Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Υπερβολές!...

Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει την υπόθεση από την αρχή, ο κύριος της φωτογραφίας, ονομάζεται Ιφικράτης Αμυράς και έγινε γνωστός πανελλαδικά, όχι από το ότι ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά  από ένα βίντεο που "έπεσε" στο διαδίκτυο κατά την προεκλογική περίοδο! Στο βίντεο αυτό, ο κ. Αμυράς φαίνεται να κάνει μια κοινωνικοπολιτική ανάλυση της κατάστασης που επικρατεί στη Χώρα μας και ως λύση του προβλήματος προτείνει τη λαϊκή εξέγερση και προτρέπει την κοινωνία να πάρει "μαζικά" μέρος! Προχωράει δε και σε λεπτομέρειες για την οργάνωση του "αντάρτικου πόλεων"!
Αποτέλεσμα αυτής της "έκθεσης" του "επαναστάτη" κ. Αμυρά στην αδηφάγο και χωρίς λύπηση δημοσιότητα, ήταν η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για "πρόσκληση σε τέλεση κακουργηματικών πράξεων"!
Ορθή και αναμενόμενη η αντίδραση των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας! Θα μου επιτρέψετε, όμως, να την θεωρήσω και υπερβολική!
Οι λόγοι είναι καθαρά ανθρωπιστικοί - κοινωνιολογικοί!
Ο κύριος Αμυράς, του οποίου την ύπαρξη αγνοούσα, πριν την αποκάλυψη του επαναστατικού του "ντελίριου"*, είναι προϊόν της όψιμης, μετατραυματικής αριστερής περιόδου, η οποία χάριν συντομίας εις τα καθ΄ημάς, ονομάζεται "Μεταπολίτευση"!
Πρόκειται για τη γενιά που γεννήθηκε "αριστερή" και ό,τι γνωρίζει για την αριστερά προέρχεται μέσα από τα παραμύθια του "αντάρτη" παππού και του "αντιστασιακού" πατέρα!
Είναι η γενιά που τα βρήκε όλα έτοιμα και αισθάνεται ένοχη γι αυτό! Η γενιά που έχει είδωλα υπαρκτά ή κατασκευασμένα, όπως το Γλέζο που κάποια νύχτα κατέβασε τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη, μια σημαία που περιέργως δεν είχε υποσταλεί το προηγούμενο σούρουπο με τη δύση του Ηλίου, όπως οι σημαίες όλων των στρατών του κόσμου!
Παλαιότερα στη γενιά αυτή, της είχαμε δώσει το χαρακτηρισμό "Τα παιδιά του Μάρξ και της κόκκα -κόλλα" για την ευκολία με την οποία συνδύαζαν την αριστεροσύνη τους με τα αμερικάνικα προϊόντα τα οποία κατανάλωναν την εποχή εκείνη και τα οποία ήταν δυσεύρετα και για τούτο πανάκριβα!
Σήμερα είναι η γενιά των Burberry, των πανάκριβων προϊόντων ρούχων και αξεσουάρ της αγγλικής φίρμας!
Η όλη παρουσίαση, το όλο στήσιμο, αυτού για το οποίο κατηγορείται, θεωρώ ότι υποκρύπτει άτομο, με έντονο μιμητισμό, άτομο το οποίο μιμείται πρότυπα, τα δικά του πρότυπα, σε μια στιγμή που έχει κληθεί από κάποιους που κρύβονται πίσω από αυτόν να "παίξει" ένα ρόλο, εν προκειμένου το ρόλο του επαναστάτη!
Τούτων δοθέντων, εκτιμώ ως υπερβολική την άσκηση δίωξης και πιστεύω ότι με έναν καλό δικηγόρο και έναν καλό ψυχίατρο θα εκτιμηθεί ως άτομο μη επιδεχόμενο καταλογισμού!
Έτσι η επιστήμη και η Πολιτεία, θα έχουν κάνει το καθήκον τους!

* Ντελίριο: Οξύ οργανικό ψυχοσύνδρομο, το οποίο χαρακτηρίζεται από συναισθηματική αστάθεια, ψευδαισθήσεις ή παραισθήσεις και απρόσφορη παρορμητική παράλογη ή βίαιη συμπεριφορά. Θεωρείται οξεία και αναστρέψιμη διαταραχή, μπορεί όμως να γίνει και μη αναστρέψιμη!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σαλωνιτη μηπως ξερεις πόσο κανει το μπλουζάκι που φοράει ο επαναστάτης;

Ανώνυμος είπε...

150e έχω 5-6 πουκαμισάκια γιαυτό ξέρω.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Ανώνυμε 5:53 μας πρόλαβε ο φίλος 7:51! Όχι ότι ήξερα πόσο κάνουν βέβαια!Εδώ και κάποια χρόνια ψωνίζω στο Σαλωνίτικο παζάρι στις αρχές Ιουλίου!
Φίλε 7:51 αν έχεις 5-6 τεμάχια, το βγάζεις πέρα το μνημόνιο με το στοκ!

firiki2010 είπε...

Μέσα σε όλη την περίπτωση "Αμυρά" είναι μάλλον λεπτομέρεια αλλά μου έχει κάνει εντύπωση. Η χρήση σε πολλές περιπτώσεις ...καθαρεύουσας.
Και αυτό και το γεγονός ότι αναφέρθηκε σε μια συνέντευξη του σχεδόν υπερηφάνως στο ότι υπηρέτησε στις Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις με παραπέμπουν σε αρκετά ειδική περίπτωση.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ firiki2010:
Λες;
Τίποτα δεν αποκλείεται!