ πάει σύνεφο.Φτάνει τόσο γλύψιμο.Δε θα σας αφήσουμε να γίνεται χαλίφιδες στη θέση των χαλίφιδων προγόνων σας, επειδή δεν έχετε σχέσει με το λαό και τις ανάγκες του.