Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Ο διαχρονικός "Κορυδαλλός"!...

Τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την κατασκευή πισίνας και ψησταριάς σε αύλειο χώρο του Ψυχιατρικού Ιδρύματος των Φυλακών Κορυδαλλού, μόνο έκπληξη δεν προκαλούν!
Όταν αντέξαμε την είδηση ότι προ διετίας ο αρμόδιος Υπουργός σε σχετική ερώτηση της τρόικας, δε γνώριζε τον ακριβή αριθμό των υπαλλήλων του δημοσίου, όταν αντέξαμε από την είδηση ότι 50 χιλιάδες συμπολίτες μας, τα ονόματα των οποίων ακόμα αποτελούν κρατικό μυστικό, έπαιρναν τις συντάξεις των πεθαμένων γονιών τους, όταν τέλος, επιβιώσαμε από το κρας τεστ ότι 50 χιλιάδες ελληναράδες, ονόματα ούτε εδώ γνωρίζουμε, έπαιρναν διάφορα αναπηρικά επιδόματα αν και ήσαν απόλυτα υγιείς, σιγά μην εκπλαγούμε για μια "στέρνα" και μια "ψησταριά" που είπε και ο διαχρονικός εντιμότατος Αρχιφύλαξ κ. Αραβαντινός!
Η πραγματική, όμως, είδηση είναι στο ότι περίπου δώδεκα χρόνια από τότε που το Ελληνικό Κράτος άρχισε να κατασκευάζει φυλακές σύγχρονες στην περιφέρεια, και ανακοίνωναν όλοι οι διερχόμενοι Υπουργοί Δικαιοσύνης ότι ο "Κορυδαλλός" θα κλείσει, αυτός σε πείσμα των πολιτικάντικων ανακοινώσεων παραμένει και κάποιοι επενδύουν, με ... έργα, στην παραμονή του!
Οι δε ανακοινώσεις των κατά περίπτωση αρμοδίων για την ... αξιοποίηση του χώρου των Φυλακών που θα ... έκλειναν, ξεπέρασαν ακόμα και τις αντίστοιχες ανακοινώσεις για την ... αξιοποίηση του ... Ελληνικού!
Να γιατί θεωρώ ότι διανύουμε ως Χώρα τη χειρότερη στιγμή της μακραίωνης Ιστορίας μας, χωρίς να μπορεί κανείς να εγγυηθεί ότι δε θα πάμε ακόμα παρακάτω!

Δεν υπάρχουν σχόλια: