Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Πιστεύομεν εις την τρομοκρατίαν, αλλά και εις τα θύματά της!...

Μπορώ να καταλάβω γιατί προσχωρεί και μάλιστα άνευ διαφαινόμενων όρων, το "βαθύ", "κρατικοδίαιτο", "διεφθαρμένο", "λαϊκό", "προεδρικό" ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ!
Αλλά και το "τρομοκρατημένο"; Στο ΣΥΡΙΖΑ;
Για να θυμούνται οι παλιοί και να ενημερώνονται οι νεώτεροι, ο κύριος της τρίτης από αριστερά φωτογραφίας, είναι ο κ. Γιώργος Ραυτόπουλος, από τα "δυνατά" κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ιδρυτικό μέλος του και με πολλές άλλες κομματικές θέσεις που θα ζήλευε ακόμα και ο Σημίτης!
Το Μάρτιο του ΄87, η τρομοκρατική οργάνωση "1η Μάη", επιχείρησε να δολοφονήσει τον τότε πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιώργο Ραυτόπουλο για τους δικούς της λόγους!
Στα χρόνια που πέρασαν από τότε, κύλησε πολύ νερό στο μύλο της τρομοκρατίας στη χώρα μας, εξαιτίας της οποίας οι Ευρωπαίοι, έβλεπαν ένα ακόμα λόγο για να μας θεωρούν πολιτικά αναξιόπιστους και διοικητικά - οργανωτικά ανίκανους!
Παρά το γεγονός ότι όλα τα κόμματα, φραστικά, καταδίκαζαν το "φαινόμενο" της τρομοκρατίας ,όσα μέτρα και όσοι νόμοι και αν ψηφίζονταν για την εξάρθρωση της έβρισκαν απέναντι τους μια μερίδα της Αριστεράς η οποία σε μεγάλο ποσοστό εκπροσωπείτο στη Βουλή από αυτές τις "συνιστώσες" οι οποίες σήμερα ... συνιστούν το ΣΥΡΙΖΑ!
Μάλιστα το ΠΑΣΟΚ επί των ημερών διακυβέρνησης του οποίου έγιναν πολλές δολοφονίες από τις οργανώσεις - συγκοινωνούντα δοχεία, άφηνε πολλές αιχμές για όσους κάλυπταν ή και υπέθαλπαν με τις συμπεριφορές τους την τρομοκρατία, φωτογραφίζοντας με αυτό τον τρόπο τη συγκεκριμένη Αριστερά!
Είναι, λοιπόν, απόλυτα λογικό η προσχώρηση του κ. Ραυτόπουλου στο ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του οποίου μόλις προ ημερών δήλωναν ότι αισθάνονται υπερήφανοι που υπερασπίστηκαν τη 17 Ν στη γνωστή δίκη στελεχών της, να προκαλεί εύλογα ερωτήματα, αν όχι ηθικής τάξεως μια και η λέξη αυτή στους πολυποίκιλτους πολιτικούς χώρους της Αριστεράς δεν ευδοκιμεί, τουλάχιστον ερωτήματα πολιτικής τάξεως για τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ!
Για τον ίδιο τον κ. Ραυτόπουλο δεν τίθεται θέμα! Γνωρίζει από πρώτο χέρι πόσο μηδενικό είναι κανείς μακράν της πολιτικής και κάνει ό,τι μπορεί για να το διορθώσει, σε ό,τι τον αφορά!
Πάντως, επειδή οι εμφανιζόμενοι στην παραπάνω φωτογραφία ανήκουν στο,  ό,τι σημαίνει αυτό σήμερα ", περιβάλλον Τσοχατζόπουλου", μήπως επιβάλλεται να μας εξηγήσει ο νέος Ανδρέας αν προτίθεται να απαλλάξει τον διασυρόμενο από τα ανομήματα του τέως πολιτικό πάσης κατηγορίας από αυτές που τον οδήγησαν στον Κορυδαλό;
Όχι τίποτ΄άλλο, αλλά για να καταλάβουμε και ποια ήταν τα ανταλλάγματα αυτής της ομαδικής προσχώρησης!

3 σχόλια:

Ειρήνη είπε...

Τελικά όλο το σύστημα σάπιο είναι από όπου και να το δεις....ακούω ακούω και απόφαση δεν έχω πάρει για το τι θα ψηφίσω αυτή τη φορά.Πάντως πολλοί είναι αυτοί που θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ειρήνη:
Είναι προτιμότερος ο παραγωγικός προβληματισμός, παρά εκείνος ο φανατικός εγκλωβισμός των ψηφοφόρων τον οποίο υποστήκαμε για 35 χρόνια!
Σε κάθε περίπτωση οι συνέπειες της ψήφου της 17 Ιουνίου, μας είναι άγνωστες, όποιος και αν εκλεγεί,γιατί, παρά τον "καταιγισμό
πληροφόρησης" που δεχόμαστε, στην ουσία παραμένουμε σε μαύρα σκοτάδια σχετικά με το τι δημιούργησε αυτή την κρίση και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί!

firiki2010 είπε...

Ποιος είναι ο φανατικός εγκλωβισμός που υποστήκαμε φίλε Σαλωνίτη; Μεγάλα παιδιά ήμασταν (κι ακόμα μεγαλύτερα δυστυχώς είμαστε σήμερα) και απολύτως υπεύθυνα των πράξεων μας Δεν μας εμπόδισε κανείς να ψηφίσουμε το Αή το Β κόμμα να σταυρ΄ωσουμε τον Χ ή τον Ψ υποψήφιο.
Οσο για τις συνέπειες της ψήφου της 17ης Ιουνίου να το πω κυνικά: Ή θα βάλουμε πάτο 15% πιο χαμηλά απ΄ ότι είμαστε σήμαρα ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩ ή θα κατρακυλήσουμε βίαια 70% χαμηλότερα απ΄ότι είμαστε παρέα με τη δραχμή (προσεχώς γρόσι). Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Τις λιγότερο επώδυνες αρχίσαμε να τις καταστρέφουμε από τον Οκτώβριο του 2009 ... και συνεχίζουμε με συνέπεια.