Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Factorx: Ο φασίστας του Antinews!...

Tο Antinews, είναι ένα site με επικαιροποιημένη και έγκυρη ειδησεογραφία αλλά και πολιτικό σχολιασμό με τον οποίον μπορεί να συμφωνείς ή να διαφωνείς! Οι περισσότεροι σχολιαστές του, ό,τι σχόλιο και να γράψεις, εννοείται μέσα στα πλαίσια του νόμου και της αισθητικής του λόγου, το περνάνε. είτε ανταπαντώντας είτε αφήνοντας το αναπάντητο!
Εδώ και κάποιους μήνες που το παρακολουθώ και συμμετέχω στους σχολιασμούς θεώρησα ότι αυτή η ελεύθερη διακίνηση ιδεών μέσω των σχολίων, ήταν πάγια φιλοσοφία της ομάδας η οποία φέρεται να κάνει "κουμάντο στο Antinews!
Αλλά, δυστυχώς, έρχεται κάποια στιγμή που όλοι οι μύθοι καταρρέουν!
Χθες Πέμπτη 28/6 στο Antinews έγινε μια ανάρτηση στην οποία ο συντάκτης κάποιος με το ψευδώνυμο Factorx, κατακεραύνωνε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια, γιατί, λέει, την ώρα που εξελισσόταν επιχείρηση σύλληψης των διαρρηκτών στο σπίτι του Γιώργου Δώνη  στην Κηφισιά, αυτός ο ... άθλιος έτρωγε στο  Ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετανία"!
Δε γνωρίζω αν τον ενόχλησε το ότι το  σπίτι που γινόταν η διάρρηξη ήταν στην Κηφισιά, ή επειδή ήταν του Δώνη, ή μήπως επειδή ο Υπουργός έτρωγε ή, τέλος επειδή έτρωγε στο συγκεκριμένο Ξενοδοχείο!
Έγραψα, λοιπόν,  ένα σχόλιο με το οποίο χαρακτήριζα το θέμα ως "αποθέωση του λαϊκισμού" και το τεκμηρίωνα με την άποψη ότι εκείνο που μπορεί και πρέπει να ζητάμε από έναν Υπουργό, δεν είναι να βρίσκεται "επιτόπου" που έλεγαν παλαιότερα τα κανάλια, αλλά να επιλέγει άριστους προϊσταμένους και άριστο προσωπικό, να τους εφοδιάζει με τον καταλληλότερο εξοπλισμό και να τους αφήνει να κάνουν τη δουλειά τους! Αυτό είναι και ο βασικός κανόνας του management!
Αν σε κάποιο προηγμένο δημοκρατικά Κράτος, τολμούσε Δημοσιογράφος ή σχολιαστής να
σχολιάσει κάτι τέτοια, θα του έπαιρναν την άδεια! Τουλάχιστον!
Το σχόλιο μου έμεινε για λίγα λεπτά στον "αέρα" και κατέβηκε!
Όταν το ανακάλυψα έκανα μια ερώτηση, ως κάτω:

ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ είπε:
29/06/2012 στις 9:05 am
Μπορείτε μήπως να επικαλεσθείτε ένα λογικό επιχείρημα που να δικαιολογεί το σβήσιμο του σχολίου μου, το οποίο, ούτε υβριστικό ήταν ούτε επιθετικό;

Και ο ... Δημοκράτης σχολιαστής factorx μου απαντά:
factorx είπε:
29/06/2012 στις 12:23 pm
ναι, ήταν γλυψιματικό και παλαιοκομματικό. Αν θες διορισμό πήγαινε να γλύψεις έξω από το γραφείο υπουργού ή στην Συγγρού, όχι εδω. (!!!)

Προφανώς ήθελε να μου δείξει, έστω και ανορθόγραφα, ότι είναι τόσο έξυπνος που σε αυτόν δεν περνάνε ...γλειψίματα σε Υπουργούς για διορισμούς, μέσα από τις αναρτήσεις του!
Του έγραψα ένα σχόλιο με τον οποίο τον χαρακτήριζα ανάγωγο, με ό,τι σήμαινε η λέξη γι αυτόν και του εξηγούσα ότι ένας άνθρωπος 63 ετών που συμμετέχει σε σχολιασμούς στο διαδίκτυο το τελευταίο που  επιθυμεί, είναι διορισμό τροχονόμου ή Ζητά πλέον στη ζωή του!
Το σχόλιο αυτό ουδέποτε αναρτήθηκε, αφού όπως φαίνεται έχει μπει "φραγή" στον "ΣΑΛΩΝΙΤΗ"!
Βέβαια, μετά το γεγονός αυτό μπήκα και έμαθα πολλά για τον κύριο factorx! Δεν τα επαναλαμβάνω είναι όλα στο Google!
Φαίνεται ότι ο κύριος ανήκει στην κατηγορία του παντογνώστη- αλάνθαστου που κατέχει τη μοναδική αλήθεια!
Έμαθα ότι είναι και "αριστερών" πεποιθήσεων και τότε σκέφτηκα αυτό που είπε κάποτε ένας αριστερός διανοούμενος, αναφερόμενος στην έκβαση του Εμφυλίου: 
-"Σύντροφοι, ευτυχώς χάσαμε"!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην ανησυχείς και σε μένα πριν λίγο καιρό στο Αntinews όταν έγραψα κάτι σχόλια για την στάση του Σαμαρά μου τα κατέβασαν δεν αξίζει να ασχολείσαι μαζί τους

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος 3:23
Ούτε ανησυχώ ούτε σκάω! Μου αρέσει όμως όταν αποκαλύπτονται κάποιοι που πουλάνε δημοκρατία και ελεύθερη έκφραση γνώμης!
Από αυτούς τους "γιαλαντζί" δημοκράτες, όπου και αν ανήκουν, φτάσαμε στον πάτο!

sotiris_vlastarakos είπε...

Δυστυχώς ορισμένοι,ανεξαρτήτως ιδεολογικών κατευθύνσεων,θεωρούν εαυτούς παντογνώστες.Μη διαφωνείς ποτέ με έναν ηλίθιο. Θα σε ρίξει στο επίπεδό του, και θα σε κερδίσει με την εμπειρία του.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ sotiris_viastarakos:
Καλώς ήρθες στη μικρή παρέα μας!
Τα πράγματα είναι έτσι όπως τα λες!
Το κακό με αυτούς είναι ότι τώρα με το διαδίκτυο, έχουν εκτεθεί κάποιοι ανεπανόρθωτα γιατί ο αυταρχισμός, ο μεγαλοϊδεατισμός η αυτάρεσκη παντογνωσία, είναι πράγματα που δεν αντέχουν σε υπερβολική ... έκθεση!
Καταρρέουν!
Πολύ καλές οι οδηγίες στο blog σου για τη σχέση πισίνα - δόντια!

sotiris_vlastarakos είπε...

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια.Παρακολουθώ το ιστολόγιο σου από καιρό,απλά δεν είχε τύχει να ξανακάνω σχόλιο.
Καλή συνέχεια στις αναρτήσεις με την ίδια θέρμη!

Ανώνυμος είπε...

Σας καταλαβαίνω απόλυτα.

Αν όμως θέλετε να δείτε το τί σημαίνει φασισμός γράψτε σχόλια κατά του καμμενου στο Ολυμπια .
Ο Φασισμος βρισκεται σε ολα τα δημοσιογραφικα site

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Ακριβώς, όπως το γράφεις!
Τα δημοσιογραφικά site είναι αυτά που θα κάνουν τον κόσμο να λέει σε λίγο καιρό "έλα μωρέ, όλοι το ίδιο είναι"!