Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε, κυρία μου!

Η συμπαθητική κυρία της φωτογραφίας, είναι η Υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας κ.Jutta Urpilainen! Έλαβε και αυτή τα λίγα λεπτά δημοσιότητας που ανήκουν στον καθένα πάνω σ΄αυτό τον Πλανήτη, λέγοντας ότι "Η Φινλανδία θα εξέταζε την έξοδο της από την Ευροζώνη, αντί να πληρώνει τα χρέη των άλλων χωρών"! Εννοώντας προφανώς τις Χώρες του Νότου!
Η δήλωση της κυρίας Υπουργού, εκτιμώ, ότι επιβεβαιώνει όσους ισχυρίζονται ότι στην Ευρώπη του 21ου Αιώνα, δεν υπάρχουν υπεύθυνες ηγεσίες!
Επειδή αδυνατώ να πιστέψω ότι κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τη σημερινή παγκοσμιοποιημένη κατάσταση της οικονομίας στο σύνολο όλων των συνιστωσών της, ( διακίνηση χρήματος, μεταφορά προϊόντων, καταναλωτικές ανάγκες πολιτών, πραγματικές ανάγκες πολιτών, διασυνοριακή κίνηση εργατικού δυναμικού,) θεωρώ ότι η παραπάνω δήλωση έχει τη σημασία και την αξία που έχουν όσα εκστομίζουν όλοι αυτοί τους οποίους στην "argot" αποκαλούμε "Παπαγαλάκια"!
Είναι γνωστό ότι η Φινλανδία και η Ολλανδία, ανοιχτά και απροκάλυπτα,  τους τελευταίους μήνες, έχουν αναλάβει από τη Γερμανία να παίξουν αυτόν το ρόλο!
Αν, ωστόσο, η δήλωση αποκαλύπτει τα μύχια σχέδια της Χώρας αυτής, τότε, οι ηγέτες της, πρέπει να συνεκτιμήσουν και ένα αξίωμα το οποίο είναι αποτέλεσμα αυτής της περίφημης Παγκοσμιοποίησης:
- "Κανείς, πλέον δε μπορεί να ζήσει μόνος του σ΄αυτό τον κόσμο"!
Έτσι όπως τον κάνατε, θα πρόσθετα!
Γιατί και η ΝΟΚΙΑ, δεν αισθάνεται πολύ καλά εσχάτως!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναδιπλώθηκε η κυρία! Αλλιώς τα είπε, λένε σήμερα οι Φιλανδοί.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Γι αυτό λέω, φίλε μου ότι δεν υπάρχουν Ηγέτες σήμερα στην Ευρώπη! Σε άλλες εποχές ο Πρωθυπουργός θα απέλυε έναν Υπουργό που με μια δήλωση "έριξε" το Ευρώ στο 1,24 έναντι του δολαρίου!
Εκτός, όπως γράφω, κι αν είναι παπαγαλάκι της Αγγέλας!