Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Δυσανάγνωστο μήνυμα!...

Από τη στιγμή που η περίφημη "ροή των αποτελεσμάτων" έδειχνε το "που πάει το πράγμα", η λέξη που κυριαρχούσε στα πολυμελή και πολυκομματικά, "πλην Λακεδαιμονίων" πάνελ ήταν η λέξη "Μήνυμα"!
Σε όλες τις πτώσεις της και με ολοφάνερη ή υπονοούμενη ερμηνεία της, ανάλογα μα τον κομματικό εκπρόσωπο και τα κομματικά συμφέροντα που υπηρετούσε!
Φαίνεται όμως, ότι το μπουκάλι που μετέφερε το μήνυμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, πήρε νερό, βράχηκε το χαρτί και ξεθώριασε η μελάνη! Έτσι κάποιοι, ή δεν το διάβασαν καλά ή το παρερμήνευσαν, κατά πως  συνέφερε τα μακροχρόνια ή βραχυχρόνια συμφέροντά τους!
Δε θα μασήσω τα λόγια μου!
Τους επόμενους Μήνες που θα κληθεί κάθε οικογένεια να "πληρώσει" με χρήματα που ΔΕΝ ΕΧΕΙ, την τριαντάμηνη ανικανότητα του Παπανδρέου, του Βενιζέλου και της Κυβέρνησής τους αλλά και το μεγάλο λάθος του Σαμαρά να δηλώσει συνυπευθυνότητα στα αίσχη που ακολούθησαν, ανικανότητα που απορρέει από την αδυναμία τους να κάνουν μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό του Κράτους αντί για οριζόντιες περικοπές, θα αντιληφθούν οι πάντες τι έλεγε το μήνυμα των χθεσινών εκλογών!
Γιατί το ψέμα, οι εκβιασμοί και οι απειλές, έχουν κοντά ποδάρια! Και βραχύβια αποτελέσματα!
Ήδη την αφροσύνη των ανίκανων και κοντόφθαλμων ηγετίσκων της Ευρώπης, να μην αφήσουν ένα Ελληνικό Κόμμα έξω από τις όποιες ηλίθιες επιλογές τους ώστε να αποτελεί έναν πόλο μη βεβαρυμένο με σκληρές αποφάσεις, την πληρώνει η Χώρα με μια ανατροπή του πολιτικού σκηνικού που βασίστηκε στο συναίσθημα και όχι στη λογική! Μια ανατροπή χωρίς ιδεολογική βάση που έγινε κάτω από την πίεση των δυσάρεστων μέτρων εναντίον της πλειοψηφίας που αποτελούν οι εργαζόμενοι οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι!
Όσοι, λοιπόν, παρέβλεψαν, παρερμήνευσαν ή και προσπάθησαν να θολώσουν το μήνυμα αυτών των κοινωνικών τάξεων και ενεργήσουν ανάλογα, ας είναι έτοιμοι να υποστούν πολύ σύντομα τα επίχειρα της αφροσύνης τους!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε ακούσει πολλές εκδοχές για το "μύνημα" και απο αυτές αλλά και απο τις εκλογές του Μαΐου. Το θέμα είναι ότι το μύνημα "αλλάζει" μόλις αλλάξεις κανάλι.
Κανένας όμως δεν είπε για το μύνημα της αποχής απο τις κάλπες. Άραγε αν υπήρχε ψηφοδέλτιο "Πάρτε τον Πούλο όλοι!" πόσο λες να "έπιανε" ?

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Το μήνυμα που λες φίλε μου, θα έπιανε αυτοδυναμία!
Σίγουρα πράγματα!